18 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

GUTİ: BEŞİKTAŞ'IN TEKLİFİ ÇOK CAZİP

BEŞİKTAŞ'IN kadrosuna katmak üzere görüşmelerini sürdürdüğü İspanyol futbolcu Guti, ''Beşiktaş'ın teklifi iyiden de öte çok cazip, ama son sözü Real Madrid söyleyecek'' dedi.

İspanya'da bir golf sahasının açılışını yaptığı sırada gazetecilerin sorularını cevaplayan Real Madrid'in orta saha oyuncusu Guti, Beşiktaş'ın teklifinden ''heyecanlandığını'', ancak 1 yıl daha sözleşmesi bulunması nedeniyle son sözü kulübünün söylemesi gerektiğini vurguladı.

''Beşiktaş'tan teklif aldığım doğru ve burası gitmek istediğim bir yer. Çünkü özellikle Schuster orada'' diyen 33 yaşındaki yıldız futbolcu, ''Ancak bugün itibariyle ortada hiçbir şey yok. 25 Temmuz'da takıma dahil olacağım ve kulübe gidip konuşmaya çalışacağım. Daha sonra ne olacak, neye karar vereceğiz göreceğiz'' ifadelerini kullandı. Guti, ''Şu anda kendini Real Madrid'den çok Türkiye'ye mi yakın görüyorsun?'' sorusuna karşılık da ''Bunu söyleyemem, çünkü bilmiyorum. Jorge Valdano (Real Madrid Spor Direktörü) ve Başkanla (Florentino Perez) konuşmak istiyorum. Daha sonra karar vereceğiz'' dedi.

Bu arada 15 yıldır formasını giydiği Real Madrid'e de kapıyı kapatmayan Guti, yeni teknik direktör Jose Mourinho ile de konuşup, geleceğine karar vermek istediğini söyledi. Guti, ''Ben rahatım. yazın tadını çıkartıyorum. 10 gün çabuk geçer, daha sonra geleceğim belli olur'' diye konuştu. Real Madrid'in emektar kaptanı Raul ile kendisinin aynı durumda olduğunu ve geleeceklerine karar vermek için zamana ihtiyaç duyduklarını dile getiren Guti, hem Real Madrid hem de kendileri için en iyi şeyin ''bekleyip görmek'' olduğunu kaydetti.

18.07.2010


 

Beşiktaş A2 takımıyla 3-3 berabere kaldı

BEŞİKTAŞ, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanşında deplasmanda karşılaşacağı Vikingur maçı hazırlıklarını sürdürdü. BJK Nevzat Demir Tesisleri'ndeki hazırlık çalışmasında Beşiktaş, A2 takımıyla antrenman maçı yaptı.

Siyah-beyazlı ekip, A2 takımıyla 3-3 berabere kaldı. Vikingur karşısında ilk 11'de yer almayan oyuncuların oluşturduğu bir kadroyla sahaya çıkan Beşiktaş (A) Takımı'nın gollerini Fink (2) ve Nobre attı. İdman maçında yer almayan diğer futbolcular ise ikinci sahada normal antrenman programını uyguladı.

18.07.2010


 

G.Saray Hollanda'da İran'ın Pars takımıyla oynuyor

YENİ sezon hazırlıklarını Hollanda'nın Venlo kentindeki Horst kasabasında sürdüren Galatasaray, çalışmalarına dün sabah basına ve taraftara kapalı antrenmanla devam etti.

Teknik direktör Frank Rijkaard, yönetiminde yerel saatle 09.30'da başlayan idman, 1 saat 15 dakika sürdü. Koşu, açma ve germe hareketleriyle başlayan antrenmanın ardından futbolcular, topla koordinasyon çalışması yaptı. Sakatlıkları geçen Aydın Yılmaz ve Mehmet Batdal takımla birlikte idmana çıkarken, kaleciler Ufuk Ceylan, Aykut Erçetin, Emirhan Ergün, Eray İşcan ve Leo Franco ise antrenör Nezih Ali Boloğlu nezaretinde takımdan ayrı çalıştı. Öte yandan Galatasaray İran'ın Pars takımıyla bugün TSİ 20.00'de hazırlık maçı yapacak. Sarı kırmızılı takımın kamp yaptığı antrenman sahasında oynanacak karşılaşmanın taraftara kapalı olacağı öğrenildi. Sağ ayak aşil tendonunda ağrı hisseden Milan Baros ve Çağlar Birinci salonda ve fizyoterapist eşliğinde sürdürdü.

