16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

 

“Son dakika”ya terör ayarı

RTÜK terör ve olağanüstü durumlarda uyulacak haber ilkelerini belirledi. ‘Son dakika’ yazısı en fazla 5 dakika sürecek.

“Son dakika”ya terör ayarı

RADYO ve Televizyon Üst Kurulunun (RTÜK) Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) ile başlattığı süreç sonucunda, tüm ulusal kanalların mutabakatıyla terör ve olağanüstü durumlarda uyulacak haber ilkeleri belirlendi. RTÜK Başkanı Davut Dursun, yaptığı açıklamada 25 Haziranda İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ve Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal’ın da katılımıyla İstanbul’da ‘’Medya Duyarlılığı İstişare Toplantısı’’ gerçekleştirdiklerini ve TVYD üyesi ulusal televizyon kanallarının haber sorumlularıyla bir araya geldiklerini hatırlattı. Televizyon Yayıncıları Derneği (TVYD) ile başlatılan süreç sonucunda, terör ve olağanüstü durumlarda uyulacak haber ilkelerinin bu dernek tarafından belirlendiğini aktaran Dursun, ‘’O toplantıda terör ve olağanüstü durumlarda uyulacak haber kriterlerinin belirlenmesi yönünde görüşler dile getirildi. Daha sonra TVYD, ulusal kanalların haber sorumlularının da katkılarıyla terör ve olağanüstü durumlarda uyulacak haber ilkelerini belirledi’’ dedi. Davut Dursun, ‘’Bu ilkelerin benimsenmesiyle ifade özgürlüğünün ve toplumun haber alma özgürlüğünün kısıtlanabileceği düşünülmemelidir. Ayrıca, ‘son dakika’ yazısının en fazla 5 dakika süreyle ekranda tutulması ve izleyicilerde korku, yılgınlık ve paniğe sebep olabilecek sansasyonel ‘son dakika’ alt yazılarından kaçınılması tavsiye edildi. Olaydan saatlerce sonra bile ‘son dakika’ anonsu ile haberlerin yayınlandığı düşünüldüğünde bu, çok önemli bir tavsiyedir’’ dedi.

16.07.2010


 

NEYSE Kİ BOMBA PATLAMADI

Önceki gün bir uzman çavuşun ilçe merkezinde ana caddede yürürken arkadan başına sıkılan kurşunla şehit edilmesinin ardından, dün de silâhla taranan bir evin önündeki araca el bombası atıldı. Bombanın patlamaması sonucu can kaybı olmazken, taranan eve çok sayıda mermi isabet etti.

ÇOCUKLARDA BÜYÜK KORKU

Ev sahibi İ.G.'nin, “Kimse ile aramızda bir sorun yok. Bu evde yaklaşık 30 kişi yaşıyor. Çocuklar büyük korku yaşadı. Kime ne yapmışız ki bunlar başımıza geliyor'' diyerek tepki gösterdiği saldırıyı düzenleyenler kaçtı. Emniyet güçleri, peş peşe yaşanan olayları aydınlatmak için çalışıyorlar.

Yüksekova’da neler oluyor?

HAKKÂRİ'NİN Yüksekova ilçesinde, bir eve silâhlı saldırı düzenlendi, evin önündeki araca atılan el bombası ise patlamadı. Alınan bilgiye göre, Yeni Mahalle’de, kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce İ.G’nin 3 katlı evine silahlı saldırı düzenlendi. Evin önünde park halindeki araca da el bombası atan bu kişiler olay yerinden uzaklaştı.

Saldırıda, evin bazı bölümlerine mermi isabet ederken, otomobile atılan ancak patlamayan el bombası dolayısıyla da aracın ön camı kırıldı. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı. Ev sahibi İ.G, saldırıda evine çok sayıda mermi isabet ettiğini, el bombasının ise şans eseri patlamadığını belirterek, ‘’Kimse ile aramızda bir sorun yok. Bu evde yaklaşık 30 kişi yaşıyor. Çocuklar büyük korku yaşadı. Kime ne yapmışız ki bunlar başımıza geliyor’’ dedi. Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ekipleri, olay yeri ve çevresinde çalışmalarını sürdürüyor.

UZMAN ÇAVUŞ, SOKAK ORTASINDA ŞEHİT

EDİLMİŞTİ

Bu arada, önceki gün sabah 07.30 sıralarında Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığında görevli Uzman Çavuş Yasin Ak (33), Cengiz Topel Caddesi'ndeki bir otelin önünde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerin silahlı saldırısına uğramıştı. Saldırı sonucu ağır yaralanan Uzman Çavuş Ak, ambulansla Yüksekova Devlet Hastanesine kaldırılmış müdahaleye rağmen kurtarılamamıştı. Olayın ardından İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, geniş çaplı inceleme başlatmıştı.

16.07.2010


 

Hahn: Türkiye’nin AB talebini destekliyoruz

ALMANYA'NIN Hessen Eyaleti Başbakan Yardımcısı, Adalet, Entegrasyon ve Avrupa’dan Sorumlu Devlet Bakanı Jörg Uwe Hahn, ‘’Türkiye’nin Avrupa Birliği konusundaki talebini çok iyi anlıyor ve destekliyoruz’’ dedi.

Hahn, 24 kişilik heyetle kardeş bölge uygulaması konusunda incelemelerde bulunmak üzere geldiği Adana’da, onurlarına verilen akşam yemeğindeki konuşmasında, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne aday ülkeler arasında yer aldığını, bu nedenle sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkiler ile kardeşlik bağlarını güçlendirme çabasında olduklarını bildirdi. Hahn, Almanya’da yaşayan Türk vatandaşlarının da katkılarıyla Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin geliştiğini ancak bunu daha iyi noktalara taşıma çabasında olduklarını ifade ederek, ‘’Bu nedenle özellikle son 10 yıldır kardeş bölge uygulaması gerçekleştiriyoruz. Polonya’yla da yine yıllar önce böyle bir uygulama başlatmıştık. Bu ülke, 6 yıldır Avrupa Birliği’ne üye. Türkiye de AB’ye aday bir ülke. Yaptığımız çalışmalarla bu sürece katkı sunacağımıza inanıyorum. Türkiye ile de güzel çalışmalar yapacağız. Çünkü, biz Türkiye’nin Avrupa Birliği konusundaki talebini çok iyi anlıyor ve destekliyoruz’’ diye konuştu.

