16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

 

Libya gemisi, kan akmasın diye Mısır’a demirledi

Gazze’ye 2 bin ton insani yardım ve ilaç götüren Amalthea adlı gemi, Mısır’ın El Ariş limanına vardı. Liman, Gazze sınırına 45 kilometre mesafede bulunuyor.

Liman yetkililerinden Kaptan Cemal Abdül Maksut, ilaçların ve yolcuların Gazze’ye Refah kapısından gireceğini, gıda malzemelerinin Avca’dan geçeceğini kaydetti. Malzemelerin tesliminden, sınırın her iki tarafında görev yapan Mısır Kızılay’ı sorumlu olacak. Yardım malzemeleri Mısır Kızılayı’nın kamyonlarına yüklenecek. Gemideki malzemenin boşaltılmasına kısa süre içerisinde başlanacak. Yardım seferinin organizatörü olan, Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam’ın başkanlığını yürüttüğü vakfın müdürü Yusuf Savani, Gazze’ye doğru yola çıkan geminin rotasını Mısır’ı çevirmesine razı olduklarını belirterek, “Çatışma ve kan akmasına razı olamazdık” diye konuştu. Savani, “Amalthea, kan akıtılmaksızın amacına ulaştı. bu sonuç Filistinliler için bir kazanımdır” dedi. El Ariş / aa

GAZZE’DE DESTEK GÖSTERİSİ

Gazze’ye 2 bin ton insani yardım ve ilaç getirmek üzere yola çıkan, ancak İsrail ordusunun müdahalesiyle yolunu Mısır’ın El Ariş limanına çeviren Libya gemisine destek için Gazze limanında gösteri düzenlendi. Gazze limanında gemiyi karşılama hazırlıkları kapsamında, “Ablukaya Karşı Halk Komitesi” ile aynı amaçlı “Hükümet Komitesi”nce ortaklaşa düzenlenen gösteriye katılanlar, Filistin ve Libya bayraklarını taşıdı.

TURKEL, NETANYAHU’YU DİNLEYECEK

İSRAİL donanmasının, 31 Mayısta Gazze yardım gemilerinden Mavi Marmara’ya düzenlediği ve 9 Türk’ün ölümüne yol açan baskını soruşturmak üzere İsrail tarafından oluşturulan Turkel Komisyonu, 9 Ağustos’ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu dinleyecek. Komisyon sözcüsü Ofer Lefler’in verdiği bilgiye göre, Netanyahu, kamuya açık yapılacak oturumda komisyonun önünde ifade verecek. Böylece, eski Yüksek Mahkeme yargıcı Yaakov Turkel’in başkanlığındaki komisyonun atandığı 28 Haziran’dan bu yana ilk kez kamuya açık bir toplantı yapılacak. Komisyon, Netanyahu’nun hemen ardından 10 Ağustosta Savunma Bakanı Ehud Barak, 11 Ağustosta da Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi’nin görüşlerine başvuracak.

16.07.2010


 

‘Mavi bebek’ ailesine kavuştu

Geçirdiği shunt ameliyatı sonrasında, değerlerinde gözlenen olumlu gelişmeler neticesinde, yeni doğan yoğun bakım ünitesinden çıkartılan Seraj bebek İstanbul’a gelen anne ve babasına kavuştu.

Bütün sağlık giderleri Medical Park Hastaneler Grubu tarafından karşılanan Seraj bebek, 12 Haziran 2010 tarihinde babaannesi eşliğinde Türkiye’ye getirildi. Akciğer atardamarındaki doğumsal bir soruna bağlı olarak ortaya çıkan ve halk arasında “mavi bebek” olarak bilinen kalp rahatsızlığı teşhisi konan Seraj bebek, Kalp Damar Cerrahisi Direktörü Doç. Dr. Barbaros Kınoğlu yönetimindeki ekibin gözetiminde tedavi sürecine başladı. Seraj bebek, 15 Haziranda anjiyo, 28 Haziranda shunt ameliyatı oldu. Seraj bebek 34’üncü gününde yoğun bakımdan çıkartılarak, Mısır’dan İstanbul’a gelen annesi ve babasına teslim edildi.

Bugünden sonra dikkatli olunması gereken yeni bir döneme girildiğini söyleyen Doç. Dr. Barbaros Kınoğlu, “shunt ameliyatlarında görülen en büyük risk, takılan suni damarın tıkanması veya daralmasıdır. Bu nedenle Seraj’ın kontrolü 2 ay aralıklarla devam edecek. Tam düzeltme ameliyatına kadar beklenmesi gereken süreçte, herhangi bir tıkanma veya daralma tespit edersek, ikinci bir ameliyat ile takılan damarın değiştirilmesi gerekecek. Ancak şimdilik her şey yolunda gidiyor” dedi. Ailesine kavuşan Seraj bebek, her şeyin yolunda gitmesi durumunda 2 yaşında asıl ameliyatını olacak.

Seraj’ın annesi Fatma Abujaard ve babası Alam Abujaarad ise bu kadar süre ayrı kaldıkları ve bu zor günlerinde yanında olamadıkları çocuklarına kavuştukları için büyük mutluluk yaşadıklarını dile getirdiler.