18.07.2010


 

İstanbul Boğazı Yüzme Yarışı bugün yapılıyor

22. BOĞAZİÇİ Kıtalararası Yüzme, Kürek ve Kano Yarışları bugün İstanbul Boğazı'nda yapılacak.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) tarafından geleneksel olarak düzenlenen organizasyon bu yıl Turkcell'in ana sponsorluğunda, OlmukSA ve İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın destekleriyle gerçekleştirilecek. Anadolu yakasında Kanlıca Vapur İskelesi'nden saat 10.00'dan itibaren başlayacak yarışlar, Avrupa yakasında Kuruçeşme Cemil Topuzlu Parkı'nda sona erecek Kürek yarışının startı saat 10.00'da Kanlıca Vapur İskelesi önünden verilecek. Saat 10.20'den itibaren aynı noktadan kano yarışı start alacak. Katılımcı sayısının fazlalığı nedeniyle yüzme yarışı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iki ayrı grup oluşturularak saat 10.30 ve 10.40'da iki ayrı startla başlayacak. Yarışları bitiren herkese sertifika verilecek, ilk 3'e girenler ise ayrıca madalya ve kupa ile ödüllendirilecek. Yabancıların yanı sıra Türkiye'den yapılan 3 bin civarındaki başvuru sonrası elemeleri geçerek yarışma hakkını elde edenlerle birlikte toplamda 613 erkek, 133 kadın yüzücünün bu yıl boğazı yüzerek geçeceği duyuruldu.

18.07.2010


 

İzmit'te 3 İsrailli yüzücüyü 7 koruma korudu

İZMİT Körfezi'nde düzenlenen yüzme yarışmasına 13 ülkenin sporcuları katıldı. İsrail'den gelen 3 sporcuyu, 2'si İsrail Mossad ajanı ile birlikte 5 Türk polisi korudu.

İsrailli sporcular, Türkiye ve Türk insanını çok sevdiklerini belirterek, herhangi bir sorun yaşamadıklarını söyledi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin LEN-Avrupa Yüzme Birlği, TYD-Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliği ile düzenlenen Avrupa Açık Su Yüzme Kupası 3. Ayak Yüzme Yarışları İzmit Seka Park'ta yapıldı. Yarışlara 13 ülkeden 55 sporcu katıldı. Erkeklerde birinci Almanya, ikinci Çek Cumhuriyetti ve üçüncü Almanya oldu. Bayanlar da ise birinci Macaristan, ikinci İspanya, üçüncü ise Almanya oldu. Yarışmada dereceye girenlere 5 bin Euro para verildi. Yarışmaya İsrail'den biri bayan 3 sporcu katıldı. Yarışmada derece alamayan İsrailli sporcular, korumaları ile dikkat çekti. 3 kişilik İsrail sporcusunu, 2 İsrail Mossad ajanı ve 5 Türk polisi korudu. Sporcular tuvalet ihtiyacını gidermeye giderken bile korumalar takip etti.

18.07.2010


 

TFF Garanti Plaj Futbol Ligi Köyceğiz etabı başladı

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) ve Köyceğiz Belediyesince ortaklaşa düzenlenen TFF Garanti Plaj Futbol Ligi 2010 Köyceğiz etabı başladı.

Belediye Delta Plajı'ndaki etabın açılış törenine Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, TFF Türkiye Plaj Futbolu İzmir Bölge Sorumlusu Semih Egemen Ersoy, sporcular ve sporseverler katıldı. Belediye Başkanı Erbay, yaptığı konuşmada, Köyceğizlilerin sportif ve kültürel faaliyetlere ev sahipliği yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi, düzenlenecek ulusal turnuvalara talip olduklarını söyledi. Plaj Futbolu İzmir Bölge Sorumlusu Ersoy ise ligin Köyceğiz etabına 8 takımın katıldığını belirterek, ''3 gün sürecek Garanti Plaj Futbol Ligi Köyceğiz etabında oynanacak final karşılaşmalarıyla şampiyon takım belli olacak. Birinci takım Eylül ayında düzenlenecek Garanti Plaj Futbol Ligi Türkiye Finalleri'ne katılamaya hak kazanacak'' bilgisini verdi.