16.07.2010


 

TBMM 2010 Üstün Hizmet Ödülleri sahiplerine verildi

TBMM 2010 Üstün Hizmet Ödülleri, 75 kişi ve kuruluşa verildi.

TBMM’de düzenlenen törende, fotoğraf sanatçısı Ara Güler, Bestekâr Alaettin Yavaşça, işitme engelli tiyatro sanatçısı Levent Beşkardeş ile çok sayıda sanayici ve iş adamı da ödül aldı. Emekli Öğretmen Necla Kızılbağ Üçyıldız hizmetlerinde hep yanında olan ve kendisinden manevi desteğini esirgemeyen oğlunun yeni öldüğünü belirterek, ‘’Keşke canım yavrum Ahmet’im de bugün yanımda olsaydı’’ diye konuştu. Konuşması sırasında duygulanan Üçyıldız, TBMM Başkanı Şahin’e sarılarak bir süre ağladı. TBMM Üstün Hizmet Ödülüne lâyık görülen sivil toplum kuruşları ve kişilerden bazıları şöyle: Dernek Ve Vakıflar: Dosteller Yardımlaşma Derneği, Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçılar Birliği, Kadın Gelişim ve Kültür Derneği, Motif Halk Oyunları Eğitim Ve Öğretim Vakfı, Saçaklızade Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği. Kişiler: Serdal-Hünkar Adalı, Yusuf Özer, Şuayp Demirel, Sebahattin Yıldız, Kanber Demir, Levent Aydın, Hikmet Kiler, Yaşar Çelik, Kemal Solmaz, Faik Çelik, Hatice Zeynep Bodur Okyay, Oral Onur, Ali Karakaya, Lütfü Yücelik, Cemalettin Sarar, Ahmet Refik Bulutcu, İlyas Keleş, Mehmet Girgiç, Galip Demirel, Ahmet Çuhadaroğlu, Mahmut Yeşil, Sebahat-İsmet Erdem, Mehmet Sinan Dereli, Sevim Kırali, Bayram Halil, Fettah Tamince, Zehra Nevzat Özdemir, Hayri Yıldız, Yılmaz Yavuz, Nurdan-Ahmet Orhan Oğuz.

16.07.2010


 

Meclis’te “postal” tartışması

TBMM Genel Kurulunda, AKP ile CHP’li milletvekilleri arasında ‘’postal’’ tartışması çıktı.

Akkuyu’da nükleer güç santrali kurulmasına ilişkin Rusya ile işbirliği yapan anlaşmayı onaylayan tasarının TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında söz alan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, partilerine yönelik ‘’postal destekleyicileri’’ şeklinde ithamda bulunulduğunu söyledi. AKP sıralarına dönerek konuşan İnce, ‘’12 Eylül denilince BDP’lilere sorsanız Diyarbakır Cezaevini, MHP’liler sorsanız Mamak Cezaevini, CHP’lilere sorsanız Metris Cezaevini hatırlar. 12 Eylül’den siz nemalandınız, sizin önünüzü açtı. 12 Eylül Paşasını Çankaya Köşkü’nde baş köşede kim ağırladı? E-muhtıra yapanlarla sırdaş oldunuz, onlara trilyon liralık araçlar aldınız. Sizi gidi postalcılar sizi’’ dedi. İnce’ye cevap vermek üzere söz alan AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ da ‘’27 Mayıs 1960 darbesini alkışlayanlar kimlerdi? Bu darbeyi yapanlar aleyhinde konuşanlara hapis cezası verilmesini öngören düzenlemeyi kimler imzaladı? 27 Mayıs’ı bu ülkede yıllarca bayram olarak kimler kutladı?’’ diye sordu.

16.07.2010


 

Portekiz ile vize anlaşması

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu, günübirlik ziyaret için geldiği Portekiz’in başşehri Lizbon’da Portekiz Dışişleri Bakanı Luis Amado ile görüştü.

Yaklaşık bir saat süren görüşmeden sonra Davutoğlu ve Amado, iki ülke arasında, hususi ve hizmet pasaportlarında vizenin karşılıklı olarak kaldırılmasını öngören anlaşma imzaladı. Düzenlenen ortak basın toplantısında Davutoğlu, Portekiz ile ikili ilişkilerin her alanda mükemmel olduğunu kaydetti. Türkiye ile Portekiz arasındaki ticaret hacminin 2009 yılında 826 milyon dolar olduğunu ve bunun artırılması için büyük potansiyel bulunduğunu belirten Davutoğlu, “Portekiz ve Türkiye birbirlerini tamamlayan coğrafyalarda bulunuyor. Portekiz, Latin Amerika’ya açılan bir kapı, Türkiye de Balkanlar, Asya ve Orta Doğu’ya açılan bir kapıdır” dedi. Gazze’ye uluslararası yardım götüren filoya İsrail’in saldırısından sonraki gelişmelere de değinen Davutoğlu, “Bu konu Türkiye ve İsrail sorunu değil, İsrail ile uluslararası komiteler arasında bir sorundur. Hiçbir ülkenin, uluslararası sularda yasaları çiğneyip, başka ülkenin vatandaşını öldüremeye hakkı yoktur. Bu bir suçtur” dedi.

16.07.2010


 

TİHA hangardan çıkıyor

TUSAŞ Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TAI) tarafından tamamıyla yerli imkanlar ve özgün tasarımla imal edilen Türk İnsansız Hava Aracı’nın, yarın hangardan çıkışı sebebiyle bir tören düzenlenecek.

