08 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

AYKUT HEDEFİNE ULAŞTI

FENERBAHÇE ile olan sözleşmesi karşılıklı olarak feshedilen Alman teknik direktör Christoph Daum, sarı-lacivertli yönetimden hiçbir zaman destek görmediğini söyledi.

Sütlüce'deki Miniatürk'te basın toplantısı düzenleyen Daum, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tarafından birçok konuda haksız yere eleştirildiğini ifade ederek, ''Fenerbahçe'yi daha ileri götürebilmek için çalıştım. Fakat Fenerbahçe yönetiminden hiçbir zaman destek görmedim'' dedi. Geçen sezon sportif direktör olan Aykut Kocaman ile her zaman çok iyi ilişkiler içinde olmaya çalıştığını anlatan Alman teknik adam, şöyle devam etti:''Bu maalesef kolay olmadı. Aykut benim için çok iyi bir profesyonel antrenördür. Kendisi bu antrenörlük duygularından hiçbir zaman kurtulamamıştır. Devamlı antrenör olarak hareket etmiştir. Hiçbir kulüp iki antrenör tarafından yönetilemez. Şu anda Aykut hedefine varmış vaziyette, antrenör oldu. Türkiye'de şampiyon olmasını ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını temenni ederim.''

Fenerbahçe Kulübü'nün büyük imkanlara sahip olduğunu kaydeden Daum, ''Bundan sonraki başarılara ben de katkıda bulunmak isterdim, fakat şartlar buna izin vermedi. Fenerbahçe yönetiminden sözleşmemi feshettikleri gibi antrenörler Holger Gehrke ve Ayhan Tumani'ye de aynı olanakları sağlamalarını temenni ediyorum. Sözleşmemi feshederken Fenerbahçe'yi sevdiğim için çok büyük miktarda fedakarlık yaptım'' şeklinde konuştu. Aziz Yıldırım'ın kendisiyle devam etmek istememe kararını saygıyla karşıladığını anlatan Daum, ''Aykut çok iyi bir hoca. Türkiye'de uzun süre antrenörlük kariyeri var. Aykut'un Fenerbahçe'ye uygun bir antrenör olduğuna inanıyorum'' dedi.

Fenerbahçe'nin 3-4 takviyeyle Şampiyonlar Ligi'ne katılmaması ve önümüzdeki sezon şampiyon olamaması için hiçbir sebep olmadığını belirten Alman çalıştırıcı, ''Bunları Aykut'un planladığını mı düşünüyorsunuz'' şeklindeki soru üzerine, böyle bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti. Son 2-3 haftada idari menajer Hasan Çetinkaya vasıtasıyla Aykut Kocaman'a ulaşmaya çalıştığını belirten Daum, ''Aziz Yıldırım'a da söyledim, yazılı başvuru da yaptım ama böyle bir toplantı hiçbir zaman gerçekleşmedi'' diye konuştu. Galatasaray maçında futbolcularla gerginlik yaşadığı şeklindeki haberlerle ilgili bir soruya Daum, şu cevabı verdi: ''Maçtan sonra o olay yaşandı. Futbolculara tüm kararları başkanın ve antrenörün alacağını söyledim. Bütün futbolcular benden özür diledi. Futbolcularımla her zaman iyi ilişkiler içindeydim. Tabi i ki memnun olmayan oyuncular olmuştur.'' Bir soru üzerine kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın hiçbir zaman takım kurgusuna karışmadığını anlatan Daum, Yıldırım'ın sadece futbolculara katkıda bulunabilmek için soyunma odasına indiğini söyledi.

YAŞADIĞIM EN BÜYÜK SORUN

Alman çalıştırıcı, ''Şampiyonluğun kaçmasının sorumlusu kim'' şeklindeki soru üzerine, ''Son maçta hepinizin gördüğü gibi yeteri kadar gol atabilme şansımız vardı. Trabzonspor ile 100 tane o şartlarda maç yapsak, 99'unu galibiyetle bitirirdik. Maalesef o maç berabere bitti'' şeklinde konuştu. Daum, bir soru üzerine, ''Benim yaşamış olduğum en büyük sorun, Aziz Bey ile Türkçe konuşamamaktı. Çünkü Aziz Yıldırım ile anlaşabilmek için onunla aynı lisanı konuşmak gerekiyor. Aziz Yıldırım'ın Aykut ile direkt konuşabilme imkanı olduğu için herhalde bundan sonra her şey daha kolay olacaktır'' dedi.

