06 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Doğu Türkistan’ı unutmayalım

Çin’in Doğu Türkistan’ın Urumçi şehrinde 5 Temmuz 2009’da yaptığı katliamın birinci yıldönümünün yaşandığını hatırlatan Bağımsız Doğu Türkistanlılar Birliği Genel Başkanı Abdülmecit Avşar, o dönemde tutuklanan çok sayıda insandan hâlâ haber alınamadığını söyledi. Avşar, “1500’den fazla Türkün katledildiği, 10 binin üzerinde insanın tutuklandığı kanlı olayları unutmadık. Aradan bir yıl geçmesine rağmen tutuklananlara yapılan işkence ve tutukluların akıbeti hâlâ belli değil” dedi.


Soruşturma komisyonuna TÜRKLER DE DAHİL EDİLSİN

Washington’dakİ düşünce kuruluşlarından Alman Marshall Fonu (GMF), Gazze’ye insani yardım götüren gemilere kanlı baskını soruşturmak için İsrail’in ol

Lieberman’dan yeni rest: Özür dilemeye niyetimiz yok

İSRAİL Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, Gazze’ye yardım götüren gemilere baskından sonra özür bekleyen Türkiye’nin talebini karşılamayacaklarını sö


  "Terörist saldırılar İslâmiyet dışıdır"

PAKİSTAN'IN Lahor şehrinde bir araya gelen din adamlarının oluşturduğu Ulema Konseyi’nin, yayımladığı bildiride, terörizmin İslâm dininde yeri olmadığı kaydedilerek, hükümetten teröre karşı kanunî tedbirlerin ağırlaştırılması istendi.


  Almanya’da sigara yasağı genişliyor

ALMANYA'DA tüm lokal ve restoranlarda sigara içilmesinin tamamen yasaklanması istendi.


  İnterpol’ün umudu Facebook

MERKEZİ Lyon’da bulunan Uluslararası Polis Teşkilatı İnterpol, dünyada aranan 26 ünlü kaçağın yakalanması için Facebook ve internetteki diğer sosyal paylaşım sitelerine umut bağladı.


  BM, Somali’de inisiyatif almalı

ETİYOPYA’DA gerçekleştirilen Hükümetlerarası Kalkınma Otoritesi (IGAD) toplantısında Somali’yi görüşen Doğu Afrika liderleri, bölgedeki krizin Birleşmiş Milletler ile çözülebileceği konusunda görüş birliğine vardı.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.