09 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Rötuşlu paket ne getiriyor?

Anayasa Mahkemesi, anayasa paketi ile ilgili kararını verdi. Türkiye 12 Eylül 1980 darbesinin yıldönümünde sandık başına gidecek.


YİNE ESASA MÜDAHALE, YİNE YETKİ GASBI

Anayasa paketinin iptali talebiyle CHP'nin açtığı dâvâda Anayasa Mahkemesinin yine esasa girerek, TBMM tarafından kabul edilen maddelere müdahale edip

CHP’den “hayır” kampanyası

12 Eylül’deki referandumda hayır diyeceklerini ve anayasa paketinin yasalaşmaması için uğraş vereceklerini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ’Y


  Demokrasinin kuralları devre dışı

Bem-bir sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Anayasa Mahkemesinin son kararlarda alışkanlık haline getirdiği üzere yine “esasa” girdiğini ve böylece demokrasinin bütün kurum ve kurallarını bir kez daha devre dışı bırakarak Anayasal suç işlediğini söyledi. Kısmî iptal kararında yer alan 2 maddede Anayasa Mahkemesi tarafından yapılan düzeltmenin yasama organı TBMM’ye karşı büyük saygısızlık olduğunu dile getiren Turbay, “Kendini yasa yapıcı konumunda gören Anayasa Mahkemesi alenen Anayasal suç işlemektedir” dedi.


  Çiçek: Karar fevkalâde olumlu

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesinin anayasa değişikliği paketine ilişkin kısmî iptal kararını ‘fevkalâde olumlu bulduğunu’’ belirterek, “Anayasa değişikliği paketi bu haliyle de çok iyi” diye konuştu.


  Askerî araç devrildi, 1 şehit

Van’ın Başkale ilçesinde, dün sabah saatlerinde ilçeye bağlı Aşağı Durak köyünden Albayrak köyündeki 3. Hudut Tabur Komutanlığına seyir halinde olan askerî araç, Koçdağı köyü yakınlarında virajı alamayarak şarampole devrildi. Kazada, 1 asker şehit oldu, 2’si ağır, 6 asker yaralandı.


  Karar muhalefeti tatmin etmedi

CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Anayasa Mahkemesinin verdiği kararı değerlendirirken, ‘’Karar, bizim hukuk devleti beklentilerimizi karşılamış değildir’’ dedi.


  HSYK da karardan memnun değil

Hakımler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Kadir Özbek, ‘’Bizim beklentilerimize, bizim Anayasa’ya aykırı gördüğümüz noktalar itibariyle ileri sürdüğümüz hususlara, tam yanıt veren bir iptal değil’’ dedi.


  Mahkeme esasa girmekle yanlış yaptı

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Anayasa Mahkemesinin kararına ilişkin, ‘’Anayasa Mahkemesi işin esasına girmek suretiyle bir yanlış yapmıştır’’ dedi.


  Maden ocağında yangın

Edırne’nın Keşan ilçesinde bağlı Küçükdoğanca köyündeki madende çıkan yangın sonucu yerin bin 20 metre altında mahsur kalan üç maden işçisinden haber alınamıyor.


  Gediktepe, geçici güvenlik bölgesi

Genelkurmay Başkanlığı, aralarında 19 Haziranda terörist saldırı meydana gelen Gediktepe’nin de bulunduğu, Hakkari’deki bazı bölgelerin ‘’geçici güvenlik bölgesi’’ olarak belirlendiğini duyurdu.


  Üç yıl üst üste tam puan aldı

SBS sonuçlarına göre 500 tam Ortaöğretime Yerleştirme Puanı alarak birinci olan Antalya Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu, 6 ve 7’nci sınıflarda girdiği SBS'de de bütün soruları doğru cevaplamıştı.


  SBS açıklandı sıra tercihlerde

FEN, Anadolu, sosyal bilimler ve diğer bazı meslek liselerine öğrenci yerleştirmek amacıyla yapılan ve ilköğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sonuçları açıklandı.


  İpekçilik tarih olmasın

BURSA dendiğinde akla ilk gelenlerden biri ipek oluyor. Bin 200 yıl önce ipekçilikle tanışan ve uzun yıllar ipek üretim üssü olarak faaliyet gösteren Bursa, tarımda uygulanan yanlış politikalar ve köyden şehre yönelen göç sonucunda, önce ipekböcekçiliği yetiştiriciliğini, ardından da ipek üretimini kaybetti.


  “Kozadan Düşler’’ ile yeniden hayat buldu

BİR dönem ipek ve ipek böcekçiliğinin merkezi olan Bursa’da, sektörün yok olma noktasına gelmesiyle unutulmaya yüz tutan Türk süsleme san'atlarından ‘’Koza Levha İşleme San'atı’’, canlandırılmaya çalışılıyor.


  SMS’ler, sigarayı bıraktırıyor

Avustralya’da Tazmanya Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, destekleyici SMS’ler (kısa mesajlar) sigarayı bırakmada yardımcı oluyor.


  Sokak köpeği getirene 10 lira

Kİlİs’te vatandaşlardan gelen tepkilerden dolayı Kilis Belediyesi ‘Sokakta başıboş gezen köpekleri getir, 10 lirayı al’ kampanyası başlattı.


  BİZİ ÇOCUKLUĞUMUZA GÖTÜRDÜNÜZ

YorgancI, Kozabirlik’ten temin ettikleri kozaların bir san'at eseri haline gelmesinin aşamalarını şöyle anlattı: ‘’Önce kozanın içindeki böceği çıkarıyoruz.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.