09 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Ev alan satan yok

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Sabri Ateş, geçen yıl son çeyreğine göre bu yılın ilk çeyreğinde konut satışlarının yüzde 26 oranında düştüğünü belirterek, ‘’Sektörde büyük bir durgunluk hakim.



Sanayi üretimi yüzde 15.6 arttı

Sanayı üretim endeksi, Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,6, bir önceki aya göre yüzde 3,7 arttı.



IMF, küresel büyüme tahminini yüzde 4,6’ya yükseltti

Uluslararasi Para Fonu (IMF), bu yıl için küresel büyüme tahminini yukarı yönlü revize ederek, yüzde 4,2’den yüzde 4,6’ya yükseltti.



'Tünelden çıktık, ama hava bulutlu'

Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, küresel kriz sürecinde tünelden çıkıldığını ancak, “Hava güneşli değil bulutlu” diyerek uyardı.



Altın satışlarında artış

Düğün sezonu ile hasat döneminin başlaması ve gurbetçi vatandaşların tatillerini geçirmek için memleketlerine dönmesinin altın satışlarını artırdığı belirtildi.



Turizme 5 ayda 2,2 milyarlık teşvik belgesi verildi

Ekın Grubu Araştırma Birimi’nin çalışmasına göre, Ocak-Mayıs döneminde turizm sektörü 134 adet proje için 2,2 milyar liralık teşvik aldı.



Fransız üreticilerden fındık üreticilerine destek

Fransiz üreticilerin, fındık üreticilerine destek vermek amacıyla bugün Giresun’a geleceği bildirildi. Fındık Üreticileri Sendikası (FINDIK-SEN) Genel Başkanı Kutsi Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Sosyal Forumu için İstanbul’da bulunan Avrupalı üreticilerin, ÇİFTÇİ-SEN ve bu sendikaya bağlı FINDIK-SEN’in dâveti üzerine bugün Giresun’a geleceğini belirtti.



Toprak Demirdöküm satışa çıkıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Toprak Demirdöküm’ü 19,6 milyon dolar muhammen bedelle satışa çıkaracak.



Deloitte: Bankalar krizin yörüngesine bile girmedi

Deloıtte tarafından hazırlanan ‘’Türkiye Finans Sektörü Raporu; Küresel Kriz Yörüngesinden Çıkış’’ adlı rapor, Türkiye finans sektörünün küresel malî krize direnç gösterdiğini ortaya koydu.



İSO: Büyüme için üretim desteklenmeli

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tanıl Küçük, ‘’Yılın ikinci yarısında, baz etkisi faktörünün zayıflayacağını ve Avrupa’daki duruma bakınca, ihracatta da zor bir döneme gireceğimizi gözardı etmemeliyiz’’ dedi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.