TÜRKİYE'DE ÇOK GÜZEL HATIRALARIM VAR

Alman teknik adam Daum, İstanbul Olimpiyat Stadı'nın minyatürü önünden başladığı Miniatürk gezisinde sırasıyla Pamukkale, Kapadokya, Aspendos, Sümela Manastırı, Bursa Ulu Camii, Şanlıurfa Halil-ür Rahman Camii ve Balıklı Göl, Anıtkabir ve Boğaziçi Köprüsü'nün minyatürlerinin önünde fotoğraf çektirerek, bu yerlerle ilgili bilgilerini ve yaşadıklarını gazetecilerle paylaştı.

08.07.2010


 

Guiza ne olacak?

Fenerbahçe Teknik Sorumlusu Aykut Kocaman'ın son açıklamaları yeni sezonda İspanyol forvet Daniel Guiza ile pek çalışmak istemediğini ortaya koydu.

Guiza için, "Kendisiyle sorunları var" şeklindeki sözleri sorumlu bir teknik adama yakışmadı. Ona yakışan, odasına çağırıp, problemlerinin çözümüne katkıda bulunacak sıcak yaklaşımlar üretmekti. Zaten içine kapanık ve duygusal olduğu için takım içinde fazla arkadaşı olmayan Guiza'ya samimi ve sevgi ile yaklaşmak gerekir. Spor sayfalarında hergün kendisi hakkında gitti-gidiyor gibi moral bozucu haberleri görmek sinirlerini yıprattığı bir gerçek. Guiza, Fenerahçe'den ayrılıp, yeni bir ülkede futbol yaşantısını sürdürmek düşüncesinde olabilir. Maalesef bizim spor medyası masa başında hazırladığı hayali haberlerle istediği futbolcuyu yerin dibine sokabiliyor. Guiza da istenmediğinin farkında. Takım arkadaşları 10 gündür antrenmanlarda çift kale maç yaparken, o sadece düz koşu yapmakla yetiniyor. Buradaki amacı, Avrupa'ya olabilecek bir transfer ihtimali karşısında sakatlanmadan yeni takımına gitmek olabilir.

Aykut Kocaman'ın kafasında forvette Gökhan Ünal ve Semih Şentürk'ü çift forvet oynatma düşüncesi yatıyor. Bu yüzden Daniel Guiza'nın gitmesi durumunda fazla bir şey kaybetmeyeceğini düşünüyor. Zaten, transferi gündemde olan yabancı futbolcunun forvete mücadelesi ile güç katacak birisi olması için yönetime özellikle tavsiyelerde bulunuyor. Fenerbahçe, Aragones ve Daum döneminde tek forvet sistemi yüzünden başarılı olamadı. Atağa kalkındığında kalabalık rakip savunma karşısında orta sahadan yeterli destek gelmediği için pozisyonların çoğu başlamadan bitmek zorunda kaldı. Kocaman, geçen sezon bu eksikliği gördü ve yeni sezonda aynı sıkıntıları yaşamamak için medyada bazı yazarların desteğini alarak takımı çift forvetle oynatacağını açıkladı.

Başkan Aziz Yıldırım'ın, Rusya'nın CSKA takımında oynayan Caner Erkin'i Fenerbahçe'ye kazandırmasını isabetli buluyoruz. Geçen yıl Galatasaray'da kiralık oynadığı maçlarda vasatın üzerine çıkamayan Caner gençliği ve enerjisi ile milli takıma seçildi. Andrei Santos ile birlikte sol kanada bir canlılık getirecek. Hem forvete dönük, hem de savunma ağırlıklı oynaması Aykut Kocaman'a alternatif seçenekler sunması açısından faydalı bir transfer olarak gördüğümüzü söyleyebiliriz.

