18 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Toplum gönüllüsü gençler Şanlıurfa’da

Adapazarı ve İstanbul ENKA Lisesi’nde eğitim gören 55 kişilik öğrenci grubu, Toplum Gönülleri Vakfının (TOG) ‘’Dönemsel Yaz Projeleri’’ kapsamında, Şanlıurfa’ya geldi.

Belediye Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Şanlıurfa Belediyesinin dâvetlisi olarak 12 Temmuzda şehre gelip, 26 Temmuza kadar Hayati Harrani Gençlik Merkezi’nde Şanlıurfalı gençlerle bir araya gelecek olan İstanbullu ve Adapazarlı toplum gönüllüleri, deneyimlerini gençlerle paylaşma imkânı bulacak. Şanlıurfa’daki 6-15 yaş arası kısıtlı imkânlara sahip gençlerin sosyal ve sanatsal faaliyetlere katılımlarını teşvik etmek amacıyla bir dizi eğitimin yer aldığı projede,‘’Toplum Gönüllüsü’’ gençler, Urfalı gençlerin öğrenme, problemleri çözme, katılım mekanizmalarını geliştirme gibi birçok konuda yardımcı olmaları bekleniyor. Şanlıurfa’nın tarihî dokuları ve kültürel değerlerini görme ve tanıma imkânı bulan İstanbullu ve Adapazarılı gençler, proje kapsamında Urfalı gençlerle tiyatro, müzik, takı, tasarım gibi alanlarda deneyimlerini paylaşıyor. Kukla ve dans gösterilerinin de yer aldığı eğitimler sırasında ilginç görüntüler oluşuyor. Şanlıurfa’da olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını ifade eden gençler, 15 gün süreyle Hayati Harrani Gençlik Merkezi’nde 12 ile 17 saatleri arasında çeşitli dallarda atölye çalışması yapacak.

Toplum Gönüllüsü Berfin Azdal da 15 gün boyunca yaklaşık 85 Şanlıurfalı çocuğa sanatsal ve sportif amaçlı eğitimler vereceklerini söyledi. Proje kapsamında devam eden eğitimleri yerinde incelemek amacıyla gençlik merkezini ziyaret eden Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, proje koordinatörlerinden bilgi aldı. Sosyal sorumluluk anlayışıyla İstanbul ve Adapazarı’ndan gelen gençlere teşekkür eden Yücetepe, ‘’Misafirimiz olarak kentimize gelen öğrenci grubu, gençlerimize oldukça önemli konuda ön ayak olacaklar. Böyle bir sosyal sorumluluğa sahip gönüllüleri kutluyorum’’ dedi. Şanlıurfa / aa

18.07.2010


 

Elbistanlı gençler okuma programındaydı

Elbistan Genç Yaklaşım okuyucuları Yeni Asya Vakfı Kahramanmaraş temsilciliğinde okuma programında bir araya geldiler.

Yaklaşım 20 gencin katıldığı programda katılımcılar memnuniyetlerini içtenlikle dile getirdiler. Katılımcı gençler hem yaz aylarını değerlendirmenin, hem de bir arada manevî zenginliklere ulaşmanın tadına vardılar. Okuma programında gençlerin en çok dikkatini çeken husus ise hiç şüphesiz Risâle-i Nurdan yapılan okumalardı. Bunun yanında yüzme, spor aktiviteleri ve birçok sosyal faaliyetinde bulunduğu programdan gençler memnun ayrıldılar. Gençler, programa ev sahipliği yapan Yeni Asya Vakfı Kahramanmaraş temsilciliğine hazırladıkları ortamdan dolayı teşekkür ettiler. Elbistan / İsmail Örnek

18.07.2010


 

Elmadağ’da toplu sünnet şenliği

Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde toplu sünnet şenliğine katıldı. Elmadağ Belediyesince sünnet ettirilen 125 çocuk için şenlik düzenlendi.

Şenliğe, Bakan Kavaf’ın yanı sıra Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürü Dr. İsmail Barış, Elmadağ Kaymakamı Ejder Sarıçiçek, Elmadağ Belediye Başkanı Gazi Şahin, Güdül Belediye Başkanı Hüseyin Erdoğan ve vatandaşlar katıldı. Daha önce Elmadağ Devlet Hastanesinde sünnet ettirilen çocuklar, süslenen bir traktör ve ailelerin oluşturduğu konvoy ile ilçe merkezinde gezdirildi. Çocuklara oyuncak ve top dağıtıldı. Tören öncesi palyaço gösterileri ve çeşitli eğlence aktiviteleri yapıldı. Bakan Kavaf, şenlikte yaptığı konuşmada, sünnet törenlerinin ailelerin ilk mürüvvetleri olduğunu söyledi. Belediyeler aracılığıyla bu konuda ailelere destek olarak mutluluk ve heyecanı paylaştıklarını dile getiren Kavaf, ‘’İnşallah çocuklarımızın düğünleri de böyle mutluluk içinde gerçekleşir. İnsan hayatındaki bu önemli günler bir ömür boyu hatırlanır. Bu güzel şöleni de çocuklarımızın hayatında çok güzel bir hatıra olacağına inanıyorum’’ dedi.