TUSAŞ tesislerinde düzenlenecek tören öncesinde, TUSAŞ Mühendisleri Tarafından Tasarlanan İHA Sistemleri Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirilecek. Tören öncesinde yapılacak İnsansız Hava Araçları (İHA) ve TUSAŞ’ın bu alandaki faaliyetleri ile ilgili bir sohbet ve bilgilendirme toplantısında, TİHA hakkında ayrıntılı bilgi verilecek. Basın mensupları, törenin ardından uçağı görüntüleme imkanına da sahip olacaklar. ‘’Orta irtifa, yüksek uçuş süresi’’ diye adlandırılan sınıftaki insansız hava aracının tasarımı, detay üretimi ve montajı bir süre önce tamamlandı TİHA’nın 1,5-2 ton ağırlığında olduğuna vurgulayan yetkililer, TİHA’nın, aşamalı olarak havada 24 saat kalma, 30 bin fit irtifaya kadar tırmanabilme özelliklerine sahip olacağını ifade ediyorlar. TİHA ilk olarak, 23 bin fite çıkıp 18 saat havada kalacak. Daha sonra 30 bine çıkıp 24 saat kalacak. TİHA’nın, 17 metre kanat açıklığı, 9 metre boyu, 1,70 yüksekliği bulunuyor.

16.07.2010


 

İstanbul’da terör operasyonu

İSTANBUL'UN çeşitli semtlerinde PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 28 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Sultangazi Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, PKK terör örgütüne yönelik çalışma başlatıldı. Beyoğlu, Eyüp, Gaziosmanpaşa, Kağıthane, Sultangazi ve Şişli’de 9-12 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen operasyonlarda, korsan gösteri eylemlerini organize ettikleri, yolu trafiğe kapatarak, vatandaşa ve kamuya ait bina ile güvenlik güçlerine molotofkokteylli, taşlı sopalı, havai fişek ve ses bombalı saldırıda bulundukları öne sürülen 28 kişi gözaltına alındı.Bu kişilerin üzerlerinde ve bulundukları adreslerde yapılan aramalarda, 24 molotofkokteyli, 2 tabanca, bu tabancalara ait 2 şarjör ile 8 fişek, 1 döner bıçağı, 1 sapan, 5 hard disk ve çok miktarda örgütsel doküman ele geçirildi. Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan ve 14 Aralık 2009 ile 10 Temmuz 2010 tarihleri arasında 18 ayrı eyleme karıştıkları öne sürülen 16 kişiden 5’i, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

16.07.2010


 

AİHM’den rahatlatan karar

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, terör örgütü başı Abdullah Öcalan’ın, Türkiye’deki yargılanma sürecinin Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi gündeminden düşürülmesine ilişkin yapılan başvuruyu reddetti.

AİHM, terör örgütü başınının avukatlarının, mahkeme kararlarının uygulanmasını denetlemekle yükümlü Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinin, Öcalan’ın Türkiye’de yargılanma sürecine ilişkin dosyayı 2005 yılında kapatmasına ilişkin yaptıkları başvuruyu reddetti. Komite, 2005 yılında aldığı kararda, Türkiye’nin Öcalan’ın yargılanma süreciyle ligili üzerine düşen görevleri yerine getirdiği görüşüne varmıştı. Avrupa Konseyinin İşkenceyi Önleme Komitesi de geçen hafta yayımladığı bir raporda, Öcalan’ın tutukluluk koşullarının Avrupa standartlarında olduğunu belirtmiş ve terör örgütü başının tecrit edildiği yönündeki iddialara son koymuştu.

16.07.2010


 

CHP’den iktidara 5 teklif

“Seçim barajı insin, özel yetkili mahkemeler kalksın, devlet yatırım ve istihdam oluştursun, bölgede EBK güçlendirilsin, mayınlı araziler temizlenip topraksız köylülere verilsin.”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın özel birlik konusunda yarın açıklama yapacağını; “seçim barajının indirilmesi” dahil 5 teklifte bulunduklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ı TBMM’deki makam odasının girişinde karşıladı ve el sıkışarak ‘’hoşgeldiniz’’ dedi. Daha sonra Kılıçdaroğlu’nun odasına geçildi. Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun görüşmesi yaklaşık 1,5 saat sürdü. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ı makam odasının dışına kadar çıkarak uğurladı.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinin ardından açıklamalarda bulundu. Erdoğan ve arkadaşlarının, terör konusunda ve daha önce aldıkları önlemler konusunda bilgi verdiğini, alacakları tedbirleri anlattıklarını ve kendilerinin görüşünü sorduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, olayın ekonomik ve sosyal boyutuyla ilgili düşüncelerini aktardıklarını söyledi. Kılıçdardoğlu, görüşmede dile getirdikleri teklifleri şöyle sıraladı: ‘’Sayın Başbakan’a demokrasinin güçlenmesi ve halkın idaresinin parlamentoya yansıması için seçim barajının indirilmesini ifade ettik, bu konuda kanun teklifi verdiğimizi söyledik. Doğal yargıç ilkesine aykırı olan ve kamu vicdanını rahatsız eden özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını ve bu çerçevede daha sağlıklı yargılama sürecinin Türkiye’de oluşmasına Sayın Başbakan ve arkadaşlarının katkı vermesini istedik. Bölgede ciddî bir işsizlik var, özel sektör bölgeye gitmiyor. Yol, baraj, hastane yapılması işsizlik açısından sürekli bir çözüm değil. O nedenle devletin doğrudan gidip fabrika kurması, istihdam yaratması gerektiğini ifade ettik. Böylece bölgeye sürekli kalıcı istihdam yaratma olanağının da bu politikayla girebileceğini söyledik. Bölge, coğrafi konumu itibariyle hayvancılığa, tarımın gelişmesine çok müsait. Et-Balık Kurumunun yeniden güçlendirilmesini, hayvancılığın büyük ölçüde desteklenmesini ve dolayısıyla Doğu ve Güneydoğu’da üreten mantığın sisteme egemen olmasını dile getirdik. Mayınlı arazilerin, mayından arındırıldıktan sonra topraksız köylülere verilmesini; böylece toprağı olmayan, ama zaman zaman Doğu, Güneydoğu’da, zaman zaman Karadeniz’de, zaman zaman Batı Anadolu’da gidip, çalışarak geçimlerini sağlayan kesimin kendi bölgelerinde topraklarına sahip olarak üretim yapacaklarını ve dolayısıyla istihdam da yaratılabileceğini söyledik.’’

