16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Krizin fotoğrafı çekilecek

ILO Ankara Ofisi, ekonomik kriz sürecinde Türkiye’de alınan tedbirlerin etkisinin değerlendirilmesi, nimet-külfet bilânçosunun ortaya konulması ve bunlardan geleceğe yönelik dersler çıkarılması amacıyla proje başlattı.

Alınan bilgiye göre, ILO Ankara Ofisi’nin ‘’Kriz Tedbirlerinin Etki Değerlendirmesi ve Gelecek İçin Çıkarılacak Dersler Projesi’’ için 6 aylık kapsamlı bir çalışma yürütülecek.

Proje doğrultusunda, ekonomik kriz sürecinde Türkiye’de alınan tedbirlerin etki değerlendirmesinin yapılması, nimet-külfet bilânçosunun ortaya konulması ve geleceğe yönelik sağlam politika teklifleri içeren dersler çıkarılması hedefleniyor. Projede, Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümünden Prof. Dr. Erinç Yeldan, ODTÜ İktisat Bölümünden Prof. Dr. Erol Taymaz, ODTÜ İktisat Bölümünden Doç. Dr. Hakan Ercan ve ILO Ankara Ofisi uzmanları görev alacak. Başta ILO Türkiye Temsilcisi Gülay Aslantepe olmak üzere, ofis uzmanları, konuyla ilgili kurumları ziyaret ederek uygulamalara ilişkin yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek. Çalışma hayatının bütün taraflarının projeye ilişkin önerilerinin alınması amacıyla gerçekleştirilen başlangıç konferansına katılan, akademisyen ve uzmanlar da bu konudaki düşüncelerini proje ekibiyle paylaşıp, daha etkin sonuçlar alınabilmesi amacıyla katkıda bulundu. Projenin sonunda ortaya çıkan bulgular Eylül ayında düzenlenecek çalıştayla konunun uzmanları ve kamuoyuyla paylaşılacak. ILO Ankara Ofisi daha sonra proje sonuçlarını kitap olarak yayımlayacak. Proje kapsamında, küresel ekonomik krizin etkilerinin Türkiye’de hissedilmeye başlandığı 2008’den itibaren alınan tedbirler ele alınacak. Türkiye’de krizin etkilerini en aza indirmek amacıyla uygulamaya konulan vergi teşvikleri, istihdam ve yatırım desteklerinin değerlendirileceği proje kapsamında, ekonomik krizin iş gücü piyasasına yansımaları, kriz tedbirlerinin sektörel etkileri ve kendi hesabına çalışanlar açısından sürecin ortaya çıkardığı sonuçlar analiz edilecek. Krizlerin beraberinde getirdiği ağır faturalarının önüne geçebilmesine katkıda bulunma amacıyla hayata geçirilen projenin, konunun bütün taraflarının yanı sıra özellikle politika üreticiler ve karar vericiler açısından bugüne kadarki uygulamaların sonuçları ve ileriye yönelik atılacak adımlar açısından faydalı olacağı belirtiliyor. Ankara / aa

16.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  FED büyüme tahminini aşağı çekti

  Avrupa’da durum normalleşme yönünde

  Et fiyatını spekülatörler arttırıyor

  FİNANS ZİRVESİ İSTANBUL’DA TOPLANACAK

  Krizin fotoğrafı çekilecek

  İŞSİZLİK ORANI YÜZDE 12 OLDU

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.