16 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Avrupa'da rakipler belli oluyor

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde Türk takımlarının 3. ön eleme turundaki rakipleri bugün belli olacak.

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Merkezi'nde çekilecek kuralar sonucunda Fenerbahçe'nin UEFA Şampiyonlar Ligi, Galatasaray ve Vikingur'u geçmesi halinde de Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde 3. ön elemedeki rakipleri belirlenecek. Şampiyonlar Ligi kuraları TSİ 13.00'te, UEFA Avrupa Ligi kuraları ise TSİ 14.30'da çekilecek. Kulüp puanı 54.890 olan ve kuraya seri başı olarak giren Fenerbahçe'nin 3. eleme turundaki muhtemel rakipleri arasında İskoçya'nın Celtic, Yunanistan'ın PAOK, Romanya'nın Unirea Urziceni, İsviçre'nin Young Boys ve Belçika'nın Gent takımları yer alıyor.

TURU GEÇMEK YETMİYOR

Şampiyonlar Ligi'nde 3. ön eleme turu ilk maçları 27-28 Temmuz, rövanşları ise 3-4 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Fenerbahçe bu turu geçmesi halinde, 17 veya 18 ve 24 veya 25 Ağustos tarihlerinde, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalabilmek için play-off maçları oynayacak. UEFA Avrupa Ligi'nde ise 3. ön eleme turu maçlarının ilki 29 Temmuz, ikincisi ise 5 Ağustos'ta oynanacak. Galatasaray ve Beşiktaş, 3. ön eleme turunu geçmeleri halinde Trabzonspor'un da katılımıyla 19 ve 26 Ağustos tarihlerinde gruplara kalabilmek için play-off maçları oynayacak. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde play-off kura çekimleri ise 6 Ağustos Cuma günü yapılacak.

16.07.2010


 

Üzülmez:Quresma önemli bir yetenek

BEŞİKTAŞ Futbol Takımı Kaptanı İbrahim Üzülmez, taraftarların kendisine ''Deli'' lakabı takmalarından rahatsız olmadığını, aksine bunun kendisini daha fazla motive ettiğini söyledi.

Deneyimli futbolcu, yeni teknik direktör Bernd Schuster ile ilgili bir soruyu, ''Futbolcu olarak bakınca disiplinli olduğunu söyleyebilirim. İdmanlarda nefes aldırmıyor. Çok iyi bir antrenman temposu içerisinde çalışıyoruz. Kendisi çok iyi bir insan. İnşallah, onun katılımıyla Beşiktaş Camiası önümüzdeki dönüm çok iyi başarılar yaşar'' cevabını verdi.

BÜYÜK YETENEK

Yeni transfer Ricardo Quaresma'ya da değinen İbrahim, bu konuda şunları söyledi: ''Önemli bir oyuncu ve önemli bir transfer. Başkanımızın dediğine tamamen katılıyorum, Türkiye'nin bu güne kadar en önemli transferlerinden birisi. Quaresma, geçmişinde dünyanın önemli takımlarında oynamıştır. Önemli olan yeteneğini, bizim takımımızda da sergilemesidir. Biz kendisine bu konuda elimizden geldiği şekilde yardımcı olacağız, camiamız da olacaktır. İnşallah, onun da yetenekleri şampiyonluk yolunda bize önemli bir avantaj sağlayacaktır.''

16.07.2010


 

SIRADA RAUL VAR

BEŞİKTAŞ'TA yönetim kurulu ve Başkan Yıldırım Demirören 3. yıldız isme de imza attırıyor.

Teknik Direktörü Bernd Schuster'in takımın başına gelmesiyle birlikte harekete geçen siyah-beyazlı yönetim önce Portekizli Quaresma'ya imza attırdı. Yönetimin önce Guti ve daha sonra da Raul ile anlaşmaya vardığı belirtildi.

Guti'nin, Başkan Yıldırım Demirören ve futbol komitesinden Serdar Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu ile görüştüğü ve anlaştığı belirtiliyor. İspanya'da bulunan Demirören ve transfer komitesinin bu kez de Raul ile prensipte anlaştığı belirtildi. Turkcell Süper Lig'in yayıncı kuruluşu ve haber konusunda kulüplerin resmi olarak yardımcı olmak zorunda olduğu Lig TV'nin muhabiri canlı yayında Beşiktaş'ın Guti'den sonra Raul ile de anlaştığını aktardı. Muhabir, Raul hakkındaki açıklamayı bizzat Beşiktaşlı yöneticilerden aldığını ve İspanya'da bulunan yöneticilerin kendisine "Raul ile prensipte anlaştık. Şu anda bir mahkemesi var. Mahkeme sonuçlandıktan sonra Raul'u İstanbul'a getireceğiz." dediklerini aktardı.

