18 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

SUSURLUK GİBİ OLMASIN

Meclis Susurluk Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Albay Dursun Çiçek'in “irtica ile mücadele eylem planı”nı hazırlarken tek başına hareket etmesinin mümkün olmadığını söyledi. "Susurluk'ta birkaç kişiyi feda ettiler; ama büyük parçayı kurtardılar" diyen Elkatmış, "Şimdi de aynı şekilde Çiçek'i feda ettiler" değerlendirmesini yaptı. Elkatmış, “Olaylar ayrı, ama mantık ve taktik hep aynı” dedi.


Pervari’de terör saldırısı: 8 yaralı

Siirt’in Pervari ilçesinde İlçe Emniyet Amirliği ve Komando Birliğine terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen roketatarlı saldırıda beşi polis memur

Arınç: Açılım iç politika kurbanı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “demokratik açılımın çok olumlu, çok doğru ve çok iyi tesbit edilmiş bir mesele olduğunu’’ söyledikten sonra, ‘’Ama


  İmam hatipliler dünyanın her yerinde

İMAM-HATİP Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) başarılı imam-hatip liseli öğrencileri her yıl olduğu gibi bu yıl da yurtdışına yönlendirmeye devam ediyor.


  Ermeni sınırı açılmıyor

AVRUPA Güvenlik ve İşbirliği Teşkilâtı (AGİT) Gayrı Resmi Dışişleri Bakanları toplantısı için Kazakistan’ın Almatı şehrinde bulunan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ermenistan’la sınırların açılacağına dair basında yer alan haberleri yalanladı.


  Kılavuzlarda belirgin bir hata yok

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, 2010 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’’nda belirgin bir hata olmadığını, konuyla ilgili Pazartesi açıklama yapacaklarını söyledi.


  Gümrüklerde takibe Hong Kong modeli

DEVLET Bakanı Hayati Yazıcı, gümrüklerde sıkı takip için Hong Kong modelini de incelediklerini söyledi.


  MECLİS BAŞKANI M. ALİ ŞAHİN: İddia ciddî, incelenmeli

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Ordu içinde PKK’lıların bulunduğu’’ iddiasının çok ciddî olduğunu ifade ederek, Genelkurmay Başkanlığının mutlaka bu iddiayla ilgili kendi içinde inceleme, değerlendirme, soruşturma yapacağını belirtti.


  Batıdaki yargıya imreniyoruz

Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker, ‘’Bazı dünya ve Avrupa ülkelerine gittiğimizde oradaki yargı düzenine imrenerek bakıyoruz. İnşallah bizdeki yargı düzeni de onlardan aşağı kalmayacak’’ dedi.


  Çözüm için önce adalet

Sakarya Adalet Girişimi Başörtüsü Platformu, Kürt sorununda 30 yıl önceki askerî politikalara dönülmesini eleştirerek, “Adalet duygusunu yitirmiş anlayışla çözüm olmaz” dedi.


  2. Abdülhamid’in torunu uğurlandı

Sultan 2. Abdülhamid’in torunu Osman Nami Osmanoğlu, Fatih Camiinde kılınan cenaze namazının ardından, Çemberlitaş'taki 2. Mahmud türbesi haziresinde defnedildi.


  Tasarıyı görmeden yorum yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadele konusunda özel birlik kurulmasına ilişkin tasarıyı görmeden yorum yapmanın doğru olmayacağını söyledi.


  Anayasalar değiştirilmeyecek kutsal belgeler değildir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, anayasaların değiştirilmeyecek kutsal belgeler olmadığını vurguladı.


  Kadın mahkûm sayısı arttı

Ceza infaz kurumlarında bulunan kadınların sayısında 3 yıl önceye göre artış oldu. 2007’de 3 bin 147 kadın cezaevinde bulunurken 30 Nisan 2010 itibariyle bu sayı 4 bin 84’e çıktı.


  ANKARA’NIN BİTİRİLMEYİ BEKLEYEN METRO PROJELERİ

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanlığı EGO Genel Müdürlüğü, ‘’Kızılay-Çayyolu Metrosu’’nun yapımına 27 Eylül 2002’de başladı. 16 bin 590 metre uzunluğundaki ‘’Kızılay-Çayyolu Metrosu’’nun 8 bin 600 metrelik bölümünün ve 6 metro istasyonunun kesin kabulü 20 Mayıs 2009 tarihinde yapıldı. Hattın 7 bin 990 metrelik bölümü ile 5 istasyonunun ise yüzde 80,11’i bitirildi. Daha önce yapılan ve Kızılay’dan Batıkent’e kadar devam eden metro hattının devamı niteliğinde olan ‘’Batıkent-Sincan/Törekent’’ metrosunun yapımına ise 19 Şubat 2001 tarihinde başlandı. Yalnızca yüzde 7,1’i tamamlanan 15 bin 360 metre uzunluğundaki metro hattında 11 istasyon yer alacak. AŞTİ-Dikimevi arasında çalışan Ankaray hafif raylı sistemi Tandoğan’dan; Kızılay-Batıkent arasında çalışan Ankara Metrosu’nu da Atatürk Kültür Merkezi’nden Keçiören’e bağlaması planlanan ‘’Tandoğan-Keçiören metro hattı’’nın yapımına da 15 Temmuz 2003’te başlandı.


