08 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

600 yıllık Muradiye Hamamı, özürlülerin buluşma noktası oldu

BURSA Valiliği ile Osmangazi Belediyesi arasında imzalanan protokolle, restore edilerek ‘Engelli Kişisel Gelişim Merkezi’ olarak hizmete açılan tarihî hamamda İngilizce kursu başladı.

Merkezde incelemelerde bulunan Vali Şahabettin Harput, ilerleyen günlerde tarihî hamamın resmî açılışını yapacaklarını belirtti. Tarihî Muradiye Hamamının, engellilere yönelik önemli merkezlerden biri olduğunu anlatan Vali Şahabettin Harput, Muradiye Engelli Kişisel Gelişim Merkezi olarak hizmete giren binada çeşitli kurslar gerçekleştirileceğini söyledi. Harput, şunları kaydetti:

“Osmangazi Belediyesi’nin restore ettiği bu binayı protokol ile devralarak ilimizdeki engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çok maksatlı olarak bu binayı değerlendirmeye başladık. Türkiye’nin nüfusunun yüzde 10’u engelli. Bursa’nın da 2,5 milyon nüfusu olduğuna göre, yüzde 10’u 250 bin. Yani 250 bin engelli vatandaşımız da Bursa’da yaşıyor. Engelli vatandaşlarımızın herkesin sahip olduğu hakkı kullanabilmesi gerekiyor. Bu bizim devlet olarak görevlerimizdir.”

Bu kapsamda, binayı hem engelli vatandaşların koordinasyon merkezi, hem de bay ve bayanlar için çok yönlü faaliyetlerin yerine getirilmesi için hizmete soktuklarını anlatan Vali Harput, şu bilgileri verdi: “İlk olarak 4 ay sürecek bir İngilizce kursu başladı. Bu kurs sonunda yapılacak sınav ile belge alacaklar. Ayrıca, işitme engellilere hizmet vermek için her kurumdan iki kişiye işitme engelli vatandaşlarımız ile iletişim kurabilmek için eğitim vermekteyiz. Burada sosyal faaliyetler de yapılacak. Engelli vatandaşlarımız gelip burada dinlenebilecek, çay kahve içebileceği bir yer gibi de kullanılabilecek.” Kursiyerler ise kendilerine sağlanan ortamdan dolayı Vali Harput’a teşekkür ederek, buranın kendileri için büyük bir nimet olduğunu belirtti.

08.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BU KURS ÜÇ GÜNDE KUR’ÂN ÖĞRETİYOR

  600 yıllık Muradiye Hamamı, özürlülerin buluşma noktası oldu

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.