RAUL'UN MAHKEMESİ BEKLENİYOR

Schuster'in ardından Quaresma ve Guti gibi yıldızları renklerine bağlayan Beşiktaş, sezonun en büyük transfer bombasını patlatmaya hazırlanıyor. Guti'yi 2 yıllık renklerine bağlayan siyah beyazlı takım, Real Madrid'in gelmiş geçmiş en büyük oyuncularından biri olan Raul ile de söz kesti. Lig TV''nin haberine göre Real Madridli yıldızla 1'i opsiyonlu 3 yıllığına anlaşan siyah-beyazlı ekip, Raul'e imza attırmak için oyuncunun halen devam eden ticari bir mahkemesinin sonucunu bekliyor. Raul ile her konuda anlaşmaya varan yöneciler 1 yılı opsiyonlu 3 yıllık sözleşme üzerinde mutabık kalırlarken, ünlü golcünün İspanya'da devam eden davanın sonuçlanır sonuçlanmaz İstanbul'a gelerek kendisini Beşiktaşlı yapan imzayı atacağı öğrenildi.

DEMİRÖREN ÖNCE İSTEMEDİ

Bu arada Başkan Yıldırım Demirören, Quaresma'nın ardından Guti'yi de transfer ederek bir sezonda 2 dünya yıldızını Beşiktaş'a kazandırmanın haklı gururunu yaşıyor. Ancak Demirören, bundan yaklaşık 3 hafta önce Lig TV'ye yaptığı açıklamada Guti'yi transfer etmeyeceklerini söylemişti. Çünkü Demirören, Guti'nin bir erkekle uygunsuz görüldüğü ancak fotomontaj olduğu mahkemede kanıtlanan sahte fotoğraflarının spekülasyon malzemesi yapılmasından çekiniyordu. Ancak Schuster başta olmak üzere yakın çevresinin baskıları, Demirören'i bu çekincesinden döndürdü ve Guti de Beşiktaş'a transfer oldu.

16.07.2010


 

F.Bahçe yönetimi transferde geç kaldı

Nihayet Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'si sahaya indi.

AZ Alkmaar karşısına çıkan sarı lacivertlilerde çok büyük değişiklikler göze çarpmazken, özellikle ilk yarıda topa önde basan ve topun ayağında kalmasını arzu eden bir takım görüntüsü vardı sahada. Genç çalıştırıcının da yapmak istediği aslında tam da böyle bir şey. Ancak kadro yapısının ve futbolcularının fizik gücünün ne kadar yeterli olacağını zaman gösterecek.

Bir çok oyuncusunun sakat olduğu ve daha takıma takviye yapılacağını düşünsek de Fenerbahçe'yi zor günler bekliyor. Ta Pierre van Hooijdonk' da beri nokta santrafor sıkıntısı çeken, Mateja Kezman ve Daniel Guiza yanlış tercihlerinden ders çıkarmayan yönetim, 15 gün sonra ön eleme maçına çıkacak takıma daha bir golcü dahil edemedi. Hazırlık maçında da görüldüğü üzere, bu oyun planında ne Semih Şentürk ne de Gökhan Ünal bu yaraya merhem olamayacak. İkisi de hamlelerinde ya ağır kaldı ya da topları ezdiler.

Sol tarafa, Andre Santos, Uğur Boral ve Özer Hurmacı varken, Caner Erkin ile Miroslav Stoch transfer edildi. Ama bu bölgede Deivid de Souza oynadı. Geçen sene Christian Poulsen' in aylarca peşinden koşulup, Cristian Baroni alındı. Bu sene de Milos Krasic isminde ısrar ediliyor. Bu yüzden de sağ kanat transferi bekletilip, Sırp oyuncunun ikna olması bekleniyor.

Fenerbahçe yönetiminin acilen geç kalan transferleri bitirip Aykut Kocaman' ın elini rahatlatması gerekiyor. Hocamıza güveniyoruz, inanıyoruz deyip de, kaliteli takviyeler yapılmazsa daha işin başında yanlış yapılmış olur.

MEHMET ILGAZ

mehmet [email protected]

16.07.2010


 

Guti iyi bir tercih

Transfer döneminin en hareketli takımı Beşiktaş, İspanyol yıldız Guti ile anlaşarak flaş bir transfere daha imza attı.