16.07.2010


 

Obama, Türk-İsrail ilişkilerini önemsiyor

BEYAZ Saray Sözcüsü Robert Gibbs, ABD Başkanı Barack Obama’nın, Türk-Amerikan ilişkilerinin yanı sıra, Türkiye ve İsrail’in dünya genelindeki ilişkilerinde de gelişme kaydedilmeye devam edilmesi için, en son G-20 zirvesinde olmak üzere, Türk hükümetiyle son haftalarda birçok kez görüştüğünü söyledi.

Gibbs, Beyaz Saray’da düzenlediği günlük basın toplantısında bir gazetecinin, “ABD Başkanı Obama, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, İsrail’in yardım gemilerine baskını yüzünden bu ülkeyle ilişkileri kesebileceklerine dair açıklamasından ne kadar endişe duyuyor?” şeklindeki sorusunu cevapladı. Bu konuda yaptıkları bazı açıklamaların ötesine geçmeyeceğini ifade eden Gibbs, “Başkan Obama, sadece bizim ilişkilerimizde (Türkiye-ABD) değil, onların (Türkiye-İsrail) dünya genelindeki ilişkilerinde de gelişme kaydetmeye devam edilmesi için, en son G-20 zirvesinde olmak üzere, Türk hükümetiyle son haftalarda birçok kez görüştü” diye konuştu. Gibbs, “İsrail’in özür dilemesi dışında iki ülke ilişkilerini rahatlatabilecek başka bir şey var mı?” sorusu üzerine de, “Bu, İsrail hükümetine sormanız gereken bir soru. Türk ya da İsrail hükümeti adına konuşmak istemiyorum” dedi.

16.07.2010


 

Mutteki: Görüşmeler Eylülde başlayabilir

İRAN Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki, AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton’ın yeşil ışık yakmasının ardından, ülkesinin tartışmalı nükleer programıyla ilgili müzakerelerin Eylül’de başlayabileceğini bildirdi.

Mutteki Lizbon’da yaptığı açıklamada, müzakerelerin Ramazan ayından sonra Eylül’de başlamasını öngördüklerini belirterek, “Müzakerelerin başlamasını istiyor ve destekliyoruz, ancak sadece müzakere etmek için diyalog istemiyoruz. Pratiğe geçmek istiyoruz” dedi.

16.07.2010


 

Medvedev: İran daha cesur olsun

RUSYA Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, İran’dan nükleer programı konusunda uluslararası toplumla işbirliği yapma cesaretini göstermesini istedi.

Medvedev, “İran, medeni cesaret göstererek, karşı karşıya olduğu bazı konulardan hoşnutsuzluk duysa da uluslararası toplumla tam bir işbirliği başlatmalıdır” dedi. Moskova, Tahran’a karşı yeni yaptırımlar içeren BM kararını desteklemişti.

16.07.2010


 

Almanya, trafik kazalarını azalttı

ALMANYA'DA trafik kazalarında ölenlerin sayısının sürekli şekilde azaldığı bildirildi.

Wiesbaden şehrindeki Federal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamada, 2009 yılında ülkedeki meydana gelen trafik kazalarında 4 bin 152 kişinin hayatını kaybettiği, bunun 1991 yılından bu yana en düşük sayı olduğu belirtildi. Kazalarda yaralananların sayısının da 2008 yılına göre azaldığı, geçen yılki kazalarda yaklaşık 68 bin 500 kişinin ağır, 329 bin 100 kişinin hafif yaralandığı ifade edildi. Poliste kayıtlı kaza sayısının ise geçen yıl, 2008 yılına göre yüzde 0,9 oranında artarak, 2 milyon 310 bin olduğu, bu kazalardan 2 milyonunda sadece maddi hasar meydana geldiği kaydedildi.

16.07.2010


 

Sudan’da muhalif gazeteciler hapiste

SUDAN'DA 3 muhalif gazeteci anayasal sistemi bozmaya çalışma suçlamasıyla hapse mahkum oldu. Gazetecilerin avukatı Abel Monem Osman, Hartum mahkemesinin müvekkillerinden Rai El Şaab gazetesinde çalışan Abuzer El Emin’i 5 yıl, Eşref Abdülaziz ile El Tahir Ebu Cevher’e ikişer yıl hapis cezası verdiğini söyledi.

Gazetecilerin yazılarından dolayı hapse atılmasının gerekçesi olmadığını ifade eden Osman, temyize başvuracaklarını kaydetti. Hartum yönetimi birçok konuda olduğu gibi medyaya yönelik baskıları sebebiyle de uluslararası toplum tarafından eleştiriliyor.

16.07.2010


 

Suudi - Irak uçuşları 20 yıl sonra başlıyor

SUUDİ Arabistan ve Irak arasındaki uçuşlara 20 yılın ardından tekrar başlanıyor. Suudi Arabistan, 1990 yılında Saddam Hüseyin’in Kuveyt’i işgal etmesiyle Irak’a olan uçuşları durdurmuştu. Şu an devam eden uçuşların sadece hac yolcularını taşıdığı öğrenildi.

Arab News’in haberine göre, Suudi merkezli özel havayolu şirketi Elvefir Havacılık, Cidde’den Bağdat’a uçmaya başlayacak. Havayolu, Cidde’den Bağdat’a haftada bir defa ve 25 Temmuz’dan itibaren de Cidde’den Basra’ya haftada iki defa yolcu taşıyacak.

16.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.