12 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

Haaretz: Batı Şeria’da operasyonlar duracak

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Batı Şeria’daki Filistin kentlerinin birçoğunda askeri operasyonlara son vermeyi düşündüğü iddia edildi.

İsrail’de yayımlanan Haaretz gazetesi, Netanyahu’nun Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı doğrudan görüşmelere ikna etmek amacıyla bazı güven artırıcı önlemler üzerinde durduğunu, bu konuyla ilgili olarak bakanlarıyla toplantılar yapmayı planladığını yazdı. Gazeteye göre, söz konusu tedbirler arasında, Filistin Yönetimi ile ABD’nin de üzerinde durduğu, Batı Şeria’daki Filistin şehirlerinden bazılarında ordunun operasyonlarına son verilmesi de yer alıyor.

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Filistinlilerle doğrudan görüşmeler için herhangi bir iyi niyet jestinde bulunulmasına karşı olmasına rağmen, güven artırıcı önlemlerin Savunma Bakanı Ehud Barak ile İstihbarattan Sorumlu Devlet Bakanı Dan Meridor’dan tam destek aldığı belirtildi. Netanyahu’nun 6 Haziran’da Washington’da görüştüğü ABD Başkanı Barack Obama, İsrail’in Batı Şeria’da Filistin kurumlarının varlığının genişletilmesine yönelik bir tedbirler paketi hazırlaması gereğini dile getirmişti. Bu görüşmeden sonra, İsrailli ile Amerikalı yetkililer arasında bir tedbir paketi üzerindeki görüşmelere hemen başlandığı ifade ediliyor. Netanyahu, Obama ile görüşmesinin ardından ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Orta Doğu Özel temsilcisi George Mitchell ile de bir araya gelmiş ve bu görüşmelerde Filistin tarafına yönelik tedbirlerle ilgili paket de ele alınmıştı.

12.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  GÖZYAŞI VE DUÂ

  Katile ödül

  2 bin ceset hâlâ kayıp

  Müslüman ve Katolik din adamları dua etti

  “Barış Yürüyüşü” Potoçari’de sona erdi

  Haaretz: Batı Şeria’da operasyonlar duracak

  Clinton’a arabuluculuk teklifi

  Yardım gemisi Gazze’ye doğru Atina’dan yola çıktı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.