16.07.2010


 

ERDOĞAN: MUHALEFET İLE YİNE BİR ARAYA GELEBİLİRİRİZ

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, bir soru üzerine bundan sonra muhalefet ile yine bir araya gelmeyi arzu ettiğini söyledi.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından TBMM’deki makamında geçti. Burada bir süre kurmaylarıyla değerlendirme toplantısı yapan Başbakan Erdoğan, Meclis’ten ayrılırken gazetecilerin sorularını cevapladı. ‘’Sayın Kılıçdaroğlu bir değerlendirme yaptı. Siz ne zaman bir değerlendirme yapacaksınız?’’ sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, yarın (bugün) partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yapacağı konuşmada, ‘’bütün bu ziyaretleriyle ilgili bir genel değerlendirme yapacağını’’ bildirdi. Erdoğan, ‘’görüşmeler olumlu mu?’’ sorusu üzerine de ‘’Hepsini yarın (bugün) konuşacağız. Bu tür şeylere girersem yanlış olur’’ dedi. ‘’Bundan sonra muhalefetle yine bir araya gelir misiniz?’’ sorusuna da Erdoğan, ‘’Arzu ederim... Tabiî sürekli benim dâvetim değil, isterim ki onlar da belli konularda şu konuyu görüşmek üzere bir araya gelsek’ diye de sadece ana muhalefet değil, muhalefetten de sürekli bir araya gelerek ülkenin geleceğine yönelik bir ortak aklı oluşturmakta her zaman için fayda var’’ karşılığını verdi. ‘’İki muhalefet partisiyle görüşmeyeceğinizi söylemiştiniz. Fikrinizde bir değişiklik var mı?’’ sorusuna da Erdoğan, ‘’Şu anda yok’’ cevabını verdi.

16.07.2010


 

Bir Osmanlı daha vefat etti

Sultan II. Abdülhamid’in torunu Osman Nami Osmanoğlu (93) tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Osmanoğlu, Sultan II. Abdülhamid’in hayattayken doğan son torunu ve yaşayan en yaşlı hanedan üyesiydi.

2. Abdülhamid’in torunu 93 yaşında vefat etti

Osmanli padişahlarından 2. Abdülhamid’in ölümünden önce dünyaya gelen son torunu olan Ayşe Sultan’ın oğlu Osman Nami Osmanoğlu (93), vefat etti. Osman Nami Osmanoğlu, kalp yetmezliği sebebiyle bir süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğü Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, dün sabah saatlerinde vefat etti. 1918 İsviçre doğumlu olan, 4’ü yurt dışında yaşayan 5 kızı bulunan Osman Nami Osmanoğlu, yarın Sultanahmet Camisi’nde öğlen vakti kılınacak cenaze namazının ardından, Çemberlitaş’taki 2. Mahmut Türbesi Haziresi’ne defnedilecek.Osman Nami Osmanoğlu, uzun zamandır yaşadığı Marmaris’te kalp yetmezliği şikayetiyle hastaneye kaldırılmış, yapılan ilk müdahalenin ardından özel ambulans helikopteriyle 10 Haziranda İstanbul’a getirilmişti. Osman Nami Osmanoğlu’nun tedavisi, o tarihten bu yana, Dr. Siyami Ersek Göğüs, Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, yoğun bakımda sürüyordu.

16.07.2010


 

Rektör atamaları Resmî Gazete’de

Marmara Üniversitesi (MÜ) Rektörlüğüne Prof. Dr. M. Zafer Gül’ün, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun atanmasına ilişkin kararlar Resmî Gazete’de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül imzasıyla yayımlanan kararlarda, Erzincan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun, Marmara Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. M. Zafer Gül’ün, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından atandığı belirtildi.

16.07.2010


 

THY uçağı tehlike atlattı

Türk Hava Yollarının (THY) İstanbul-New York seferini yapan yolcu uçağı, JFK Havalimanı’na inişe geçtiği sırada kuş sürüsü içine girdi

. Alınan bilgiye göre, önceki gün İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan THY’nin TK-1 sefer sayılı ‘’TC-JJD’’ kuyruk tescilli Boeing 777 tipi ‘’Anadolu’’ isimli uçağı, New York JFK Havalimanı’na inişe geçtiği sırada kuş sürüsünün içine girdi. THY uçağı, havalimanına sorunsuz bir şekilde inerken, slatlarında (uçak kanatlarının ön kısımlarında bulunan taşımada görev alan yardımcı eleman) hasar oluştu. New York’ta bakıma alınan ve arızası giderilen uçağın, yaklaşık 17 saatlik bir gecikme ile İstanbul’a geleceği öğrenildi.

16.07.2010


 

''Apartman cinayeti” zanlısı yakalandı

Kadiköy’de apartman toplantısında 3 kişiyi öldürdüğü iddia edilen cinayet zanlısı eski yönetici Kemal Akın yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Caddebostan’daki Türk Balık Adamlar Kulübü lokalinde 4 Temmuzda Erenköy Kantarcı Rıza Sokak’taki apartmanın yönetimine ilişkin düzenlenen toplantıda Yıldırım Sunder ile eşi Nesteren Sunder’i tabancayla vurarak, dalış eğitmeni Erhan Eraslan’ı da bıçaklayarak öldürdükten sonra kaçan Kemal Akın, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen Kemal Akın, sağlık kontrolünün ardından Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü. Kemal Akın, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra, yoğun güvenlik tedbirleri altında, Kadıköy Adliyesine götürüldü.

