16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

“Son dakika”ya terör ayarı

RTÜK terör ve olağanüstü durumlarda uyulacak haber ilkelerini belirledi. ‘Son dakika’ yazısı en fazla 5 dakika sürecek.


NEYSE Kİ BOMBA PATLAMADI

Önceki gün bir uzman çavuşun ilçe merkezinde ana caddede yürürken arkadan başına sıkılan kurşunla şehit edilmesinin ardından, dün de silâhla taranan b

Hahn: Türkiye’nin AB talebini destekliyoruz

ALMANYA'NIN Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Adalet, Entegrasyon ve Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Jörg Uwe Hahn, ‘’Türkiye’nin Avrupa Birliği ko


  Meclis’te “postal” tartışması

TBMM Genel Kurulunda, AKP ile CHP’li milletvekilleri arasında ‘’postal’’ tartışması çıktı.


  Portekiz ile vize anlaşması

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, günübirlik ziyaret için geldiği Portekiz’in başşehri Lizbon’da Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amado ile görüştü.


  TİHA hangardan çıkıyor

TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tarafından tamamıyla yerli imkanlar ve özgün tasarımla imal edilen Türk İnsansız Hava Aracı’nın, yarın hangardan çıkışı sebebiyle bir tören düzenlenecek.


  İstanbul’da terör operasyonu

İSTANBUL'UN çeşitli semtlerinde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 28 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.


  AİHM’den rahatlatan karar

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın, Türkiye’deki yargılanma sürecinin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi gündeminden düşürülmesine ilişkin yapılan başvuruyu reddetti.


  CHP’den iktidara 5 teklif

“Seçim barajı insin, özel yetkili mahkemeler kalksın, devlet yatırım ve istihdam oluştursun, bölgede EBK güçlendirilsin, mayınlı araziler temizlenip topraksız köylülere verilsin.”


  ERDOĞAN: MUHALEFET İLE YİNE BİR ARAYA GELEBİLİRİRİZ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine bundan sonra muhalefet ile yine bir araya gelmeyi arzu ettiğini söyledi.


  Bir Osmanlı daha vefat etti

Sultan II. Abdülhamid’in torunu Osman Nami Osmanoğlu (93) tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Osmanoğlu, Sultan II. Abdülhamid’in hayattayken doğan son torunu ve yaşayan en yaşlı hanedan üyesiydi.


  Rektör atamaları Resmî Gazete’de

Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğüne Prof. Dr. M. Zafer Gül’ün, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun atanmasına ilişkin kararlar Resmî Gazete’de yayımlandı.


  THY uçağı tehlike atlattı

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-New York seferini yapan yolcu uçağı, JFK Havalimanı’na inişe geçtiği sırada kuş sürüsü içine girdi


  ''Apartman cinayeti” zanlısı yakalandı

Kadiköy’de apartman toplantısında 3 kişiyi öldürdüğü iddia edilen cinayet zanlısı eski yönetici Kemal Akın yakalandı.


  Siverek’te 4 araç kundaklandı

Şanliurfa’nin Siverek ilçesinde gece park halindeki 4 araç kundaklandı.


  Gül, Slovenya’da Gazzeli çocukları ziyaret etti

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Slovenya Üniversitesi Rehabilitasyon Enstitüsünü ziyaret etti. Eşi Hayrünnisa Gül ile Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk ve eşi Barbara Miklic Türk’ün de eşlik ettiği ziyaret sırasında yetkililerden bilgi alan Gül, burada tedavi gören Gazzeli çocuklarla da yakından ilgilendi.


  Malezya’dan Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine yardım

İsraıl’ın Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’ne saldırısında vefat eden 9 Türk vatandaşının yakınlarına, Malezya Başbakanının eşi tarafından 5 bin dolar yardım çeki gönderildiği bildirildi.


  Akkuyu’ya nükleer yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Rusya Arasında Akkuyu’da Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşmayı Onaylayan Kanun Tasarısı, kabul edilerek yasalaştı.


  Türk Bayraklı gemiler, yeniden ‘’beyaz’’ listede


  Esenler Belediyesi “bağımlı” peşinde

Esenler Belediyesi, ilçe genelindeki madde bağımlılarını tesbit, tedavi, rehabilitasyon, meslek ve iş sahibi yapıp hayata kazandırmak amacıyla uygulamaya koyduğu “Yüzde 100 Hayat Projesi” için Esenler’deki madde bağımlılarının peşine düştü.


  Gazzeli küçük Muhammed artık gülüyor

Kimse Yok Mu Derneği İzmir Sahil Şubesi, karaciğer hastası 10 yaşındaki Filistinli Muhammed Alotla’yı ameliyat ettirdi. Geçen ay ailesiyle binbir güçlükle Gazze’nin Refah sınır kapısından çıkış yapan Muhammed, özel bir hastanede başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.


  DÜZ LİSELER, ANADOLU LİSESİ OLUYOR

MİLLî Eğitim Bakanlığı, genel liseleri 2013 yılına kadar Anadolu liselerine dönüştürme kararını uygulamaya koydu.


  LYS’de 7 birinci


  Kıyafet kanunla belirlenmez

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Fransa’da peçeli çarşaf yasağını öngören tasarının meclis genel kurul oturumunda kabul edilmesine dair yorumunun sorulması üzerine, ‘’İnsanların dinî inançlarıyla ilintili olarak ne giyebilecekleri ya da giyemeyeceklerinin yasayla belirlenmemesi gerektiğini düşündüklerini’’ söyledi.


  İznik çinileri Lizbon’da

İznİk çinileri, Dünyanın en büyük çini müzesi olan Lizbon Ulusal Çini Müzesi’nin sergideki daimî eserleri arasında yerini aldı.


  Kızılçukur’a düzenleme

Türkİye’de gurubun en iyi izlendiği yerlerin başında gelen Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Kızılçukur Vadisi’ne, yürüyüş yolları, seyir tepeleri ve çevre düzenlemesi yapılacak.


  Hasat atıkları enerjiye dönüşecek

Konya’nın Kadınhanı ilçe belediyesi hazırladığı proje çerçevesinde, hasat zamanında tarlalarda kalan ekin saplarının tesislerde işlenerek enerjiye dönüştürülmesi planlanıyor.


  Kızılay, Keşmir’de cami inşa ediyor

KIzIlay, Keşmir’in Pakistan idaresindeki bölümünde cami inşa ediyor.


  Olimpiyat için inekler toplanıyor

Hindistan’ın başşehri Yeni Delhi’de, 3-14 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. İngiliz Milletler Topluluğu Olimpiyat Oyunları öncesinde sokaklarda başı boş gezen inek, bufalo, köpek gibi hayvanlar belediye yetkilileri tarafından toplatılıyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.