  Metrolar Ulaştırma’ya teslim

ANKARA ve İstanbul Büyükşehir Belediyelerinin yetkilileri, metro projelerini devretmek için Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi.


  İzmir metro inşaatında patlama: 2 ölü 4 yaralı

İZMİR'DE inşaatı devam eden metro kazı çalışmaları sırasında, tünel çıkışındaki hava tankında sıkışma yaşanması nedeniyle meydana gelen patlamada 2 işçi öldü, 4 işçi yaralandı.


  Minibüs duraklarına standart geliyor

İstanbul’da minibüs duraklarında ‘’kahya’’ yerine ‘’minibüs durak görevlisi’’ bulunacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, İstanbul’da otopark değnekçilerini engelleyerek güvenli ve güler yüzlü otopark hizmeti sağlayan İSPARK’ın, minibüs duraklarındaki ‘’kahya’’ sorununu da çözdüğü belirtildi.


  Göcek ve Dalaman koyları standartların üstünde

ÇEVRE ve Orman Bakanlığı Özel Çevre Koruma Kurumu (ÖÇKK) Başkanı Ahmet Özyanık, izleme sonuçlarına göre, Göcek ve Dalaman koylarının denizel alanında su kalitesinin yüzme suyu standartlarının çok üstünde olduğunu bildirdi.


  Kredi kartı kopyalayan şebekeye operasyon

YURT dışındaki bilgisayar korsanlarından (hacker) aldıkları bilgilerle Türk vatandaşlarına ait kredi kartlarını kopyaladıkları iddiasıyla yakalanarak adliyeye sevk edilen 15 kişiden 6’sı tutuklandı.


  Son sünger avcısı Akdeniz’den döndü

Baş, “Ancak Tunus’ta aradığım ortamı bulamadım, 5 gün kaldıktan sonra dönmek zorunda kaldım’’ dedi. Mehmet Baş, Akdeniz’de sünger avcılığının yasak olmadığını, Türkiye’de de bu yasağın kalkmasını istedi.


  Son sünger avcısı Akdeniz’den döndü

Baş, “Ancak Tunus’ta aradığım ortamı bulamadım, 5 gün kaldıktan sonra dönmek zorunda kaldım’’ dedi. Mehmet Baş, Akdeniz’de sünger avcılığının yasak olmadığını, Türkiye’de de bu yasağın kalkmasını istedi.


  6 BİNİN ÜZERİNDE YEMEK KAYIP

OsmanlI mutfağına ait 5 binin üzerinde yemek bildiklerini ifade eden Korun, şöyle devam etti: ‘’Ancak, ismi bilinmeyen ve kaybolan 6 binin üzerinde yemek olduğu söyleniyor. Yani, 6 bin yemek kayıp. Bütün Avrupa’nın mutfak kültürü bir araya gelse, 6 bin yemek olamaz. Biz kültürümüze sahip çıkmıyoruz, gereken özeni, değeri göstermiyoruz. Doğru düzgün bir kitap bile yok. Sahip çıkılmalı. Çünkü bu çok büyük bir kültür, büyük bir medeniyet. 3 kıt'aya hakim Osmanlı, bu kıt'aların mutfak kültürünü en iyi şekilde derleyip, toparlamış, halkına sunmuştur. Ne yazık ki sahip çıkmadığımız için, birçoğu kayboldu, unutuldu. Her il, ilçe yemeklerine sahip çıkmalı ve bunları kitaplaştırmalı. Ders kitabı olarak okutulmalı. Bu konuda ilgili kişilerden, kurumlardan destek bekliyoruz.’’


  Mahya tasarım yarışması

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Geleneksel Sanatlar Yönetmenliği tarafından düzenlenen ‘’Mahya Tasarım Yarışması’’na başvurular 20 Temmuzda başlayacak.


  Karadeniz’den Denizli’ye horoz almaya geliyorlar

Denİzlİ Tarım İl Müdür Yardımcısı Mustafa Güngör, şehrin simgesi olan, uzun ötüşleri, hastalıklara karşı sağlamlığı ve heybetli görünüşleriyle ünlü horoza, Karadenizlilerin çok ilgi gösterdiğini söyledi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.