Real Madrid'in önemli oyuncularından biri olan Guti biraz yaşlı olmasına karşılık kalitesi ve mükemmel tekniği ile Türkiye'de büyük işlere imza atacaktır. Bu futbolcuya bonservis ücreti ödenmediği için maliyeti Quresma kadar olmayacak. Türkiye'de artık sıradan bir yabancı bile yılllık 2,5 milyon avro'ya forma giydiğine göre, Guti'ye verilen ücret asla göze batmayacaktır. Başkan Yıldırım Demirören, yeni sezonda iyi bir takım kurdu. İstenilen isimleri kulübe kazandırdı. Şimdi takımın taraftar desteğine ihtiyacı var. Tribünlerin doldurulması ve forma satışlarının artması Beşiktaş'ın Avrupa'da başarılı olmasında en büyük etken olarak görülüyor. Bu destek sezon sonuna kadar mutlaka sürmelidir.

EMRE BELÖZOĞLU CEZASIZ KALMAMALI

Fenerbahçe'de disiplinsiz hareketler erken başladı. Emre Belözoğlu'nun Belçika kampında kendisine laf atan bir gurbetçi seyirciyle girdiği diyalog sonrasında ayakkabılarını yere atarak antrenmanı terketmesi geliyorum diyen tehlikesinin habercisi olarak görülebilir. Teknik Sorumlu Aykut Kocaman'ın ısrarlı olarak "Emre geri dön" sözlerine karşılık, otelin yolunu tutan bu futbolcu hocasının takım üzerindeki otoritesini bir anda yerle bir etti. Bu hareket cezasız kaldığı müddetçe diğer oyuncular da ondan cesaret alarak, sezon içinde saygısız davranışlarda bulunabilirler. Aziz Yıldırım yönetimi, bu konu hakkında herkese emsal olacak bir karar alarak, uygulamaya koymalıdır.

ARDA TURAN'IN BİTMEYEN TRANSFERİ

Usta kalem Hıncal Uluç, aldığı bir duyuma göre Arda Turan'ın 10 gün içinde Bayern Münih'e transfer olacağını ileri sürdü. Galatasaray Külübü bu iddiayı şimdiye kadar yalanlamadı ama böyle bir transferin gerçekleşeceğine kimse ihtimal vermiyor. Çünkü, Başkan Adnan Polat bu yönde defalarca sorulan sorulara verdiği cevapta, "Hiçbir Avrupa takımından şimdiye kadar resmi teklif almadık" demişti. Nedense Arda Turan'la ilgili transfer haberleri gerçek olmasa bile özellikle medyaya sızdırılıyor. Dedikodudan ibaret bu tip haberler onlarca defa manşete çekilip, sonra tekrar rafa kaldırılıyor.

EROL DOYRAN

[email protected]

16.07.2010


 

Bursa'da en pahalı futbolcu Volkan Şen

TÜRKCELL Süper Lig şampiyonu Bursaspor'un kadro değeri, yeni oyuncuların takıma katılması, mevcut oyuncuların da tahmini bonservis bedellerindeki yükselişle kısa sürede büyük artış gösterdi.

Oyuncuların tahmini bonservis bedelleri konusunda referans kabul edilen internet sitesi ''transfermarkt''ın verilerinden derlediği bilgiye göre, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluğa ulaşarak adını ''5. büyük'' olarak lig tarihine yazdıran Bursaspor, bu başarısıyla kadro değerini de yükseltti. Yeşil-beyazlılarda, önceki sezona göre performansını artıran ve katkısıyla takımın yıldızlarından biri haline gelen Volkan Şen'in bonservis bedeli, ligin bitmesinin ardından geçen kısa sürede, 3 milyondan 5,5 milyon avroya çıktı. Volkan Şen, böylece takımın en değerli oyuncusu haline geldi.Volkan'ı, Sercan Yıldırım 5, Pablo Batalla 4, Ivan Ergiç ve Ozan İpek 3,5 milyon avroyla takip ediyor.Yeni transferlerden Federico Insua'nın bonservis bedeli 2 milyon, Vederson'un 2,2 milyon, Damian Steinert'in 300 bin avro olarak tahmin ediliyor. Yeni transferlerle takımın toplam kadro değeri ise yaklaşık yüzde 45'lik artışla 47 milyon 400 bin avroya ulaştı.

