14 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

SP’de kongre tartışması

Necmettin Erbakan ile birlikte hareket eden SP eski Genel Başkan Yardımcısı Şevket Kazan, çift liste krizinin yaşandığı kongrenin yenileneceğini söylerken, SP lideri Numan Kurtulmuş, Kazan’ın sözleriyle ilgili olarak, ‘’Parti içinde olanlar dedikodu mekanizmasıyla milletin önünde konuşulmamalıdır’’ dedi.


SİVİL TOPLUM, GÖREVİNİ YERİNE GETİRECEK

Güneydoğu'da bütün STK'lar, demokratik açılımdaki tıkanmanın aşılması için inisiyatif almaya hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde PKK'ya eylemlerine son

LYS sonuçları yarın açıklanıyor

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, LYS sonuçlarının 15 Temmuz Perşembe günü saat 10.00’da basın toplantısıyla açıklanacağını bildirdi.


  Teröristler, Tunceli'de bir kişiyi kaçırdı

Tuncelı’de terör örgütü PKK üyeleri, bir vatandaşı kaçırdı. Alınan bilgiye göre, Tunceli il merkezinde gıda toptancılığı yapan Hüseyin Ateş (47), önceki gün merkeze bağlı Erdoğdu köyüne aracıyla giderken bir grup terörist tarafından durduruldu.


  THY, haftada 4 gün Gana’ya uçacak

Türk Hava Yolları (THY), 15 Temmuzdan itibaren Gana’nın başkenti Akra’ya sefer düzenleyecek.


  Dink: Farklılıklara rağmen kardeşliğimizi sürdüreceğiz

Agos Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in eşi Rakel Dink, yaşatılmak istenen acıların inadına, farklılıklara rağmen kardeşliklerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.


  İBB işçileri, grev kararını belediye binasına astı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) bağlı birimler ile bazı ilçe belediyelerinde çalışan Belediye-İş Sendikasına üye işçiler, grev kararını İBB’nin Saraçhane’deki hizmet binasına astı.


  Cezaevleri doldu taştı

Adalet Bakanlığı verilerine göre, tutuklu ve hükümlülerin toplam sayısı, ceza infaz kurumlarının toplam kapasitesini aştı.


  Kamyonlar çarpıştı: 3 ölü

Afyonkarahısar’da meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.


  Bakana saldıran kişi serbest

Kayserı 3. Asliye Ceza Mahkemesi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a yumruklu saldırıda bulunan tutuklu sanık Şahin Şimşek hakkında tahliye kararı verdi.


  Mesai baskısı CHP’yi kızdırdı

KP, TMK kapsamında yargılanan çocuklar, Akkuyu’da kurulacak nükleer enerji santrali ile Mâlî Kural tasarıları ve ‘’torba tasarı’’yı yasalaştırmak için ay sonuna kadar Meclisi gecegündüz çalıştırmayı planlıyor.


  Aktif dış politika AB için de sergilensin

İKTİSADÎ Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Prof. Dr. Haluk Kabaalioğlu, ‘’Hükümetimizin, AB reformlarını sürdürerek ve hukukun üstünlüğü ve kaliteli bir demokrasi yolundan sapmayarak, dış politikada başta Orta Doğu olmak üzere gösterdiği aktivizmi AB için de sergilemesini ümit ediyoruz’’ dedi.


  Cindoruk: Yol kazasında 8’de 8 kusurlu olan iktidar

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Kandil’den gelen terör örgütü PKK üyelerinin Habur’daki karşılanmalarına ilişkin, ‘’İktidarın 8’de 8 kusurlu’’ olduğunu ileri sürdü.


  MHP ve BDP’ye eleştiri

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MHP ve BDP’yi eleştirerek, “Terörden nemalanan bu iki partiyle görüşmeyi biz teröre destek olarak gördük ve her ikisiyle de görüşmeyeceğiz” dedi.