EROL DOYRAN [email protected]

08.07.2010


 

Süper Kupa 7 Ağustos'ta

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, bu yıl beşincisi düzenlenecek TFF Süper Kupa'nın, 7 Ağustos Cumartesi günü İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanmasını kararlaştırdı.

Federasyondan alınan bilgiye göre, 2009-2010 sezonu Turkcell Süper Lig şampiyonu Bursaspor ile Ziraat Türkiye Kupası şampiyonu Trabzonspor arasında oynanacak karşılaşmanın başlama saati daha sonra açıklanacak.

08.07.2010


 

Kadir Has'ın çimi yenilendi

KAYSERİ Kadir Has Stadyumu çimleri yenilenerek, yeni sezona hazır hale getirildi.

Kadir Has Stadyumu'nun geçen sezon sorun çıkaran zemin çimleri tamamen yenilendi. Bursa Karacabey'den getirilen çimler, 8500 metrekarelik alana serildi. Yetkililer, zemindeki toprağın da kazınıp yenilendiğini, yeni ekilen çimlerin zemine kök saldığını, biçilmeye başlandığını ve yeni sezona hazır hale getirildiğini ifade etti. Kadir Has Stadyumu'nun, localarla birlikte 32 bin 870 seyirci kapasitesi bulunuyor.

08.07.2010


 

Preldzic için pazarlık yok

BASKETBOL Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, Türk vatandaşlığına geçen Emir Preldzic'in A Milli Takım'da oynayabilmesi için Slovenya Basketbol Federasyonu'nun, Türkiye Basketbol Federasyonu'ndan yetiştirme payı istediği yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

08.07.2010


 

Banvit'e Avrupa müjdesi

BEKO Basketbol Ligi'nin iddialı takımlarından Banvit, yeni sezonunda basketbolun ''Avrupa Şampiyonlar Ligi'' kabul edilen ''Euroleague'' organizasyonunda mücadele edeceği bildirildi.

Letonya'nın Barons/LMT Riga takımının ön eleme turundan çekilmesi sonucunda ülke sıralamasının gereği olarak Banvit'in bu hakkı kazandığı belirtildi.

08.07.2010


 

Maradona'nın heykeli dikilecek

ARJANTİN Kongresi Temsilciler Meclisi üyesi Juan Cabandie, milli takımın teknik direktörü Maradona'nın heykelinin dikilmesi için teklif verdi.

Juan Cabandie, Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Almanya'ya yenilerek kupaya veda eden Arjantin'in teknik direktörü ve efsanevi eski futbolcu Maradona'nın, ''Popüler Arjantin kültürünün bir ikonu'' olduğunu belirterek, ülkeye heykelinin dikilmesini istedi.

08.07.2010


 

Hollanda finalde kimi istedi?

Hollanda Teknik Direktörü Bert Van Marwijk, Dünya Kupası yarı final maçında Uruguay'ı 3-2 yenerek finale kalmalarının, ''Hollanda gibi küçük bir ülke için mutluluk verici olduğunu'' söyledi.

Van Marwijk, şöyle dedi: ''Böyle küçük bir ülkenin finale kalması nedeniyle çok mutluyum. Çok gururluyum.2-1 öne geçtiğimizde kendimize güvenimiz tamamen yerine geldi. Skoru 4-1 yapamadık, ama galibiyeti korumayı bildik.'' ''Finalde İspanya ile mi, yoksa Almanya ile mi karşılaşmak istersiniz'' sorusuna Van Marwijk, ''Buna cevap vermek zor. İspanya, her ülkeden daha iyi futbol oynuyor, ancak bu turnuvanın en iyi takımı Almanya. İspanya ile oynamak daha iyi olabilir, çünkü bizimkine benzer bir tarzları var" diye cevap verdi.

