11 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Batının bir parçasıyız

Newsweek dergisine mülâkat veren Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu, Gazze filosuna saldırı, İran’la varılan takas anlaşması ile BM Güvenlik Konseyinde kullanılan “hayır” oyuna ve bunlarla birlikte yapılan eksen kayması yorumlarına yönelik soruları cevaplandırdı. Davudoğlu, “Biz Batının bir parçasıyız. Eğer Batı bizi dışarıdan biri ya da kazanılacak veya kaybedilecek bir obje olarak görüyorsa, onların mantıkları yanlış” dedi.


Erdoğan’dan üç partiye mektup

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın görüşme talebine ilişkin mektubunun üç siyasî partiye gönderildiği bildirildi. Mektuplar, dün CHP, BBP ve Saadet Part

Türkiye’den teyit: Hedef Avrupa

İTALYA'NIN en önemli günlük gazetelerinden Corriere della Sera, ABD Başkanı Barack Obama’nın Türkiye’nin yerinin Avrupa Birliği olması gerektiğine ili


  Başörtüsüne de açılım

İLKE İlim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Aysel Yılmaz, yoğun gündem içerisinde başörtüsü meselesinin arka sıralara düşürülmeye çalışıldığını belirterek, ‘’Açılımlar Türkiye’sinde artık bizler de başörtüsü açılımı istiyoruz’’ dedi.


  Salim Uslu: Tehlikeli olan referandum değil, kullanılan dil

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, ‘’Tehlikeli olan referandum değil, kullanılan dil ve üsluptur’’ dedi.


  İshalden 400 kişi hastanede

Trabzon’un Sürmene ilçesinde mide bulantısı ve ishal şikayetleri bulunan yaklaşık 400 kişi hastaneye başvurdu.


  21 Kıbrıslı Türk, Rumlar aleyhine AİHM’e başvurdu

KIBRISLI 21 Türk, 23 Aralık 1963 tarihinde terk etmeye zorlandıkları varlıklarının tazmin edilmesi, kullanım kaybından doğan her türlü zararlarının karşılanması ve mallarının tasarrufunun kendilerine iade edilmesi talebiyle Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvurdu.


  Zambiya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geliyor

ZAMBİYA Cumhurbaşkanı Rupiah Bwezani Banda, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün davetlisi olarak 11-15 Temmuz 2010 tarihlerinde Türkiye’yi ziyaret edecek.


  Buğdayda fark kapanıyor

KÜRESEL buğday üretimi ile tüketimi arasındaki 29 milyon tonluk farkın, bu dönemde 6 milyon tona gerilemesi bekleniyor.


  Operasyonlar dursun, çözüm Meclis’e devredilsin

VAN Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, ‘’Türk Silâhlı Kuvvetleri, 30 yıldır çözüm olmayan bu operasyonları derhal durdurmalı, çözümü halkın iradesi olan Meclis’e devretmelidir’’ dedi.


  Bavul ticaretine Rusya darbesi

Türkiye’den Rusya’ya yapılan yıllık 3 milyar dolarlık deri ihracatının 1 milyar dolarını oluşturan bavul ticareti uygulamasına Rusya son verince, Rus alıcılar siparişlerin yarısını iptal etti.


  Sanal ticareti sevdik

İnternet üzerinden yapılan alışveriş miktarının, güvenlik altyapısının gelişmesine paralel arttığı Türkiye’de, e-ticaretin, 5 yıl içerisinde 250 milyar dolarlık hacme ulaşması bekleniyor.


  Kıdem tazminatı tavanı açıklandı

İşçılere ödenecek kıdem tazminatı tavanı yılın 2. yarısında 2.517,01 lira olarak uygulanacak.


  PETKİM işçileri AİHM’e başvurdu

PETKİM’de işten çıkarılan ve işe iadelerinin sağlanması için başvurmalarına karşın, açtıkları dâvâları kaybeden işçiler AİHM’e başvurdu.


  KCK/TM dâvâsı için salon talebi

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi, 61 sanıklı ‘’Şırnak KCK/TM Yapılanması Dâvâsı’’nda fizikî şartların yetersizliğini gerekçe göstererek, Adalet Bakanlığından uygun bir duruşma salonunun temin edilmesini istedi.


  Galata Köprüsü trafiğe kapatılacak

Yenı Galata Köprüsü, bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle 13 Temmuzda araç ve yaya trafiğine kapatılacak.


  Saadet’te kongre günü

Saadet Partisi’nin Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün Ankara Atatürk Spor Salonu’nda toplanacak.