16.07.2010


 

Siverek’te 4 araç kundaklandı

Şanliurfa’nin Siverek ilçesinde gece park halindeki 4 araç kundaklandı.

Alınan bilgiye göre, Haliyle Mahallesi 19. Sokak’ta gece park halinde bulunan 63 EB 140 ile 34 PRZ 33 plakalı otomobillerin kaput kısmında yangın çıktı. Olaydan yaklaşık 10 dakika sonra ise Kale Mahallesi 36. Sokak’ta park halindeki 09 S 0606 ve 34 YZ 1610 plakalı araçlarda da yangın başladı. Araçlardaki alevler çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekiplerince söndürüldü. Olayda otomobillerin kaput ve motor kısmında maddi hasar oluştu. Araçların hepsinin de ön kısımdan yakılmaya çalışıldığı olayın faillerinin, madde bağımlısı çocuklar olabileceği ihtimali üzerinde de duruluyor. Polisin soruşturması sürüyor.

16.07.2010


 

Gül, Slovenya’da Gazzeli çocukları ziyaret etti

Cumhurbaşkani Abdullah Gül, Slovenya Üniversitesi Rehabilitasyon Enstitüsünü ziyaret etti. Eşi Hayrünnisa Gül ile Slovenya Cumhurbaşkanı Danilo Türk ve eşi Barbara Miklic Türk’ün de eşlik ettiği ziyaret sırasında yetkililerden bilgi alan Gül, burada tedavi gören Gazzeli çocuklarla da yakından ilgilendi.

İsrail’in Gazze saldırılarında el ve ayak gibi uzuvlarını kaybeden 2’si kız 10 çocuk ve ailelerinin durumlarıyla ilgili bilgi alan Gül, çocukların yaptığı resimleri inceledi. Burada Abdullah isimli Gazzeli çocukla bir süre sohbet eden Gül, ‘’Bakın bunun adı da Abdullah’mış’’ dedi. Burada Slovenya Cumhurbaşkanı Türk’e Gazzeli çocukların tedavisine katkısından dolayı teşekkür eden Gül, ‘’Türkiye’de de kardeşleriniz var. Onlar da orada tedavi oluyor, siz burada tedavi oluyorsunuz. İnşallah bu haksızlık, bu zulüm bitecek. Sizler de iyi olacaksınız’’ diye konuştu. Gazzeli çocukların şarkı seslendirdiği ziyarette Gül ve beraberindekiler, hatıra fotoğrafı çektirdi. Ziyaret sırasında çocuklara hediyeler veren Gül ve eşine, çocuklar da çiçek takdim etti. Gül, daha sonra enstitüde açılan özel defteri imzaladı.

16.07.2010


 

Malezya’dan Mavi Marmara şehitlerinin ailelerine yardım

İsraıl’ın Gazze’ye yardım götüren Mavi Marmara Gemisi’ne saldırısında vefat eden 9 Türk vatandaşının yakınlarına, Malezya Başbakanının eşi tarafından 5 bin dolar yardım çeki gönderildiği bildirildi.

Şanlıurfa Valiliği basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, 31 Mayıstaki İsrail’in saldırısında vefat eden 9 vatandaşın yakınlarına, Malezya Başbakanının eşi Datin Seri Rosmah Mansor tarafından taziye mektubu ve 5 bin dolar yardım çeki gönderildi. Yardım çekleri, Türkiye’nin Kuala Lumpur Büyükelçiliğinden alınarak saldırıda vefat edenlerin yakınlarına verildi. Saldırıda vefat eden ve Adıyaman’da toprağa verilen Fahri Yaldız’ın mektup ve yardım çeki de Şanlıurfa’da ikamet eden kardeşi Habip Yaldız’a Vali Nuri Okutan tarafından teslim edildi. Vali Nuri Okutan, mektup ve yardım çekini teslim ederken yaptığı konuşmada, ‘’Bu yardım çekini şehit Fahri Yaldız adına size takdim ediyorum. Hanım efendiye de sizler ve Şanlıurfalıların adına teşekkürlerimizi iletiyoruz’’ dedi. Çeki teslim alan Yaldız’ın kardeşi Habip Yaldız ise Malezya Başbakanının eşinin bu davranışının büyük bir incelik olduğunu ifade ederek, ‘’Biz bu yardımı ailesinin isteği üzerine hayır kurumlarında değerlendireceğiz. Bu yardımı ağabeyimizin yaptırdığı camiye hibe edeceğiz’’ diye konuştu.

16.07.2010


 

Akkuyu’ya nükleer yasalaştı

TBMM Genel Kurulunda, Türkiye ile Rusya Arasında Akkuyu’da Nükleer Güç Santralinin Tesisine ve İşletimine Dair İşbirliğine İlişkin Anlaşmayı Onaylayan Kanun Tasarısı, kabul edilerek yasalaştı.

Yasa, 12 Mayıs 2010’da Ankara’da imzalanan işbirliği anlaşmasını onaylıyor. Anlaşmaya göre, iki ülke; nükleer güç santralinin tasarımı ve altyapı dahil olmak üzere inşası, santralin güvenilir şekilde işletilmesi, santralde üretilen elektriğin alım-satımı, kullanılmış nükleer yakıtın taşınması, santralin sökümü, personelinin eğitimi, Türkiye’deki yakıt üretim tesislerinin kurulması ve işletimi de dahil, nükleer yakıt döngüsü gibi konularda iş birliği yapacak. Bütün bunlar, Türk tarafına malî yük getirmeden yürütülecek.

