11 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

KUPA SAHİBİNİ BULUYOR: İSPANYA MI, HOLLANDA MI?

DÜNYA bugün Hollanda ve İspanya arasında oynanacak 2010 FIFA Dünya Kupası'nın finaline hazırlanırken, Castrol Tahminci ünlü kupayı kaldırmak için İspanya'nın favori olduğunu söylüyor.

Başkent Johannesburg'daki 87 bin kişi seyirci kapasiteli Soccer City Stadında saat 21.30'da başlayacak karşılaşmayı İngiliz hakem Howard Webb yönetecek. Öte yandan İleri teknoloji ve objektif analiz sistemi ile Castrol Tahminci'yi hazırlayan Castrol Analistleri, turnuva sonuçlarına yönelik 100 binden fazla ihtimal hesabı yaparak dünyanın en ünlü kupasına en yakın takımları hesapladı. Castrol Tahminci, turnuvaya başlarken İspanya'nın yüzde 17 kazanma şansı olduğunu gösterirken, Hollanda için bu oran yüzde 9.8'di. Brezilya, Arjantin ve İngiltere gibi üst sıralarda yer alan takımları yenen İspanya ve Hollanda, dünya futbolunun en büyük maçı için yarın TSİ 21.30'da karşı karşıya geliyor.

HOLLANDA HAFİFE ALINMAMALI

Castrol Global Elçisi Marcel Desailly finale kalan iki takım hakkında şu yorumda bulundu; "Hollanda takımı yetenek dolu bir takım. Hollanda'nın kazanma şansı, futbolseverler ve medya tarafından olmasa da Castrol Tahminci tarafından oldukça yüksek görüldü. Oyuncularının performansları çok sağlam ve Sneijder harika… İlerleyen turlarda önceki maçlara oranla daha fazla gol yemeye başladılar, ancak yarınü zafere ulaşma konusunda çok iddialılar. İspanya finalde Hollanda'yı hafife almamalı. Sonuçta Hollanda'nın en başından beri turnuvanın favorilerinden olan Brezilya'yı yendiğini unutmamalı."

İSPANYA KENDİNİ İSPATLADI

Ancak 32 yıl sonra oynadığı ilk FIFA Dünya Kupası finalinde İspanya ile karşılaşacak olan Hollanda için de Desailly'nin uyarıları şöyle; "İspanya en başından beri kupayı kazanma konusunda favori olduğunu gösterdi ve kupayı ne kadar hak ettiğini tüm turnuva boyunca gösterdiği performansla dünyaya kanıtladı. Başarılı pasları ve finale giden yolda yalnızca iki gol yiyen sağlam defansı ile Hollanda takımının İspanyolları yenmek için çok formda olması gerekiyor."

11.07.2010


 

Guiza'ya finali izleme yasağı

İSPANYA Futbol Federasyonu'nu (RFEF), Dünya Kupası eleme grubu maçlarında forma giyen, ancak Güney Afrika'ya giden kadroya giremeyen, aralarında Daniel Güiza'nın da bulunduğu 4 futbolcusunu final maçı için Johannesburg'a davet ederken, Fenerbahçe'nin Güiza'ya izin vermediği belirtildi.

İspanyol basını, RFEF'in güzel bir jest düşünerek, milli takımın eski oyuncuları Marcos Senna, Daniel Güiza, Santi Cazorla ve Diego Lopez'i pazar günü oynanacak Hollandaİspanya Dünya Kupası finalini izlemek üzere Johannesburg'a davet ettiğini yazdı. Haberde, Fenerbahçe'nin sezon öncesi hazırlıklara başlanmasını gerekçe göstererek, Güiza'ya izin vermediği ve İspanyol futbolcunun final maçında eski takım arkadaşlarıyla birlikte olamayacağı bildirildi. İspanyol basını, Dünya Kupası finalinin ayrıcalıklı olduğunu ve İspanya'nın tarihinde ilk defa final oynayacağını hatırlatarak, Güiza'nın arkadaşlarına destek olmasını ve o ortamı yaşamasını engellediği için Fenerbahçe kulübünü eleştirdi.