16.07.2010


 

Güneş: Başkanla kavga etmedik

YENİ sezon hazırlıklarını Hollanda'da sürdüren Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, önceki gün 5-0 kazandıkları Wegberg Beeck maçında oyun olarak iyi işler yaptıklarını, ancak bunun yanında hatalar, eksiklikler de bulunduğunu ve bunları düzeltmeye çalıştıklarını söyledi

. Güneş, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kamp boyunca oynayacakları toplam 6 hazırlık karşılaşmasından ilkinde aldıkları 5-0'lık skorun önemli olmadığını belirtti. Güneş, transfer konusunda spekülasyonlara gerek olmadığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Zaten elimizdeki oyuncularla en iyisini yapmak için çalışacağız. Yönetim Kurulunun da oyuncu almak için bu konuda gayreti var. Kamuoyunda bizimle ilgili kavga yaptığımızı düşünenler, öyle söylemek isteyenler varsa, biz öyle şeyler düşünmüyoruz. Kaldı ki benim tarzım öyle değil. Yönetenler ve yönetilenlerle iş ilişkisini çok iyi bilen bir kişiyim. Bu konuda gereksiz düşünce ve hamleleri doğru bulmuyorum. Onlara hiç girmek de istemiyorum. Sahamız da güzel, idman sahamız da güzel... Çalışma ortamımız da iyi. Bir sıkıntı yok. Yönetim transfer için uğraşıyor. Biz de idmanlarımızı yapıyoruz. Ama bizim dışımızda birileri bizi kavga ettirmeye çalışıyor, öyle bir şey yok'' dedi. Transferde düşüncelerini aktardığı Yönetim Kurulunun da bu konuda karar verdiğini anlatan Güneş, şunları söyledi: ''Ben daha önce (Başkanı sıkıştırmayın) dedim. Toplantıda, transferi biz söylüyoruz, o yapmaya çalışıyor. Telefon sözleriyle ilgili, sanki kavga ettirildi diye gösterildi. Havaalanında başkanla beraberdik. Transferde ne yapabiliriz onu konuştuk. Onun dışında yazılanlarla benim anlattığımla verilmek istenen mesaj örtüşmüyor.'

YÖNETİM TEOFİLO'YA CEZA VERDİ

Öte yandan Trabzonspor Kulübü, vize problemleri nedeniyle takımın kamp yaptığı Hollanda'ya gidemeyen Kolombiyalı oyuncu Teofilo Gutierrez'e, sorumsuz davranışları nedeniyle ceza tahakkuk ettirildiğini bildirdi. Bordo-mavili kulübün internet sitesinde yer alan açıklamada, Teofilo'ya geçen sezon pasaport süresinin kısa tarihli olması nedeniyle 'shengen' vizesi alınamadığı anımsatılarak, ''Yıl sonu izini geçirmek üzere ülkesine giden futbolcumuza pasaport süresini uzatması ve gerekli vize işlemlerini yapması uyarısında bulunulmuştur. Ancak menajeri vasıtasıyla defalarca konu hakkında bilgilendirilmesine rağmen ülkesinde vize işlemlerini tamamlamayan oyuncu iznini de sonuna kadar kullanıp sorumsuz davranmış ve Türkiye'den vizesi alınması için yeterli süreyi bırakmamıştır'' denildi.

16.07.2010


 

Bağcılar'da Yaz Spor Okulları rekor kırıyor

İSTANBUL Bağcılar Belediyesi'nin ilçedeki Amatör Spor Kulüpleri Birliği ile ortaklaşa düzenlediği yaz spor okulları 9 binden fazla öğrencinin katılımı ile devam ediyor.

21 Haziran'da başlayan yaz spor okullarının açılışı bir dönemin ünlü futbolcularının katılımı ile gerçekleştirilmişti. Bağcılar Belediyesi geleneksel hale getirdiği ve Amatör Spor Kulüpleri Birliği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği yaz spor okulları büyük coşku ile devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ta futbol oynamış ünlü futbolcuların katılımı ile açılışı yapılan yaz spor okullarında 9 binden fazla öğrenci eğitim alıyor. 8-14 yaş grubunda öğrencilerin katılabildiği yaz spor okullarında futbol, basketbol, voleybol, atletizm ve kort tenisi olmak üzere 5 farklı branşta eğitim veriliyor.

16.07.2010


 

Boğaziçi Yüzme Yarışı Pazar günü yapılacak

22. Boğaziçi Kıtalararası Yüzme, Kürek ve Kano Yarışları, 18 Temmuz Pazar günü İstanbul Boğazı'nda yapılacak.

Kürek yarışının startı saat 10.00'da Kanlıca Vapur İskelesi önünden verilecek. Saat 10.20'den itibaren aynı noktadan kano yarışı start alacak. Katılımcı sayısının fazlalığı nedeniyle yüzme yarışı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iki ayrı grup oluşturularak saat 10.30 ve 10.40'da iki ayrı startla başlayacak. Yarışları bitiren herkese sertifika verilecek, ilk 3'e girenler ise ayrıca madalya ve kupa ile ödüllendirilecek.

16.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.