  Bahçeli: Hayır oyu vereceğiz

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP, olgunlaşırken katkısının sorulmadığı ve başkası tarafından dayatılmış kararlara katılmayarak, anayasa değişikliklerine hayır oyu verecektir” dedi.


  Pehlivan AKP’ye, İçli CHP’ye katıldı

ESKİ Başbakanlardan Bülent Ecevit’in doktorluğunu da yapan Ankara Bağımsız Milletvekili Mücahit Pehlivan, AKP’ye, Eskişehir Bağımsız Milletvekili Tayfun İçli ise CHP’ye katıldı.


  Diyanet’e 17 bin 774 kadro

DİYANET İşleri Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Liderler turu başladı

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, siyasî partileri ziyaretleri kapsamında DSP Genel Başkanı Masum Türker ile DSP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.


  İslâm dünyası gençleri birleşiyor

İslÂm Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB) Uluslararası Gençlik Buluşmalarının dördüncüsünü düzenledi.


  Beykoz Çayır Festivali başladı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Beykoz Çayır Festivali başladı. İlçede bulunan 16 İl Derneği’nin stant açtığı ve kültürel değerlerini sergilediği festivalde ‘Kardeşlik Mesajları’ verildi.


  Tır şoförleri yemekten zehirlendi

Edİrne’nİn İpsala Sınır Kapısı’nda yedikleri yemekten zehirlenen 9 tır şoförü, tedavilerinin ardından taburcu edildi.


  Sağlık çalışanları YÖK’e 3 bin dilekçe verdi

SağlIk Bakanlığında, görev yapan 84 bin ön lisans ile 86 bin lise mezunu sağlık çalışanı uzaktan eğitim hakkı istiyor.


  Çocuklar tatilde Kur’ân öğreniyor

AdIyaman’da ilk ve ortaöğretim öğrencileri tatillerini Yeni Asya Vakfı’nın yaz Kur’ân kursu programına katılarak değerlendiriyor.


  Siirt’e tarifel uçuşlar başladı

Bora Jet firması, Siirt Havaalanına tarifeli uçak seferleri başlattı. Bora Jet, TC-YAB tipi 66 kişilik uçaklarla haftanın 2 günü karşılıklı olarak Siirt-Ankara seferlerini başlatırken, ilk seferin gerçekleştirilmesi dolayısıyla Siirt Havaalanında tören düzenlendi.


  BİR MİLYAR İNSAN AÇ

Dünyada 1970’li yıllardan bu yana ilk defa aç veya yetersiz beslenen insan sayısı bir milyarı aştı.


  IBM, dünyayı tuz zerresine sığdırdı

IBM araştırmacıları, Zürih ve Kaliforniya’daki laboratuvarlarda, nano ölçekte 3 boyutlu bir dünya haritası oluşturdu.


  Bunamaya karşı ceviz

Bİlİm adamları, kalp ve damar sağlığı açısından oldukça yararlı olduğu bilinen cevizin, bunamaya karşı da koruyucu olabileceğini ortaya koydu.


  Türkiye, kira geliri en cazip ülke

Avrupa ülkelerinde konuta yapılan yatırımın kira gelirleri ile karşılanmasını öngören rapor açıklandı.


  Meksika Körfezi’ne BP’den geçici çözüm

ABD’nİn Meksika Körfezi’nde çevre felaketine sebep olan kuyunun ağzına yeni bir kapak takıldı.


  Türkler nanoteknolojiyi uzaya çıkarıyor

Türk mühendisler, uzaydaki yüksek radyasyona karşı mevcutlarına oranla 100 kata kadar dayanıklılık sağlayan nanoteknoloji temelli malzeme geliştirdi.


  Sigara yasağında büyük ceza

Türkİye’de kapalı alanlarda sigara içilmesinin yasaklanmasından bu yana geçen süre içinde 700 binin üzerinde denetim gerçekleştirildiği, 33 bin 327 tutanak tutulduğu, 21 bin kişi ya da iş yerine cezai işlem uygulandığı belirtildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.