SENEGALLİ FORVET DİA İÇİN GÖRÜŞMELERE BAŞLADI

Öte yandan Fenerbahçe'nin Fransa Birinci Ligi takımlarından Nancy'de forma giyen Senegalli forvet Issiar Dia'yı kadrosuna katmak için görüşmelere başladığı ileri sürüldü. Nancy Kulübünün resmi internet sitesindeki haberde, sarı lacıvertlilerin Dia ile ilgilenen kulüpler arasına girdiği ve Nancy kulübü yetkilileriyle görüşmelere başladığı belirtildi. Habere göre Nancy, 23 yaşındaki Dia için 8 milyon Avro transfer ücreti istedi. Senegal Milli Takımı'nda da oynayan Dia ile Almanya Birinci Ligi'nden bazı takımların da ilgilendiği ve Monaco'nun da Dia'yı kadrosuna katmak istediği belirtiliyor.

11.07.2010


 

G.Saray bugün Hollanda yolcusu

YENİ sezon hazırlıklarının ilk etabını İstanbul'da sürdüren Galatasaray, yurt dışı kamp çalışmaları için bugün Hollanda'ya gidecek.

Hollanda'nın Venlo bölgesindeki Horst kasabasında kamp çalışmalarını yapacak Galatasaray takımı, 11-25 Temmuz tarihleri arasındaki hazırlık döneminde, biri ezeli rakibi Fenerbahçe ile olmak üzere toplam 5 karşılaşma oynayacak. Spor Toto Dostluk Kupası adı altında 21 Temmuz'da gerçekleştirilecek karşılaşmada Galatasaray, Almanya'nın Mönchengladbach kentindeki Borussia Park Stadı'nda Fenerbahçe ile karşı karşıya gelerek, uzun bir aradan sonra ezeli rakibiyle bir sezon öncesi maçına çıkmış olacak. Sarı-kırmızılı takımın yurt dışı kamp döneminde oynayacağı hazırlık maçlarının programı şöyle: 13 Temmuz Salı: 20.00 FC Kleve-Galatasaray (Volksbank Arena), 15 Temmuz Perşembe: 20.00 VFB Homberg-Galatasaray (PCC Stadion), 18 Temmuz Pazar: Rakip ve stat henüz açıklanmadı. 21 Temmuz Çarşamba: 21.00 Galatasaray-Fenerbahçe (Borussia Park), 24 Temmuz Cumartesi: 20.00 NEC Nijmegen-Galatasaray (Volksbank Arena).

11.07.2010


 

Beşiktaş Vikingur'a hazırlanıyor

FAROE Adaları'nın Vikingur takımıyla oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçının hazırlıklarını sürdüren Beşiktaş, A2 takımıyla yaptığı antrenman maçını 5-1 kazandı.

A takımın gollerini İbrahim Toraman, Tabata, Ernst, Quaresma ve Delgado attı. A2 takımının golü ise Umut'tan geldi. Sakatlıkları bulunan Rüştü Reçber, Yusuf Şimşek, Rıdvan Şimşek ve sol arka adalesinde sertlik bulunan Matteo Ferrari'nin tedavilerinin yapıldığı bildirildi. Tello ve Holosko ise izinli oldukları için antrenman maçında yer alamadı. Siyah-beyazlılar, Vikingur maçı hazırlıklarını Pazartesi günü yapacağı antrenmanla sürdürecek. Öte yandan Beşiktaş Kulübü, Alman futbolcusu Michael Fink'in sözleşmesini dondurdu. Siyah-beyazlı kulüp, kadrosunda yabancı oyuncu kontenjanındaki fazlalık nedeniyle geçen sezon Arjantinli oyuncusu Matias Emilio Delgodo'ya uyguladığı gibi, yeni sezon öncesi de Fink'in sözleşmesini dondurma yoluna gitti.

11.07.2010


 

Bursa enerji depoluyor

YENİ sezon hazırlıklarının ikinci etabı için Avusturya'da kamp yapan Bursaspor, sabah antrenmanında 2 saatlik bir çalışma gerçekleştirdi.

Bad Tattzmannsdorf bölgesinde bulunan Bursaspor'da futbolcular, teknik direktör Ertuğrul Sağlam yönetiminde yapılan antrenmana, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra iki ayrı gruba ayrılarak dar alanda pas çalışması gerçekleştirildi. Antrenmanın son bölümünde yeşilbeyazlı futbolcular, yarı sahada çift kale maç yaptı. Futbolcuların sarı ve yeşil olarak 2 ayrı gruba ayrılarak oynadıkları çift kale maçı, sarı takım 42 kazandı. Sarı takımın gollerini kaptan Ömer (3) ve Mustafa (1) kaydederken, yeşil takımın golleri ise Anıl ve Eren'den geldi. Maçın sonunda karşılaşmayı 42 kazanan sarı takım, sevinç gösterisi yaparak foto muhabirlerine poz verdi. Öte yandan, antrenmanın dar alanda kısa pas bölümünde Kirita'nın sert çıkması sonucu Insua sol bileğinden sakatlandı. Insua, saha kenarındaki ilk müdahalenin ardından antrenmanı yarıda bıraktı.

