14 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Fenerbahçe’de kariyer yapacak

Fenerbahçe, yeni sezon hazırlıklarının ikinci etabını Belçika’nın Genk şehrinde sürdürüyor.

Sarı-lacivertliler, Genk Kulubü’nün antrenman sahasında, dün sabah yaklaşık 1,5 saat süren bir antrenman yaptı. Isınma koşusu ile başlayan idman, pas çalışması ve dar alanda çift kale maç ile devam etti. Kaleciler ayrı çalışırken, bağırsak enfeksiyonu geçiren Semih ile sağ ayağının eklemlerindeki ağrılar sebebiyle Mehmet Topuz idmana katılmadı. Kaleci Volkan, Santos, Alex ve yeni transfer Stoch’a ise laktat testi yapıldı. Sarı-lacivertlilerin sabah antrenmanının ardından yeni transfer Stoch, gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Tecrübe eksikliğinin olduğunu belirten Stoch, “Galatasaray ile Fenerbahçe arasında tercih yapmam lazımdı. Tercihimi Fenerbahçe’den yana kullandım. Fenerbahçe’de kariyerimi yükselteceğim. Şampiyonlar Ligi’nde oynamak güzel bir şey. Sağ ve sol açıkta oynuyorum. Ama tercihim sol açık. 11 numarayı giyeceğimi tahmin ediyorum” dedi. Fenerbahçe, bu sabahki idmanın ardından ETL-DOM Kupası Turnuvası’na katılmak üzere Köln’e gidecek ve akşam AZ Alkmaar ile karşılaşacak.

AYKUT KOCAMAN, FUTBOLCULARLA KONUŞTU

TEKNİK Direktör Aykut Kocaman, hazırlık çalışmalarının ikinci etabına katılan yeni transferlerden Stoch’a, ‘’Aramıza hoş geldin’’ dedi. Kocaman, ayrıca 3. kez baba olan Alex de Souza’yı da tebrik etti. Futbolda antrenmanların büyük önem arz ettiğini belirten Kocaman, şöyle konuştu: ‘’İyi antrenman yapan, arkadaşlarıyla mesleki dayanışma içinde olan herkese gönlümün kapıları sonuna kadar açık. Herkes elinden geleni yapsın. Kimseden mucize beklemiyorum. Hepinizin katkısıyla Fenerbahçe bu sezon ‘gümbür gümbür’ gelecek.’’

14.07.2010


 

Maradona’nın morali iyi

DÜNYA Kupası’nda çeyrek finalde elenen Arjantin’in teknik direktörü Diego Maradona’nın doktoru Alfredo Cahe, eski efsanevi futbolcunun bu moral bozukluğuyla yeniden uyuşturucu veya alkole dönmediğini, ağır bir depresyon geçirmediğini söyledi.

Doktor Cahe, Maradona’nın Dünya Kupası’nda yaşadığı hayal kırıklığı nedeniyle büyük bir depresyona girip, yeniden uyuşturucu ve alkol kullandığına ilişkin medyada yer alan haberleri yalanladı. Maradona’nın, zararlı alışkanlıklarına dönmeme konusunda kararlılık gösterdiğini belirten Cahe, ‘’Tabii ki biraz yıkıldı, ancak ağır depresyon yaşamadı. Medyada yer alan haberlerdeki gibi uyuşturucu ve alkole yeniden başlamadı’’ ifadelerini kullandı.

14.07.2010


 

G. Saray güç depoluyor

YENİ sezon hazırlıklarını Hollanda’nın Venlo kentindeki Horst kasabasında sürdüren Galatasaray Profesyonel Futbol A Takımı, kampın üçüncü çalışmasını dün sabah yaptı.

Teknik Direktör Frank Rijkaard ve yardımcıları, Johan Neeskens, Nezih Ali Boloğlu, Albert Roca Pujol ve Carlos Cuadrat yönetimindeki çalışma yaklaşık 1 saat 15 dakika sürdü. Çalışma, oyuncuların yaptığı düz koşunun ardından açma ve germe hareketleriyle başladı. Antrenmanın ana bölümünde ise oyunculara fizik kondisyon yüklemesi yapıldı. Kaleciler Ufuk Ceylan, Aykut Erçetin ve Emirhan Ergün, antrenör Nezih Ali Boloğlu yönetiminde bir çalışma yaptılar. Sabah antrenmanı, oyuncuların soğuma hareketlerinin ardından tamamlandı. Sol arka adalesinde yaşadığı problem nedeniyle antrenmana katılamayan Çağlar Birinci’nin tedavisine otelde kurulan sağlık merkezinde başlandığı belirtildi.

14.07.2010


 

Makukula gelecek mi?

TRABZONSPOR, Başkanı Sadri Şener, Makukula transferi konusunda açıklamalarda bulundu.

Şener, “Şenol Güneş hocamız, iç sahada olduğumuz maçlarda, sıkıntıya düştüğümüz anlarda gol üretebilecek bir isim istedi. Biz de Süper Lig gol kralı Makukula’ya talip olduk. Ancak çok yüksek fiyat verdiler. Görüşmeleri hemen kestik. Ardından fiyat indirimi süreci başladı. Eğer bizim düşündüğümüz rakama inerlerse Makukula’yı alırız’’ dedi. Şener, Teofilo içinse, “Vize sorunu çıktı. 10 günlük bir süreci bulabilirmiş vize alması. Biz bunlarla uğraşırken o ayrılmak istediğini söyledi. Düşünmesi için süre verdik. Eğer gitmek isterse, gidebilir. Tabii bonservis bedelini getirmesi şartıyla” ifadelerini kullandı.