18.07.2010


 

Trabzon'da Makukula çıkmazı

TRABZONSPOR, yeni sezon öncesi Hollanda'nın Venlo kentinin Tegelen kasabasında kamp çalışmalarını sürdürüyor.

Kulüp futbol şube sorumlusu İhsan Alioğlu, yurt dışı kamplarının uygulama kampları olduğunu belirterek, ''Temel kampı Davraz'da yapmıştık ve sorunsuz geçmişti. Hollanda kampında gerek otelcilik gerek saha uygulamaları bakımından ideal imkanlara sahibiz'' dedi. İklim şartlarının da iyi gittiğini ifade eden Alioğlu, ''Oyuncularımız, her açıdan mutlular. 2 maçı geride bıraktık. Oynadığımız maçlar için tabii ki teknik kadronun bakışı önemli, ama bu maçlar herkesin mutlu olduğu izlenimini veriyor. İlave olarak sağlık sorunu yok. Maçların sakatsız geçmesi mutluluk verici. Geriye kalan 4 maçımızı da bu ortamda bu haliyle oynamak istiyoruz.'' Alioğlu, bordomavili takımda 25 kaliteli oyuncunun bulunduğunu kaydederek, ''Bu oyuncuların, iskeleti oluşturma konusunda yarışı var. İyi olanın, hak edenin ortaya çıkacağı bir organizasyon olacaktır'' diye konuştu.

3. MAÇINI FORTUNA KÖLN'LE YAPACAK

Teknik direktör Şenol Güneş, bordo-mavili takıma bu sabahki çalışmayı Tegelen kasabasındaki bir spor merkezinde yaptırdı.Vize işlemlerinde çıkan sorun giderilen Kolombiyalı oyuncu Teofilo'nun akşamki çalışmaya katılacağı bildirildi. Trabzonspor, bugün Almanya'nın 5. lig takımlarından Fortuna Köln takımıyla yapacağı hazırlık karşılaşmasıyla Hollanda kampındaki üçüncü maçına çıkacak. İlk maçta Almanya 5. Lig ekiplerinden Wegberg'i 5-0 mağlup eden, daha sonra Portekiz'in Porto takımına 1-0 yenilen Trabzonspor, diğer iki maçta olduğu gibi karşılaşmayı Almanya'da oynayacak. Köln kentinde oynanacak karşılaşma saat 19.00'da başlayacak.

MAKUKULA GÖRÜŞMESİ OLUMSUZ

Trabzonspor'un, geçen sezon Kayserispor'da forma giyen Makukula'nın transferi konusunda yaptığı görüşmede olumlu sonuç alamadığı bildirildi. Portekiz'e giden kulüp genel saymanı Mahmut Aksu'nun futbolcunun bonservisi için Benfica yetkilileri ile yaptığı görüşmeden olumlu sonuç alamayarak, buradan ayrıldığı belirtildi. Ancak, Makakula'nın transferinin kapanmadığı ve ilerleyen günlerde netleşebileceği kaydedildi.

18.07.2010


 

Serena Williams İstanbul Cup'a gelemiyor

DÜNYANIN 1 numarası Serena Williams, yaşadığı şanssız bir kaza sonrasında ayağını kesti ve İstanbul Cup'tan çekildi.

İstanbul Cup'a geleceği açıklanan dünyanın 1 numarası Serena Williams, World Team Tennis ligi mücadeleri için bulunduğu ülkesinde geçirdiği bir kaza sonrasında yaralandı. Amerikalı yıldızın, İstanbul Cup dahil olmak üzere üç turnuvadan çekildiği bildirildi. 28 yaşındaki Amerikalı yıldız, Washington Kastles takımı ile oynadığı WTT mücadelesinde turnuvanın dördüncü gününde geçirdiği bir kazanın ardından turnuvadan çekildi. Ayağında cam kesiği olan Serena'nın 26 Temmuz'daki İstanbul Cup'a gelemeyeceği açıklandı. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, dünyanın 1 numaralı oyuncusunun başına gelen şanssızlık yüzünden çok üzgün olduklarını belirtirken, ünlü tenisçinin yerine yeni bir ismi turnuvaya dahil etmek için WTA yetkilileri ile görüşmeleri sürdürdüklerini açıkladı. İstanbul Cup, 26 Temmuz'daki ana tablo maçları ile başlayacak.