11.07.2010


 

Restoranda bayılan Platini hastaneden taburcu oldu

GÜNEY Afrika'da dün gece hastaneye kaldırılan UEFA Başkanı Michael Platini'nin hastaneden ayrıldığı bildirildi. Johannesburg'daki Pigalle adlı restoranda önceki akşam yemek yerken bayılan ve daha sonra hastaneye kaldırılan Platini'nin, sabaha kadar kontrol altında tutulduğu ve dün sabah saat 09.00'da hastaneden ayrıldığı kaydedildi. Platini'nin hastanede yapılan bütün tıbbi testlerinin sonuçlarının normal olduğu tespit edildi. UEFA ve FIFA'dan yapılan ortak açıklamada ise Platini'nin, bugün Hollanda ve İspanya arasında oynanacak 2010 Dünya Kupası final maçını statta seyredeceği belirtildi.

11.07.2010


 

Ömer Aşık NBA'de Chicago Bulls'ta oynayacak

MİLLİ basketbolcu Ömer Aşık gelecek sezon NBA takımlarından Chicago Bulls forması giyecek. Portland Trail Blazers tarafından 2008 NBA Draftı'nda 36. sıradan seçilen 24 yaşındaki pivot Ömer'in NBA'deki hakları draft gecesi Chicago Bulls'a takas edilmişti. Böylece Hidayet Türkoğlu, Mehmet Okur, Ersan İlyasova ve Boston Celtics'le anlaşan Semih Erden'in sonrasında; NBA'deki Türk oyuncuların sayısı beşe çıkmış oldu. Ömer Aşık, A Milli Takım'la Dünya Şampiyonası oynayacağı için turnuva bitmeden yeni takımına katılamayacak.

11.07.2010


 

Avrupalı bisikletçiler Ankara'da buluşacak

ANKARA'DA yapılacak Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nın tanıtımı Rixos Otel'de yapıldı. Türkiye'de yol bisikleti branşında ilk kez düzenlenen Avrupa Şampiyonası, AnıtkabirBeşevlerAtatürk Orman ÇiftliğiAŞTİ yolu güzergahlarında yol yarışı ve zamana karşı kategorilerinde düzenlenecek. 15 Temmuz Perşembe günü start alacak şampiyonada, ülkeler gençler,e 23 yaş altı bayan ve erkek milli takım sporcularıyla temsil edilecek. 4 farklı kategoride Avrupa şampiyonlarının belirleneceği organizasyonda, 18 bin Avro para ödülü dağıtılacak. 35 ülkeden 800 sporcu ve toplam bin 500 kişilik kafilenin katılacağı Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası, 18 Temmuz Pazar günü yapılacak ödül töreniyle sona erecek.

11.07.2010


 

Nevin Yanıt 100 metre engellide Türkiye rekoru kırdı

MİLLİ atlet Nevin Yanıt, bayanlar 100 metre engellide kendisine ait 12.76'lık Türkiye rekorunu, 12.74'e taşıdı. İspanya'nın Barcelona kentinde yapılan uluslararası yarışlarda piste çıkan milli atlet, bayanlar 100 metre engelli finalinde, 12.74'lük derecesiyle birinci olurken, 2007 yılında Rethymno'da kırdığı 12.76'lık Türkiye rekorunu da tarihe gömdü. Yarışta ikinciliği 13.07 ile Jamaikalı Vonette Dixon alırken, Norveçli Christina Vukicevic, 13.09 ile üçüncü oldu. Rekortmen atletin antrenörü Cüneyt Yüksel, Nevin Yanıt'ın bu sezon başta Rusya ve Macaristan olmak üzere, koştuğu tüm yarışlardan birincilikle ayrıldığına dikkati çekti.

11.07.2010


 

FIBA Genel Sekreteri: Türkler salonları yaptı

ULUSLARARASI Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) Genel Sekreteri Patrick Baumann, Türkiye'nin ev sahipliğinde 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesi, özellikle salonların hazır durumda olmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Şampiyonanın oynanacağı kentlerdeki Yerel Organizasyon Komitesi'nin çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Baumann, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun internet sitesine yaptığı açıklamada, ''Her şey olması gerektiği gibi, planlanan şekilde sürüyor. Türkiye'ye gelen takımların ve izleyicilerin çok iyi zaman geçireceğine inanıyorum. Artık sadece pastanın üstüne vişneyi koymak kaldı. Şampiyonanın başlamasını ve pastayı yemeyi dört gözle bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.

