06 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Dağa çıkışlar niye artmış?

‘’İrtica ile Mücadele Eylem Planı’’ dâvâsının tutuklu sanığı Albay Dursun Çiçek, çapraz sorgusunda psikolojik harekât ile ilgili sorulara ilginç cevaplar verdi. “Dağa çıkmanın kötülüklerini anlatmak da psikolojik harekâttır” diyen Çiçek, ‘’Psikolojik Harekât biriminin üstüne gittiler, dağa çıkışlar artıyor’’ şeklinde konuştu.


FAİLİ MEÇHULLERLE HALKIN HAYATINI KARARTANLAR

TOKAD adına yapılan açıklamada “Sivas’ta 37 kişiyi kim katlettiyse Başbağlar’da da 33 insanı aynı eller katletmiştir. Kirli bir sürecin, JİTEM’le, fai

Raportör: İptal talebi reddedilsin

Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak CHP'nin Anayasa Mahkemesinde açtığı iptal dâvâsında raportör raporunu tamamladı. Hazırlanan rapor mahkeme


  Türkiye Avrupa için yük değil, değer

MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin Avrupa için yük değil, değer olduğunu söyleyerek, ‘’AB şu anda, Türkiye’ye farklı bir perspektiften bakmak için gerekli olan stratejik vizyondan ve liderlikten yoksun’’ dedi.


  Redd-i hakim başvurusuna ret

ANAYASA Mahkemesi, Adalet Platformu Başkanı Adem Çevik’in, reddi hakim başvurusunu, ‘’reddi hakim talebinde bulunma yetkisi olmadığı’’ gerekçesiyle reddetti.


  Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın tatilden dönmesini bekliyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmelerinin ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin olarak, ‘’Sayın Başbakan tatilde.


  AKP binasına roketli saldırı

AKP Bingöl İl Başkanlığı binasına roketli saldırı düzenlendi. Saldırıda, ölen ya da yaralanan olmadı. Alınan bilgiye göre, Yenişehir Mahallesi Genç Caddesi’ndeki 3 katlı binanın 2. katında bulunan AKP İl Başkanlığına, gece kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce roketatarla saldırı gerçekleştirildi.


  15 mermi attı, kendini Güneydoğu’da buldu

2001 yılında PKK’lı teröristlerce kurulan pusuda boynundan vurularak omurilik felci geçiren ve boyundan aşağısı tutmayan Kaynarcalı gazi İsmail Sönmez, sadece 4 kez silâhla atış yaptığını ve toplam 15 mermi attıktan sonra kendisini Güneydoğu’da bulduğunu söyledi.


  İhbara giden polislere ateş açıldı

MERKEZ Valisi Hüseyin Çapkın, Fatih’te 155 Polis İmdat Hattı’na gelen ihbarı değerlendiren polislere açılan ateş sonucu 2 polis memurunun yaralandığını ve saldırganın öldürüldüğünü bildirdi.


  Kapalı Maraş’a karşı müzakereler

KIBRIS Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın Türkiye’ye, KKTC’nin yönetiminde, ancak yerleşime kapalı olan Maraş’ın Rumlara verilmesine karşılık, Türkiye’nin AB müzakere başlıklarından bazılarının açılmasına izin verebilecekleri önerisinde bulunduğu iddia edildi.


  Bakan Yıldız: İlk nükleer santral Akkuyu olacak

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bazı açılış ve temel atma törenlerine katılmak üzere geldiği Hatay’da, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok uzun zamandır gündeminde olan nükleer güç santrallerinin önemini anlattıkça, halkın bakış açısının da değiştiğini, ön yargılardan arındığını, daha önce karşı çıkanların bugün destekleyici konuma geldiklerini bildirdi.


  Şehidin adı okulda yaşayacak

vaN'IN Çatak ilçesinde, araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yusuf Tuna Güzey’in adının, eşinin yaşadığı Eskişehir’de bir okula verileceği öğrenildi.


  İki saatte Kur’ân’ı öğrendiler

Zonguldak’ta ilköğretim öğrencisi iki arkadaş, kursta 2 saatte Kur’ân okumaya geçti. Merkez Aziziye Camisi’nde Yaz Kur’ân Kursu’na başlayan Berat Madenci (11) ve Atakan Yüksek (10) ismindeki öğrencilerin, cami görevlilerine ‘hocam biz hızlı bir şekilde Kur’ân okumaya geçmek istiyoruz’ demesi üzerine, hızlandırılmış eğitime tabi tutuldu.


  Hafızlık eğitimine teknolojik destek

Trabzon’un Of ilçesine bağlı Uğurlu beldesi Mehmet Rüştü Âşık Kutlu Kurân Kursu’ndaki öğrenciler hafızlıklarını bilgisayar ortamında pekiştiriyor.


  Yaz okulu öğrencilerine yangın söndürme eğitimi

Mardİn Belediyesi, yaz okulu kapsamında öğrencilere yangın söndürme eğitimi veriyor.


  Üniversitelere 2 bin araştırma görevlisi alınacak

Ünİversİtelere alınacak 2 bin araştırma görevlisi için başvurular bugün başlıyor.


  Gazetelerin satış tirajları sanal âlemde

BasIn İlan Kurumu, Türkiye genelinde yayın yapan ulusal gazetelerin net satış rakamlarını ilk defa kurumun internet sitesinden yayımlamaya başladı.


  Çarşı ve alışveriş kültürü yaşatılmalı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ÇEKÜL ve Tarihi Kentler Birliği tarafından gerçekleştirilen, gerek Anadolu’dan gerekse dünyanın farklı noktalarından çarşı temsilcisi ve akademisyenleri Bursa’da buluşturan Osmanlı Coğrafyasında Çarşı Kültürü Sempozyumu tamamlandı.


  Tuz Gölü’nün harika bitkileri

ANKARA Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji ve Çevre Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latif Kurt, Tuz Gölü’nün ‘’mucize bitkilerinin’’ geliştirdikleri çok özel adaptasyonlarla tuzcul topraklardan suyu sökerek alabildiğini belirterek, çoraklığa dayanabilecek buğdayın tek türünün de dünyada sadece Tuz Gölü çevresinde bulunduğunu bildirdi.


  Dünya, felâketle BP’den daha ilgili

MÜHENDİSTEN sıradan vatandaşa, Meksika Körfezi’ndeki petrol sızıntısına çözüm arayan dünyanın değişik ülkelerinden insanlar, BP’yi günde ortalama 5 bin öneri yağmuruna tutuyor.


  Frig Vadisi’nde sanal gezinti

KÜTAHYA, Eskişehir ve Afyonkarahisar’da bulunan Frig Vadisi’ni görmek için bu illere gidemeyenler, sanal ortamda şehrin tarihî yapılarını görebiliyor.


  ÇORAKLAŞMAYA DAYANIKLI BUĞDAYIN ATASI TUZ GÖLÜ’NDE

DÜNYAMIZI bekleyen en önemli sorunlardan birinin çoraklaşma ve bunun sonucunda açlık sorunu olacağını vurgulayan Kurt, ‘’Gelecekte tuza dayanıklı ırklar ıslah edilerek açlığa çözüm olacak’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.