08.07.2010


 

Mesut Özil reklâm filminde yaşlandı

ALMAN Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'in rol aldığı Nike firmasının reklam filminde, yıldız futbolcunun 2050 yılında emekli olmuş ve yaşlanmış hali gösteriliyor.

''Episode 3'' adlı 2 dakika 30 saniyelik reklam filmi, internette ve bazı Alman televizyon kanallarında gösterime girdi. Haberi veren B.Z gazetesi, Mesut'un makyajla yaşlı bir dede gibi gösterildiğini belirterek, ''Umarız bugün İspanyolları da sahada böyle yaşlı gösterir'' şeklinde ifadeye yer verildi. Mesut da, böyle bir reklam filminde oynamaktan gurur duyduğunu dile getirerek, ''Gelecekte nasıl görüneceğimi merak ediyordum'' diye konuştu.

08.07.2010


 

Özil Arsenal'e mi?

İSPANYOL ve İngiliz gazeteleri, transfer pazarının gözde isimleri Arsenal'de forma giyen Cesc Fabregas ile Werder Bremen'de oynayan Mesut Özil'in geleceklerinin çok kısa bir sürede belli olacağını savundular.

Haberlerde, Cesc'in Barcelona'ya gideceği, Arsenal'in ise Türk kökenli Alman futbolcu Mesut Özil'i alacağı iddia edildi. Özil ile İnter, Chelsea, Manchester United, Barcelona ve Real Madrid takımlarının da ilgilendiği hatırlatılırken, Arsenal'in, 24 milyon avroluk bir teklif yapmaya hazırlandığı kaydedildi.

08.07.2010


 

Efes ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oluyor

BASKETBOLDA ULEB Avrupa Ligi 20102011 sezonu kuraları bugün İspanya'da çekilecek. İspanya'nın Barcelona kentinde TSİ 12.15'te çekilecek kuralarla Avrupa Ligi'nde normal sezon grupları ve eleme grubu eşleşmeleri belirlenecek.

Avrupa Ligi'nde direkt olarak katılan 22 takım, son üç sezonda Avrupa Ligi'ndeki performanslarına göre eleme grubundan gelen iki takım ile birlikte 4'erli altı torbada yer alacak. Kura çekiminde sadece bir ülkeden beş takım olması durumu haricinde normal sezon gruplarında aynı ülkeden iki takım yer alamayacak. Eleme gruplarında 16 takım mücadele ederken; üç tur sonrasında rakiplerini eleyecek olan iki takım Avrupa Ligi'nin 20102011 sezonundaki son iki ekibi olacak. Türkiye'yi ULEB Avrupa Ligi'nde temsil eden Fenerbahçe Ülker ve Efes Pilsen, 6 torbanın yer alacağı kuraya 4. torbadan katılacak.

08.07.2010


 

Sağlam: Acı ama gerçek, şehirden tek katkı olmadı

BURSASPOR Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Bursa'nın takımına gerekli maddi desteği sağlamadığını ifade ederek, ''Bu takım tarihinin en büyük başarısını elde etti.

Ülke futbolunun tarihi değiştirdi, ancak şehirden bu konuda tek bir katkının gelmediğini çok acı bir şekilde söylemek istiyorum'' dedi. Sağlam, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, 28 Haziran'da başlayan yeni sezon hazırlık çalışmalarına yoğun şekilde devam ettiklerini söyledi. Sezon sonunda verdikleri programın oyuncuları tarafından uygulandığını, antrenmanlarda gördüklerini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Sağlam, ''Zaten onlar bu anlayış ve duygularını geçtiğimiz sezonun bütününde gösterdiler ve kulübümüze, şehrimize tarihi bir başarıyı, mutluluğu yaşattılar. aynı anlayışın, bakış açısının bu sezonunun daha başlangıcında yansıması, açıkçası bizi gelecek adına tekrar tekrar umutlandırdı'' diye konuştu.

Sağlam, yeni sezon hazırlıklarının ilk etabının bu akşam yapılacak antrenmanın ardından sona ereceğini, yarın ikinci etap çalışmaları için Avusturya'ya gideceklerini bildirdi.

08.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.