18 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

MECLİS BAŞKANI M. ALİ ŞAHİN: İddia ciddî, incelenmeli

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Ordu içinde PKK’lıların bulunduğu’’ iddiasının çok ciddî olduğunu ifade ederek, Genelkurmay Başkanlığının mutlaka bu iddiayla ilgili kendi içinde inceleme, değerlendirme, soruşturma yapacağını belirtti.

İddia ciddî, araştırılsın

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ‘’Ordu içinde PKK’lıların bulunduğu’’ iddiasının çok ciddî olduğunu ifade ederek, Genelkurmay Başkanlığının, mutlaka bu iddiayla ilgili kendi içinde inceleme, değerlendirme, soruşturma yapacağını belirtti.

Şahin, TBMM’de gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, özel hudut birlikleriyle ilgili açıklamalarına yönelik soru üzerine Şahin, basına yansıdığı kadarıyla henüz netleşmiş, nihaî karar aşamasına gelmiş bir proje olmadığını söyledi. Şahin, ‘’Netleşir, karar aşamasına gelir... Sanıyorum bununla ilgili bir yasal düzenleme icap edebilir. Meclisimize, böyle bir yasal düzenleme ile ilgili tasarı veya teklif geldiğinde sağlıklı bir değerlendirme yapabiliriz. Şu aşamada, henüz netleşmediği için birşey söylemem doğru olmaz’’ diye konuştu. Şahin, muhalefetin, ‘’AB istedi Hükümet yerine getirdi’’ eleştirilerinin hatırlatılması üzerine, ‘’Bu eleştirilere Hükümet yanıt verir. Meclis Başkanı olarak benim cevap vermeme ihtiyaç yok’’ dedi.

RUS AJANI İDDİASINI YALANLADI

‘’Bir Ermeni gazetesinde; 1980 öncesinde Ermeni kökenli bir Rus ajanını, Mecliste ölmek üzere olan bir milletvekilinin yerine geçerek, uzun süre istihbarat topladığına dair iddia var, böyle bir duyum aldınız mı?’’ sorusunu Şahin, ‘’Hayır almadım. Parlamentoda görev yapan bir Türk milletvekilinin yerine geçerek parlamenterlik yapması pek inandırıcı gelmiyor. Burada herkes birbirini tanır, olur mu öyle şey. Mümkün değil’’ diye cevapladı.

Şahin, TBMM’nin çalışma temposuna ilişkin bir soru üzerine, bunun, tamamen parlamentonun, Genel Kurulun ve grupların işi olduğunu ifade etti. Şahin, grup önerisi olarak 23 Temmuza kadar çalışma takvimi getirildiğini hatırlattı. Şahin, kendisinin de yıl sonu değerlendirme toplantısı yapacağını belirtti.

‘’CİDDÎ BİR İDDİADIR’’

TBMM Başkanı Şahin, ‘’Birkaç gün önce gazetede ordu içinde PKK’lılar olduğuna ilişkin haber vardı. Muhalefet, Genelkurmayın, habere ilişkin açıklama yapmamasını, sessizliğini eleştirdi. Genelkurmay Başkanlığının sessiz kalmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?’’ sorusunu, ‘’Bu çok ciddî bir iddiadır. Mutlaka bu iddiayla ilgili Genelkurmay Başkanlığımız, kendi içinde bir inceleme, değerlendirme, soruşturma yapacaktır. Bu inceleme ve soruşturma sonucu ortaya çıkınca açıklama yapması her halde daha uygundur diye düşünmüş olacaklar’’ dedi.

GENELKURMAY’DAN

YORUM YOK

Bir üsteğmenin teröristlere ‘kendi adamlarımız’ diye hitap ederek “Çok zayiat veriyoruz. Heronları düşürün” demesi; yarbayın ‘çaresine bakarız’ şeklinde karşılık vermesi Türkiye’yi ayağa kaldırdı. MİT’in tesbit ettiği kayıtların Genelkurmay’a sunulmasına rağmen hiçbir işlem yapılmaması ise şehit ailelerini yaraladı. Genelkurmay Başkanlığı, olaylara ilişkin sessizliğini bozmadı. Orgeneral İlker Başbuğ’un Kara Kuvvetleri Komutanı olduğu dönemde ortaya çıkan ve Başbuğ’un soruşturma talimatı verdiği olay gündemi sarstı. Ancak Genelkurmay yorum yapmadı. Soruşturmanın safahatı hakkında da bilgi verilmedi. Taraf gazetesine konuşan Millî Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, PKK’lılar için subaylarla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Sorunun basında yer alan haberden önce çözüldüğünü hatırlatan Bakan Gönül, “Adliyeye intikal etmiş konularda yorum yapmıyorum. Herkes hesabını verecektir tabiî” diye konuştu.

18.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  SUSURLUK GİBİ OLMASIN

  Pervari’de terör saldırısı: 8 yaralı

  Arınç: Açılım iç politika kurbanı

  ANKA Eylül’de kanatlanacak

  İmam hatipliler dünyanın her yerinde

  Ermeni sınırı açılmıyor

  Kılavuzlarda belirgin bir hata yok

  Gümrüklerde takibe Hong Kong modeli

  MECLİS BAŞKANI M. ALİ ŞAHİN: İddia ciddî, incelenmeli

  Batıdaki yargıya imreniyoruz

  Çözüm için önce adalet

  2. Abdülhamid’in torunu uğurlandı

  Tasarıyı görmeden yorum yok

  Anayasalar değiştirilmeyecek kutsal belgeler değildir

  Kadın mahkûm sayısı arttı

  ANKARA’NIN BİTİRİLMEYİ BEKLEYEN METRO PROJELERİ

  Metrolar Ulaştırma’ya teslim

  İzmir metro inşaatında patlama: 2 ölü 4 yaralı

  Minibüs duraklarına standart geliyor

  Göcek ve Dalaman koyları standartların üstünde

  Kredi kartı kopyalayan şebekeye operasyon

  Son sünger avcısı Akdeniz’den döndü

  Son sünger avcısı Akdeniz’den döndü

  6 BİNİN ÜZERİNDE YEMEK KAYIP

  Mahya tasarım yarışması

  Karadeniz’den Denizli’ye horoz almaya geliyorlar

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.