08 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Cenazede tuhaf konuşma

Hakkari Şemdinli’de şehit olan er Erkan Akdeniz için düzenlenen törende konuşan Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ernail Keleş'in, “Bizler şehidimizin kanını yerde bırakmadık. 11 PKK’lı teröristi dün öldürerek etkisiz hale getirmiş bulunmaktayız” sözleri tuhaf karşılandı ve “Terörle mücadele kan dâvâsı mantığıyla mı yürütülüyor?” eleştirilerine yol açtı.


MECLİSTEKİ TASLAK DA SORUNU ÇÖZMEKTEN UZAK

Kamuoyunda ''taş atan çocuklar'' olarak bilinen sorunun daha da ağırlaşarak devam ettiğini belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)

Terör Batman’da: 1 şehit, 3 yaralı

BATMAN'IN Gercüş ilçesindeki Vergili Jandarma Karakoluna düzenlenen saldırıda bir er şehit oldu, biri teğmen 3 asker de yaralandı.


  DDK: Adlî Tıp yeniden yapılandırılmalı

ADLÎ Tıp Kurumu’nu denetleyen Devlet Denetleme Kurulu (DDK), mevcut hukuki yapı ve organizasyon biçiminin, hizmetlerin sağlıklı yürütülmesine uygun olmadığına dikkati çekti.


  Teröre asla taviz verilmeyecek

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılığının açık olduğunu söyledi ve ‘’Türkiye terörle mücadelede asla taviz vermeyecektir’’ dedi.


  Ankara Emniyet Müdürü tutuklandı

ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı bulunan Ankara Emniyet Müdürü Orhan Özdemir tutuklandı.


  “Ergenekon”a dair başvuru yok

ADALET Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığının “Ergenekon” adıyla bilinen davalar hakkında herhangi bir suç duyurusunun bulunmadığını bildirdi.


  Şahin de Başbuğ gibi konuştu

BDP’liler için “Ya yeminlerine uysunlar, ya da dağa gitsinler” diyen Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ’un ardından, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de, ‘’Bu yüce çatı altında görev yapan her milletvekili arkadaşımız yapmış olduğu yemine sadık kalmalı ve bu yemine göre davranmalıdır’’ dedi.


  “Türk kanı” söylemi Türkiye’ye yakışmıyor

Demokrat Yargı Eşbaşkanı Orhan Gazi Ertekin, üç yıllık süreçte ordu içindeki suç faaliyetlerine dönük yargı soruşturmalarına Genelkurmay'ın hâlâ alışamadığını ve kabullenemediğini söyledi. Ertekin, Genelkurmay Başkanı Başbuğ’un “Öyle şeyleri düşünenlerin Türk kanı taşıdığını düşünmüyorum” sözünü de “Hâlâ kanla yasal duruşu, eleştiriyi birbiriyle aynılaştırmaya çalışmak ayrımcı ve ırkçı bir bakış açısıdır. Sürçülisan değilse çok tehlikeli. Türkiye’ye hiç yakışmadığını düşünüyorum” diye eleştirdi.


  Kararname taslağı HSYK’da

Adalet Bakanlığı’nın 2010 Adlî Yargı Yaz Kararname Taslağı’nı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na (HSYK) gönderdiği öğrenildi.


  İstanbul’a gidecekler dikkat!

Bolu Dağı tünelindeki çalışmalar sebebiyle İstanbul-Ankara istikametinde seyreden trafik, bugün de 10 saat süreyle tek şeritten verilecek.


  Danıştay, bandrol ücretini durdurdu

DANIŞTAY 10. Dairesi, üzerinde radyo-TV veya bunların yayınlarını almaya yarayan navigasyon cihazı bulunan kara taşıtlarından yüzde 0.8 oranında bandrol ücreti alınmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürütmesini durdurdu.


  Kızılırmak’ta taşkın önleme çalışmaları devam ediyor

DEVLET Su İşleri (DSİ) 19. Bölge Müdürlüğü’nce Kızılırmak’ta 7 yıl önce başlatılan taşkın önleme ve rekreasyon çalışmaları kapsamında yıl sonuna kadar toplam 750 bin metre küp dere yatağı temizliği, 950 bin metre küp sedde dolgusu, 60 bin metre küp taş tahkimatı yapılacağı bildirildi.


  Ankara-Siirt arası “dolmuş” uçak

TÜRK havacılığının istikrarlı yükselişinden nasibini alan ‘’dolmuş uçakların’’ uçuş noktaları her geçen gün artıyor. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından onaylanan programa göre, Esenboğa Havalimanı ile Siirt Havaalanı arasında 9 Temmuzdan itibaren dolmuş uçak seferleri başlayacak.


  Karakaya Barajına 2 bin 400 metrelik köprü

MALATYA Valisi Ulvi Saran, Karakaya Baraj Gölü üzerinde bulunan ve 2 bin 400 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun tren köprüsü olduğu belirtilen Karabük Köprüsü üzerine karayolu yapılması projesi ile ilgili çalışmaları inceledi.


  Simav’da 3 büyüklüğünde deprem oldu

KÜTAHYA’NIN Simav ilçesinde, 3 büyüklüğünde bir deprem oldu. Dün saat 07.02’deki depremin, yerin 5,3 kilometre altında meydana geldiği bildirildi.


  Hayırseverlerden eğitime destek

KRİZİN kendisini hissettirdiği geçen yıl hayırseverler eğitime 15 milyonluk yardım sağladı. Hayırseverlerin 2003’den bu yana eğitime sağladıkları katkı 115 milyon lirayı geçti.


  İSPARK uygulaması yargıya taşındı

İstanbul Otopark İşletmeleri Ticaret A.Ş.’nin (İSPARK) cadde ve sokakları otopark olarak kullanmasına Tüketiciler Birliği’nden tepki geldi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.