18.07.2010


 

Beşiktaş Adana'dan genç Ersan'ı istedi

BEŞİKTAŞ'IN Bank Asya 1. Lig takımlarından Adanaspor'dan defans oyuncusu Ersan'a transfer teklifinde bulunduğu bildirildi.

Adanaspor A.Ş. Başkanı Bayram Akgül, yaptığı açıklamada, Beşiktaşlı yöneticilerden Ersan'ın transferi konusunda teklif aldıklarını söyledi. Akgül, Beşiktaş'la görüşmelerinin sürdüğünü, ancak durumun henüz netleşmediğini belirterek, ''Anlaştığımız takdirde transferi kamuoyuyla paylaşacağız. Beşiktaş gibi büyük bir camiaya futbolcu göndermek bizi mutlu eder'' dedi.

18.07.2010


 

Bild: Real Madrid Mesut Özil ile ilgileniyor

ALMAN Bild gazetesi, İspanya'nın Real Madrid kulübünün, Almanya 1. Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de forma giyen Alman Milli Takımı'nın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil ile ilgilendiğini yazdı.

Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs, gazeteye yaptığı açıklamada, "Açık olmak zorundayız. Herhangi bir kulüp değişikliğinin imkansız olduğunu söylemedik" dedi. Mesut'un Werder Bremen ile sözleşmesi Haziran 2011'de sona erecek.

18.07.2010


 

12 Dev Adam İtalya yolcusu

TÜRKİYE'DE düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek (A) Milli Takım oyuncuları, hazırlık çalışmalarının iyi geçtiğini söylediler.

Milli oyunculardan Ender Arslan, İtalya'nın Bormio kentinde yapacakları kampın çok önemli olduğunu belirterek, ''Bormio kampı süresince kondisyon ağırlıklı çalışmalar yapacağız. Şampiyonada oynayacağımız basketbolun temel taşlarını da burada atacağız. Yoğun bir dönem olacağının bilincindeyiz. Hem fiziksel hem de sistemimizin oturması anlamında bizim için önem taşıyor. Takımda bulunan herkes bu durumun ciddiyetinde. Ayrıca yazın hepimiz ufak bazı hazırlıklar yaparak kampa daha iyi şekilde geldik. Bence bu da bizim için önemli bir avantaj'' diye konuştu. Engin Atsür de Antalya'da gerçekleştirdikleri hazırlık kampının istedikleri gibi geçtiğini vurgulayarak, ''Antalya'da yaşadığımız güzel çalışma döneminin ardından şimdi yoğun bir tempo bizi bekliyor. Bormio'daki kampa hazır olduğumuzu söylemek istiyorum. Orada iyi ve sıkı şekilde çalışarak ihtiyacımız olan kondisyona ulaşacağız. Taktik ve teknik çalışmaları da üzerine koyup arzu ettiğimiz hedefe ulaşacağız'' ifadelerini kullandı. Ömer Onan ise Bormio'da ağır antrenmanlar yapacaklarını dile getirerek, ''Antalya'da hem iyi çalıştık hem de birlikte zaman geçirme şansı yakaladık. Ancak İtalya'da çok ağır antrenmanlar yapacağız. İyi çalışıp kondisyon depolayacağız. Turnuva için kuvvetleneceğiz. Burada iyi bir ortam var ve ben iyi bir şampiyona geçireceğimizi düşünüyorum'' değerlendirmesini yaptı. Kerem Gönlüm de ağır antrenmanlar öncesinde Antalya'da yararlı bir kamp yaptıklarını anlatarak, ''Vücudumuzu yoğun antrenman programına hazırladık. Arkadaşlarımızla keyifli anlar yaşadık. Şimdi turnuva dönemi başlıyor. İnşallah herhangi bir sorun yaşamadan şampiyonaya kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi.

18.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.