Anlaşmadaki taraflar; Rusya adına Rusya Federasyonu Devlet Atom Enerjisi Kuruluşu (Rosatom), Türk tarafı adına Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanlığı olacak. Rus tarafı, anlaşmanın imza tarihinden itibaren 3 ay içinde proje şirketinin kurulması için gerekli işlemleri başlatacak. Nükleer güç santralinin toplam kurulu gücü 4 bin 800 megawattlik 4 üniteden oluşacak. Proje şirketi, nükleer güç santrali tarafından üretilen elektrik de dahil olmak üzere, santralin sahibi olacak. Proje şirketi, Rus tarafınca yetkilendirilen şirketlerin doğrudan veya dolaylı olarak başlangıçta yüzde 100 hissesine sahip olacak şekilde, Türkiye’nin kanunları ve düzenlemeleri kapsamında anonim şirket şeklinde kurulacak.Rus yetkili kuruluşlarının proje şirketindeki toplam payları, yüzde 51’den az olmayacak. Rus tarafı, proje şirketinin başarısızlığı halinde, anlaşmadan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmek için yeni bir proje şirketi belirlemede sorumluluk üstlenecek.

16.07.2010


 

Türk Bayraklı gemiler, yeniden ‘’beyaz’’ listede

Türkıye, prestijli denizcilik kuruluşu Paris Memorandumu’nun (Paris MoU) 2009 Yılı Performans Raporunda ‘’Beyaz’’ listeye girdi. Alınan bilgiye göre, Paris MoU’nun 2007-2009 yıllarını kapsayan denetleme sonuçlarına ilişkin olarak hazırladığı ‘’Bayrak Devleti Performansı Tablosu’’nda Türkiye, ‘’Beyaz’’ listede yer aldı. Türk Bayraklı gemilerin yeniden ‘’Beyaz’’ listeye girmesi, bir yandan sektörün ekonomik kayıplarının önüne geçilmesine, öte yandan da Türkiye’nin uluslar arası arenada ‘’prestij’’ kazanmasına katkı sağlayacak. Paris MoU tarafından 2008 yılında ‘’Kara’’ listeden ‘’Gri’’ listeye alınan Türk Bayraklı gemiler, 2008 yılı verilerinden oluşan geçen yılki raporda, ilk kez ‘’Beyaz’’ listeye girmişti.

16.07.2010


 

Esenler Belediyesi “bağımlı” peşinde

Esenler Belediyesi, ilçe genelindeki madde bağımlılarını tesbit, tedavi, rehabilitasyon, meslek ve iş sahibi yapıp hayata kazandırmak amacıyla uygulamaya koyduğu “Yüzde 100 Hayat Projesi” için Esenler’deki madde bağımlılarının peşine düştü.

Belediye bu amaçla, dernek lokallerinde projeyi tanıtıcı toplantılar yaparak, bağımlı gençlerin kendilerine bildirilmesini istiyor. Esenler Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, Esenler Kaymakamlığı ve Esenler Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ve yılbaşından bu yana yürütülen çalışmaların tabana yayılması ve halk desteğinin sağlanması amacıyla projeye yeni bir boyut kazandırdı. Projede lokomotif görevi üstlenen Esenler Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede bulunan bütün mahallî dernek lokallerinde projeyi tanıtıcı toplantılar düzenlemeye başladı. İlk toplantı, Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Rizeliler Derneği’nde yapıldı. Sağlık İşleri Müdürü Dr. Mustafa Uzun ve Müdürlüğe bağlı Psikolojik Danışma Merkezi’nden psikologlar, dernek üyelerini bağımlılık, tedavi ve Yüzde 100 Hayat Projesi hakkında bilgilendirdiler.

16.07.2010


 

Gazzeli küçük Muhammed artık gülüyor

Kimse Yok Mu Derneği İzmir Sahil Şubesi, karaciğer hastası 10 yaşındaki Filistinli Muhammed Alotla’yı ameliyat ettirdi. Geçen ay ailesiyle binbir güçlükle Gazze’nin Refah sınır kapısından çıkış yapan Muhammed, özel bir hastanede başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

Hayırseverlerin katkısıyla yapılan ameliyat 20 bin liraya mal oldu. Çocuğuna karaciğerinden bir parça veren baba Ahmet Alotla, tekrar sağılığına kavuştuğu için Kimse Yok Mu Derneği’ne teşekkür etti. Hayırseverlerin katkısıyla oğlunun iyileştiğini söyleyen Alotla, bunu hiçbir zaman unutmayacaklarını ifade etti. Küçük Muhammed ise sağlığına kavuştuğu için yüzünün güldüğünü ve çok mutlu olduğunu belirtti. Kimse Yok Mu İzmir Sahil Şubesi Başkanı Recep Güneş ise Muhammed için bir kampanya oluşturduklarını, vatandaşların kısa mesaj veya banka hesaplarına bağışta bulunduğunu aktardı. Kampanyanın hâlâ devam ettiğini vurgulayan Güneş, bir süre daha tedavi ve ilâç masrafları olacağını söyledi.

16.07.2010


 

DÜZ LİSELER, ANADOLU LİSESİ OLUYOR

MİLLî Eğitim Bakanlığı, genel liseleri 2013 yılına kadar Anadolu liselerine dönüştürme kararını uygulamaya koydu.

