18 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Toprak sanayicilerinin sorunu, ‘ham madde’

Çorum Toprak Sanayicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, şehrin lokomotif sektörlerinde faaliyet gösteren sanayicilerin, en büyük sorunlarının ham madde olduğunu söyledi.

Başaranhıncal, Çorum’da toprak sanayi sektöründe 54 firmanın faaliyet gösterdiğini ve bu kuruluşlarda yaklaşık 3 bin 600 kişinin istihdam edildiğini belirtti. Sektörün en önemli sorununun ham madde konusu olduğunu vurgulayan Başaranhıncal, ‘’Kiremit ve tuğla ham maddesi 2005 yılından itibaren 1B grubu maden sayılıyor ve bu tarihten itibaren ham madde ruhsat işlemleri Maden Dairesi’nde yapılıyor. Bununla birlikte maden ruhsat işlemleri 9-12 ay gibi bir zaman zarfında sonuçlanıyor. Sürekli üretim yapan bir sektör için bu süreç uzun bir süredir. Değişen mevzuatlara ayak uydurmamız mümkün değil. Ham madde sorunu devam ediyor. Kalite korunamıyor, bu da Çorumlu toprak sanayicilerin pazar kaybına neden oluyor’’ dedi. Çorum / aa

Dünya hububat üretim ve tüketimi birbirine eşit

nUluslararasI Hububat Konseyi’nin (IGC) raporuna göre, küresel hububat üretim ve tüketiminin 1 milyar 777 milyon ton olarak gerçekleşeceği tahmin ediliyor. IGC’nin raporundan aldığı bilgiye göre, geçen sezon 1 milyar 784 milyon ton düzeyinde gerçekleştiği belirtilen dünya hububat üretiminin, Temmuz 2010/Haziran 2011 döneminde, 7 milyon ton düşüşle 1 milyar 777 milyon tona gerilemesi bekleniyor. Üretim öngörüsündeki iyileşmelerin özellikle ABD için olmak üzere birçok ülkenin rakamlarının yukarıya doğru revizyonu olduğu not ediliyor. Geçen sezon 1 milyar 755 milyon ton düzeyinde gerçekleştiği tahmin edilen küresel hububat tüketiminin de 22 milyon artışla üretimle aynı rakam olan 1 milyar 777 milyon tona ulaşacağı öngörülüyor. Küresel endüstriyel kullanımın, 12 milyon ton artışla 280 milyon tona çıkması bekleniyor.

18.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  KOBİDER: KOSGEB yeterki destek versin KOBİ buluruz

  Bir İŞKUR personeline bin 200 işsiz düşüyor

  Albaraka Türk, 2015’te 200 şubeye ulaşmayı hedefliyor

  Büyükşehir, Başkentgaz’daki yüzde 20 hissesini de özelleştirecek

  THY, uçuş sınıflarına Comfort Class’ı ekledi

  Enerji, yabancıların da gözdesi

  Türkiye’nin tropikal meyve bahçesi: Alanya

  Toprak sanayicilerinin sorunu, ‘ham madde’

  Borçlu üniversite hastanelerine ikinci af

  Kamu-Sen: Yoksulluk sınırı bin 467 lira

  Tarım üretiminde dünyanın sekizinci büyük gücüyüz

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.