14.07.2010


 

Kartal taktik çalıştı

BEŞİKTAŞ, Faroe Adaları temsilcisi Vikingur ile oynayacağı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçının hazırlıklarını basına kapalı yaptığı antrenmanla sürdürdü.

Teknik direktör Bernd Schuster yönetiminde, BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde gerçekleştirilen antrenmanın taktik ağırlıklı geçtiği bildirildi. Antrenmana izinli olan Filip Holosko, Rodrigo Tello ile tedavilerine devam edilen Rüştü Reçber, Rıdvan Şimşek ve Yusuf Şimşek katılmadı. Beşiktaş, Vikingur ile yarın oynayacağı maçın son antrenmanını bugün BJK İnönü Stadı’nda yapacak. Antrenmanda teknik direktör Schuster’in basın mensuplarının sorularını cevaplayacağı ifade edildi. Öte yandan Vikingur ekibi, Türkiye Futbol Federasyonunun Riva’da bulunan Milli Takımlar Turkcell Tesisleri’nde antrenman yaparak, Beşiktaş karşılaşmasının hazırlıklarını sürdürdü. Vikingur ekibinin teknik direktörü Jogvan Martin Olsen, basın mensuplarının çalışmayı izlemesine izin vermedi.

Çubuklu forma satIşa çIkIyor

Beşiktaş’ın 2010-2011 sezonu için hazırlanan klasik çubuklu formaları bugün satışa çıkacak. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, ‘’Taraftarımızın büyük bir merakla beklediği yeni sezon için hazırlanan çubuklu formalarımız, mağazalarımızda yerini alıyor” denildi.

14.07.2010


 

Serena, 150 bin dolara İstanbul Cup’a gelecek

İSTANBUL'DA 24 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde bu yıl 6’ncısı yapılacak İstanbul Cup Tenis Turnuvası’nda bayan tenisinin yıldızları mücadele edecek.

Ortaköy’de Feriye Lokantası’nda yapılan basın toplantısında, Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Ayda Uluç, İstanbul Cup’a katılacak yıldız tenisçileri açıkladı. Uluç, İstanbul Cup’ta WTA klasmanında 1 numara olan ABD’li Serena Williams ve 2010 Fransa Açık Tenis Turnuvası’nı kazanan İtalyan Francesca Schiavone’nın İstanbul Cup’ta mücadele edeceğini söyledi. İstanbul Cup’ta ilk defa dünyanın 1 numarasının mücadele edeceğini vurgulayan Ayda Uluç, ‘’Serana, 13 Grand Slam kupalı bir yıldız. Fransa Açık’ı kazanmış, dünya sıralamasında 8. olan Schiavone ile Wimbledon şampiyonu Serena, İstanbul’da karşı karşıya gelecek’’ dedi. Serena Williams’ın sözleşmesini 1 hafta önce yaptıklarını anlatan Uluç, şu bilgileri verdi: ‘’Serena’ya 150 bin dolar veriyoruz. Başka turnuvalarda daha fazla para alıyor. Ablasının daha önce İstanbul’a gelmesi, kendisinde de İstanbul’a gelmek isteği oluşturdu. Sakatlığından dolayı emin değildik, menajeriyle konuştuk. Sağlıklı olduğunu söyledi ve kontratı imzaladık. Bu parayı sponsorlardan karşıladık.’’ İstanbul Cup’ın biletleri Biletix’in internet sitesinden satılıyor. Turnuvanın kombine biletleri 225 ve 145 liradan satılırken, biletler ilk iki gün 25 ve 15, çeyrek final 50 ve 30, yarı final 75 ve 50, final maçı ise 125 ve 85 liradan satışa sunuldu. İstanbul Cup’ın TRT’den yayınlanacağı bildirildi.

14.07.2010


 

Diyarbakır’da kongre kararı

İBank Asya 1. Lig takımlarından Diyarbakırspor’da kongre kararı alındığı belirtildi.

Diyarbakırspor Kulübü resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, kulüp başkanlığı ve yönetim kurulunun yaptığı son toplantının ardından kongre kararı alındığı kaydedildi. Açıklamada, ‘’Kongre 27 Temmuz 2010 tarihinde saat 14.00’de Ziya Gökalp Spor Salonu’nda yapılacaktır. Çoğunluk sağlanamadığı takdirde, kongre 3 Ağustos 2010 tarihinde, yine Ziya Gökalp Spor Salonu’nda gerçekleştirilecektir’’

14.07.2010


 

Manisa’da kombine satışları başlıyor

Manİsaspor’un Turkcel Süper Lig 2010-2011 sezonu kombine kartlarının bugünden itibaren satışa çıkacağı bildirildi.

Kombine kart fiyatları VIP-A 900 TL, VIP-B 750 TL, VIP-C 500 TL, VIP-D 350 TL, Kapalı Alt B 305 TL, Kapalı Alt C 205 TL, Açık 105 TL ve Spil Kale arkası 55 TL olarak belirlenirken, taraftarlara kombine kart satışında anlaşmalı Bonus, Axess, World ve Maximum kredi kartıyla yapılacak ödemelerde 4 taksit imkanı sağlandı.

14.07.2010


 

Curling millî takımı kuruluyor

TÜRKİYE Buz Pateni Federasyonu tarafından Türkiye’de ilk defa geçen yıl oynanmaya başlanan curling branşında milli takım oluşturularak İskoç antrenör Brian Gray ile anlaşıldı.

Kocaeli Mobil Buz Pisti’nde devam eden ‘’Curling Aday Milli Takım Belirleme Kampı’’na katılan Gray, burada sporcularla tanıştı.

14.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.