Bu kapsamda İzmir genelindeki 11 ilçede faliyet gösteren 13 lise, Anadolu lisesi statüsüne çıkarılacak. Ortaöğretimde kalitenin arttırılması, meslekî ve teknik ortaöğretime daha fazla öğrencinin yönlendirilmesi amacıyla yapılan değişikliğin, 2013 yılına kadar kademeli geçişle tamamlanması düşünülüyor. Okullara bu yıl 9. sınıf öğrencileri alınarak uygulama başlatılacak. Aynı okullara düz lise öğrencisi ise alınmayarak kademeli geçiş sağlanacak. Ayrıca bu bölümde görev yapacak öğretmenlerin sınav sistemiyle seçileceği, halihazırda atanması beklenen çok öğretmen bulunduğu bildirildi. İzmir / cihan

16.07.2010


 

LYS’de 7 birinci

Üniversİte adaylarının katıldığı Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçları açıklandı. LYS sonucunda birinciliği farklı puan türlerine göre 7 aday 500 tam puan alarak paylaştı.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, beş oturuma toplam 1 milyon 856 bin 890 adayın girdiğini ve bu adaylardan 77’sinin sınavının çeşitli sebeplerle iptal edildiğini, 1 milyon 856 bin 813 adayın sınavının geçerli sayıldığını bildirdi. Sınavda 233 kişinin kopya çektiğinin belirlendiğini ve hangi testlerden kopya çekmişlerse bu testlerin geçersiz sayıldığını kaydeden Yarımağan, sınavda toplam 784 bin 564 adayın 180 ve üstünde puan alarak tercih yapmaya hak kazandığını ifade etti.

Yarımağan, sınavda çok sayıda puan türü olduğunu belirterek, genel başarı durumlarını hesaplarken bütün kriterlere göre Matematik-Fen (MF), Türkçe-Matematik (TM) ve Türkçe-Sosyal (TS) olmak üzere üç ana puan türünde sıralama yaptıklarını ifade etti.

TM grubunda kız adayların, TS grubunda da erkek adayların daha başarılı olduğunu söyleyen Yarımağan, en başarılı grubun son sınıf düzeyindeki adaylar olduğunu bildirdi.

Sınav sonuçları, http://lys.osym.gov.tr ve http://lys2010.osym.gov.tr internet adreslerinden öğrenilebilinecek.

7 ADAY 500 PUAN ALDI

YarImağan, LYS sonucunda birinciliği farklı puan türlerine göre 7 adayın 500 tam puan alarak paylaştığını bildirdi.

Matematik Fen (MF) puan türlerinde dereceye giren adayların puan türleri ve puanları şöyle:

1. İzmir Fen Lisesinden Arman Özdemir (500 tam puan)

2. Konya Meram Fen Lisesinden Mehmet Nuri Akıncı

3. Ankara Fen Lisesinden Aykut Arı

Türkçe-Matematik (TM) puan türüne göre dereceye girenler:

1. İstanbul Özel Fatih Lisesinden Mustafa Raşit Akınalp (500 tam puan)

2. İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesinden Zeynep Betül Yapar

3. Ankara Fen Lisesinden Kamil Çalışkan

Türkçe-Sosyal (TS) puan türüne göre dereceye girenler şöyle:

1. İstanbul Lisesinden Cihan Mercan (500 tam puan)

2. İstanbul Bahçelievler Prof. Dr. M. Turhan Sosyal Bilimler Lisesinden Çağrı Duyuk

3. Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesinden Mustafa Kahraman

DİL PUAN

TÜRÜNDE 5 BİRİNCİ

Yabancı Dil (DİL) puan türünde Almanca, İngilizce ve Fransızca dillerinde 5 kişi 500 tam puan alarak birinciliği paylaştı. DİL puan türlerinde dereceye giren adayların isimleri şöyle:

l İstanbul Lisesinden Cihan Mercan, DİL1, DİL2, DİL3 (Almanca)

l İstanbul Galatasaray Lisesinden Ayşe Aylin Kaya, DİL1, DİL2 (Fransızca)

l İstanbul Galatasaray Lisesinden Çağla Yasa, DİL3 (Fransızca)

l İstanbul Özel Çağ Fatih Fen Lisesinden Yusuf Arman, DİL1, DİL2 (İngilizce)

l Ankara Fen Lisesinden Erol Can Bayraktar, DİL3 (İngilizce)

16.07.2010


 

Kıyafet kanunla belirlenmez

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Fransa’da peçeli çarşaf yasağını öngören tasarının meclis genel kurul oturumunda kabul edilmesine dair yorumunun sorulması üzerine, ‘’İnsanların dinî inançlarıyla ilintili olarak ne giyebilecekleri ya da giyemeyeceklerinin yasayla belirlenmemesi gerektiğini düşündüklerini’’ söyledi.

Giyim kanunlarla belirlemez

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, ‘’İnsanların dinî inançlarıyla ilintili olarak ne giyebilecekleri ya da giyemeyeceklerinin yasayla belirlenmemesi gerektiğini düşündüklerini’’ söyledi. Crowley, Fransa’da peçeli çarşaf yasağını öngören tasarının meclis genel kurul oturumunda kabul edilmesine dair yorumunun sorulması üzerine, ‘’Anladığım kadarıyla bu, uzun sürebilecek bir yasama süreci ve belki de yasal sürecin ilk adımını oluşturuyor. Bunun ötesinde bütün diyebileceğim şu; ABD’deki bizim bakış açımıza göre, biz, güvenliği dengelemek ve din özgürlüğüne ve din özgürlüğünün bir parçası olan sembollere saygı göstermek için farklı bir adım atardık’’ diye konuştu. Sözcü Crowley, ‘’Bu adım ne olurdu?’’ sorusuna, ‘’İnsanların dinî inançlarıyla ilintili olarak ne giyebilecekleri ya da giyemeyeceklerinin yasayla belirlenmesi gerektiğini düşünmüyoruz” cevabını verdi. Fransa’da yüzü de örten giysilerin kamuya açık yerlerde yasaklanmasını öngören yasa tasarısı, meclis genel kurul oturumunda kabul edilmişti.

16.07.2010


 

İznik çinileri Lizbon’da

İznİk çinileri, Dünyanın en büyük çini müzesi olan Lizbon Ulusal Çini Müzesi’nin sergideki daimî eserleri arasında yerini aldı.