  16 terörist ölü ele geçirildi

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne yönelik son bir hafta içinde yapılan operasyonlarda, 16 teröristin ölü ele geçirildiğini bildirdi.


  Reyhanlı'da 8 kaçak yakalandı

Hatay’in Reyhanlı ilçesinde, Türkiye’ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen 8 kişinin yakalandığı bildirildi.


  Ermeni diyalogunda STK hamlesi

Türkiye’deki 35 il sivil toplum örgütünü kapsayan Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu, Ermenistan-Türkiye arasındaki barışa katkı sağlamak için Ermenistan’daki muhatap dernekle bir araya gelecek.


  Trafik terörü Bursa’da

Bursa’dan Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı bir köydeki düğüne giderken, Harmancık ilçesinde tırla çarpışan otomobilde iki aileye mensup 7 kişi vefat etti. Gözaltına alınan TIR sürücüsü Adem Taşyürek, “Otomobil sürücüsü frene basınca sanırım kayıp TIR’ın altına girdi. Nasıl olduğunu anlayamadım” dedi.


  SBS’ye ilişkin değişiklik, Resmî Gazete’de yayınlandı

Ortaöğretİme geçiş için yapılan Seviye Belirleme Sınavına (SBS) ilişkin yeni düzenlemeler içeren yönetmelik değişikliği dünkü resmî gazetede yayımlandı.


  KPSS yapıldı

Lisans düzeyinde sadece A grubu ve öğretmenlik kadrolarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS), dünkü oturumları yapıldı.


  Savaşmadan sorunu çözecekler

MALATYA'DA İnönü Üniversitesi bünyesinde kurulan Kadın Sorunları Araştırma Merkezi (İNUKSAM) tarafından hayata geçirilecek projeyle ilköğretim çağındaki çocuklara ‘’savaşmadan sorun çözme’’ ve tartışmanın yolları öğretilecek.


  YURTKUR öğrencilerine hafta sonu bedava yemek müjdesi

YÜKSEK Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdür Hasan Albayrak, ‘’1 Ekim’den itibaren yurtlarda kalan öğrencilerin tamamına hafta sonlarında da sabah kahvaltısı ve akşam yemeğini ücretsiz vereceklerini’’ açıkladı.


  Nişan tahtasına dönen trafik levhaları kazaya sebep oluyor

MAGANDALARIN silahlarını denemek amacıyla hedef tahtası olarak kullandığı trafik levhaları, kazaya dâvetiye çıkarıyor.


  Depremzedelerden ‘oturma eylemi’

KOCAELİ'DE, 17 Ağustos Marmara depremi sonrasında Irak’ın yardımıyla yaptırılan Arızlı Konutları’na geçici olarak yerleştirilen depremzedelerden bazıları, kira ve aidatlarını ödemedikleri için haklarında çıkartılan icra kararını protesto etti.


  Yaz aylarında çocuk düşmelerine dikkat

ACİL Tıp Uzmanları Derneği Başkanı Doç. Dr. Başer Cander, gelişme çağında olan çocukların başının vücuduna oranla daha ağır olduğu için sarkma anında çocuğun, başının ağırlığından dolayı daha kolay düştüğünü bildirdi.


  ‘Filistin Filmleri Zamanı’

UluslararasI Kültür ve Sanat Derneğinin (UKSD), Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle düzenlediği ‘’Filistin Filmleri Zamanı’’ etkinliği, başladı.


  ‘Sıradan insan değil, aranan insan’

İş-Kur Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, ‘İşsizliği birinci öncelik haline getirmediğimiz zaman mesafe alamayız’’ dedi.


  Eşşekle dünya turuna çıktı

BelçİkalI marangoz Sama Lgelaszlo Ivanszky, eşeğiyle çıktığı dünya turu kapsamında Bursa’nın Mudanya ilçesine geldi.


  ‘Bilgi’ iş ve aş değer

Bİlgİ teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, bilgi teknolojileri sektörünün, Türkiye’ye iş, aş ve katma değer temin ettiğini söyledi.


  2000 yıl sonra 'Antik Kent’te toplandılar

Burdur Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesi Senatosu, Gölhisar Kibyra Antik Kenti Meclisi’nde toplandı. Mehmet Âkif Ersoy Üniversitesinin 86. Senato Toplantısı ve 97. Yönetim Kurulu Toplantısına Gölhisar Meslek Yüksekokulu (GMYO) ev sahipliği yaptı.


  Yeni üniversiteler kuruluyor

TBMM Genel Kurulunda; Konya, Kayseri Abdullah Gül ve Erzurum Teknik üniversitelerinin kuruluşuna ilişkin maddeler kabul edildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.