11.07.2010


 

Konyaspor 2 Çek forvetle anlaştı

KONYASPOR dış transfer çalışmaları doğrultusunda 2 oyuncuyla anlaşmaya vardı.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, dış transfer çalışmaları kapsamında Borek Dockal ve Andrej Keric ile anlaşma sağlandığı belirtildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi: ''Takımımız, dış transfer çalışmalarında Çek Cumhuriyeti'nin FC Sloven Liberec takımının kanat oyuncusu 22 yaşındaki Borek Dockal ve yine aynı takımdan 25 yaşındaki forvet oyuncusu Andrej Keric ile 3'er yıllık anlaşmaya vardı. Takımımızın Kızılcahamam kampına katılacak yeni transferlerimizle resmi sözleşme imzalanacak.''

11.07.2010


 

Olimpik kapalı yüzme havuzu ilgi bekliyor

GİRESUN'DA 2006 yılında hizmete açılan olimpik kapalı yüzme havuzunun, birçok ilde bulunmayan imkan ve özelliklere sahip olmasına rağmen gereken ilgiyi göremediği bildirildi. İl Müdürü Soner Mağden, büyüklük ve özellikleri bakımından Türkiye'de ilk üç havuzdan biri olan Giresun Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu'nun yeterli ölçüde kullanılmıyor olmasının üzüntü verici olduğunu söyledi. Mağden, havuzun uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapılabilecek çok fonksiyonlu bir tesis olduğunu belirterek, ''Tesisimizin içerisinde birçok ilde olmayan fitness salonu, sauna, aerobik step, tekvando, masa tenisi ve ağırlık çalışmalarının yapılabileceği kondisyon aletleri ve bisikletlerin bulunduğu salonlarımız mevcut. Bu salonlarımızın tamamı hizmete açık'' dedi.

11.07.2010


 

Teniste "İstanbul Cup" etkinlikleri bugün başlıyor

SONY Ericsson WTA Tour kapsamında düzenlenen ''İstanbul Cup'' uluslararası bayanlar tenis turnuvasının tanıtım aktiviteleri, bugün Caddebostan sahilinde milli sporcu İpek Şenoğlu'nun katılacağı etkinlikle başlayacak.Türkiye Tenis Federasyonu tarafından düzenlenen ''İstanbul Cup 2010''un tanıtım etkinlikleri bugün start alacak. Bu yıl altıncısı düzenlenecek turnuvanın tanıtımı için yapılacak ilk aktiviteye, milli tenisçi İpek Şenoğlu katılacak. Caddebostan sahilinde saat 15.30'da başlayacak etkinlik, özel olarak hazırlanan tenis kortunda gerçekleştirilecek. İpek Şenoğlu, izleyiciler arasından seçilecek isimlerle gösteri maçı yapacak.

11.07.2010


 

Hidayet Türkoğlu safra kesesinden ameliyat oldu

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Takım kadrosunda yer alan Hidayet Türkoğlu'nun, safra kesesinden ameliyat olduğu bildirildi. Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, A Milli Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu'nun sağlık kontrolleri sırasında safra kesesinde sorun tespit edildiğini ve bu sabah Acıbadem Hastanesi'nde ameliyata alındığını söyledi. Ameliyatın sona erdiğini belirten Akkaş, milli basketbolcunun birkaç gün istirahat edeceğini ifade etti. Akkaş, Hidayet Türkoğlu'nun istirahatinin ardından takıma katılacağını kaydetti. Türkoğlu'nun geçirdiği operasyonun ciddi olmadığına dikkati çeken Akkaş, milli basketbolcunun şampiyonada mücadele etmesinde de sorun olmadığını bildirdi.

11.07.2010


 

Samsunspor taraftarı yürüdü

SAMSUNSPOR taraftarları, takıma sahip çıkılmadığından yakınarak, takımın Süper Lige çıkarılması için destek yürüyüşü yaptı. Samsunspor'u Süper Lig'de görmek isteyen yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüş, Devlet Su İşleri (DSİ) 7. Bölge Müdürlüğü önünde başlayarak Kurtuluş Parkı'nda sloganlar eşliğinde son buldu.

11.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.