Lizbon’daki müzesinin, içerdiği eserler ve sayı bakımından dünyada bir benzeri bulunmuyor. İznik Çini Vakfı ile yakın işbirliği ve dostluk çerçevesinde san'atçı Bülent Erkmen ve Zaha Hadid’e ait iki adet çini pano, müzeye hediye edildi. Müze yetkililerinin seçtiği iki çini pano sergilenmeye başlandı. Seramik ve çini üzerine yoğunlaşmış eserlerin bulunduğu müzede, İspanyol, Arap, Portekiz ve Hollanda’dan eserler başta olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden getirilen eserler bulunuyor. Müze aynı zamanda, içindeki kütüphane sayesinde seramik ve çini üzerine araştırma yapmak isteyenlere de geniş imkânlar sunuyor.

16.07.2010


 

Kızılçukur’a düzenleme

Türkİye’de gurubun en iyi izlendiği yerlerin başında gelen Nevşehir’in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Kızılçukur Vadisi’ne, yürüyüş yolları, seyir tepeleri ve çevre düzenlemesi yapılacak.

Ortahisar Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, dünyada tabiî, kültürel ve tarihî güzellikleri bir arada barındırabilen Kapadokya’da, Kızılçukur Vadisi’nin, gün batımının en iyi izlenebildiği ender yerlerinden biri olduğunu söyledi. Özendi, vadiye daha çok turist gelmesi için yürüyüş yolları, seyir tepeleri, panoramik bakış noktaları ve vadinin yüksek yerlerine çit yapacaklarını kaydetti. Özendi, özellikle Japon, Amerikalı, Alman, İspanyol ve Fransız turistlerin bu vadiye gün batımını izlemeye geldiklerini dile getirdi.

16.07.2010


 

Hasat atıkları enerjiye dönüşecek

Konya’nın Kadınhanı ilçe belediyesi hazırladığı proje çerçevesinde, hasat zamanında tarlalarda kalan ekin saplarının tesislerde işlenerek enerjiye dönüştürülmesi planlanıyor.

Kadınhanı Belediye Başkanı Hulusi Çokgel, halkın büyük bölümünün tarım ve çiftçilikle uğraşarak geçimini sağladığı Kadınhanı’nda 7 bin ailenin çiftçilik yaptığını söyledi. Bölgede en fazla buğday, arpa, yulaf, nohut ve pancar ekimi yapıldığını ifade eden Çokgel, ‘’Bölgede her yıl yaklaşık 850-900 bin dekar hububat, 90 bin dekar baklagil, 15 bin dekar ayçiçeği ve 7 bin dekar alanda da mısır ekimi yapılıyor. Bu ekimlerden hasat sonrası 200-250 bin ton civarında hasat artığı olan sap elde ediliyor’’ dedi.

Çokgel, bu atıkların bir bölümünün saman yapımında ve doğrudan yakacak olarak kullanıldığını, ancak büyük bölümünün yakılarak heba edildiğini vurgulayarak, ‘’Proje ile hem ekonomik anlamda bir tasarruf sağlanmış olacak hem de anız yangınları nedeniyle toprakta ortaya çıkan verim kaybı önlenecek. Bunun önüne geçebilmek amacıyla bu atıkları enerjiye dönüştürebilmek için proje hazırladık. Proje çerçevesinde kuracağımız tesislerde, ekin sapları enerjiye dönüştürülmek üzere işlemlerden geçirilecek. Hasat zamanında tüm saplar, toplanarak bu tesislerde kimyasallar eşliğinde sıkıştırmalı makinelerde paketler haline getirilecek. Daha sonra da bunlar yakıt olarak kullanılmak üzere satışa sunulacak. Elde edilecek katı yakıt sanayide, iş yerlerinde ve konutlarda kullanılabilecek’’ şeklinde konuştu.

16.07.2010


 

Kızılay, Keşmir’de cami inşa ediyor

KIzIlay, Keşmir’in Pakistan idaresindeki bölümünde cami inşa ediyor.

Pakistan’ın kuzeyini vuran 2005 depreminden en fazla etkilenen 4 şehirden biri olan Bagh’da geleneksel Osmanlı mimarisi tarzında inşa edilen cami, tamamlandıktan sonra Deprem Bölgelerini Yeniden Yapılandırma ve İyileştirme Kurumu ERRA’ya teslim edilecek.

Kızılay tarafından Pakistan’da faaliyet gösteren bir Türk inşaat firmasına 3,5 milyon TL’ye ihale edilen Bagh Camiinde, 300 kişinin ibadet edeceği kapalı alan, 250 öğrenci kapasiteli Kur’ân kursu, pansiyon ve lojman bulunuyor. Bölgedeki yeniden yapılandırma çalışmalarını incelemek için Bagh’a gelen ERRA Başkanı Altaf Muhammed Selim, inşaatı sürmekte olan camiyi de ziyaret etti. İnşaat hakkında yetkililerden bilgi alan Selim, Türkiye’yi hatırlatacak bir eser bıraktığı için Türk Kızılayına teşekkür etti. Türk mimar ve mühendisler tarafından inşa edilen Bagh Camiinin Eylül ayında tamamlanıp ibadete açılması planlanıyor. İslamabad / aa

16.07.2010


 

Olimpiyat için inekler toplanıyor

Hindistan’ın başşehri Yeni Delhi’de, 3-14 Ekim 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 14. İngiliz Milletler Topluluğu Olimpiyat Oyunları öncesinde sokaklarda başı boş gezen inek, bufalo, köpek gibi hayvanlar belediye yetkilileri tarafından toplatılıyor.

Delhi Olimpiyat Düzenleme Komitesi’nin talimatı ile harekete geçen belediye yetkilileri başşehre akın edecek turistlere karşı rahatsız edici görüntüler oluşturmaması için şehir içinde başıboş gezen bütün hayvanları toplayarak hayvan barınaklarına götürüyor. Toplanan hayvanların arasına Hindu inancında kutsal olarak kabul edilen ineklerin de olması Hint hükümetinin şehrin yurt dışındaki imajının zedelenmemesi için bütün riskleri aldığını gösteriyor.

16.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.