Elmadağ Belediye Başkanı Şahin de 125 çocuğun sünnet ettirildiğini belirterek, ‘’Allah, ailelerine damatlıklarını da göstersin. İnşallah nikâhlarını da biz kıyarız’’ dedi. Şahin, sünnet olamayan çocukların üzülmemesini, bu toplu sünnet şenliklerinin geleneksel hale geleceğini belirtti.

18.07.2010


 

SEVGİ EVLERİNDEKİ 26 ÇOCUK SÜNNET ETTİRİLDİ

Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Sevgi Evlerinde kalan 26 çocuk topluca sünnet ettirildi. Malatya İşadamları Derneği (MİAD) tarafından gerçekleştirilen sünnet şöleninde çocuklara çeşitli hediyeler verilirken küçüklere kirvelik yapan iş adamları tarafından birer bisiklet hadiye edildi.

Sevgi evlerinde gerçekleştirilen törende konuşan Vali Ulvi Saran, şölene katkı sağlayan iş adamlarını tebrik ederek, ‘’Toplumun bakıma muhtaç insanları, kimsesiz çocukları varken diğer insanlar bundan bihaber ya da sorumsuz ve ilgisiz bir şekilde kendi hayatlarını idame ettirme davranışı içine girerlerse o toplumun asalet düzeyi, özellikle de gelişmişlik düzeyi tenkide uğrar’’ dedi. Saran, konuşmasının ardından çocuklara birer altın hediye ederken MİAD Başkanı Yunus Akdaş ile san'atçı Kenan Işık da birer konuşma yaparak katkı sağlayanlara teşekkür etti.

18.07.2010


 

Mersin’den Kırıkkale’ye ‘Gönül Köprüsü’ kuruldu

MİLLî Eğitim Bakanlığı ve Turkcell iş birliği ile hayata geçirilen ‘’Gönül Köprüsü Projesi’’ kapsamında Mersin’den 200 öğrenci Kırıkkale’ye geldi. Öğrencileri, Cumhuriyet Meydanı’nda Vali Hakan Yusuf Güner, davul zurna eşliğinde gösteri yapan halk oyunları ekibi ile birlikte karşıladı.

Halk oyunları gösterisinin ardından davul zurna ekibinin gösterisi katılımcılarca alkışlandı. Karşılama töreninin ardından Güner, öğrencilere 3 gün konaklayacakları şehir hakkında bilgiler verdi. Kırıkkale’nin genç bir Cumhuriyet şehri olduğunu söyleyen Güner, ‘’Kırıkkale, Orta Anadolu’nun tüm renklerinin birleştiği bir şehir’’ dedi. Öğrenciler, 3 gün konaklayacakları Kırıkkale’de Keskin, Yahşihan, Balışeyh, Karakeçili ilçeleri ve Hasandede beldesi gibi kültürel özellikleri olan yerleşimleri gezecek. Programın son gününde Ankara’ya gidilerek tarihî ve kültürel değeri olan yerler gezilecek.

18.07.2010


 

Tarihi hoyratça kullanmış bir milletiz

Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ‘’Her günü farklı kılmak ve ne yaptığımızın hesabını kendimize vermek için toplanacağız’’ dedi.

Tarihî Kentler Birliği Erzurum Buluşması açılış töreni, Palandöken Dağı’ndaki Polat Otel’de gerçekleştirildi. Açılış töreninde konuşan Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk günün anlam ve önemine dikkati çekerek, ‘’1950, 1960 ve 1970’li yılları bir miktar tarih bakımından hoyratça kullanmış bir milletiz’’ şeklinde konuştu.

Belediye başkanlarına seslenen Prof. Dr. Metin Sözen, kurumların önce kendilerine hesap vermesi ve özeleştiri oklarını kendilerine çevirmesi gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu da, Erzurum’un 2011 Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları’na ev sahipliği yapacağını hatırlatarak, şehrin dünya Kış Turizm Merkezi’ne aday olduğunu ifade etti. Tarihî Kentler Birliği Erzurum Buluşması, 3 gün sürecek.

18.07.2010


 

AKUT, depremi anlatmak için yollarda

Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ile Ak Sigortanın iş birliğiyle başlatılan ‘’Hayata Devam Türkiye’’ projesi için tasarlanan ‘’Hayata Devam Türkiye Afet Eğitim Tırı’’ ve Türkiye’nin ilk 3 boyutlu G-Force deprem simülatöründen oluşan konvoy, Ankara’nın Beypazarı ilçesine geldi.

Beypazarı Kaymakamı Hikmet Aydın ve Belediye Başkanı Cengiz Özalp’in de katıldığı faaliyet çerçevesinde çocuklara ve ailelere afet öncesinde, afet sırasında ve sonrasında neler yapmaları gerektiği anlatıldı. Deprem tırını inceleyen Aydın ve Özalp, yapılan faaliyetin önemine değinerek, AKUT’un bu konudaki girişimlerinden dolayı kutlanması gereken bir işi yaptığını ifade etti. Proje hakkında bilgi veren, projenin Halkla İlişkiler Koordinatörü Melih Çardak, faaliyete halkın ilgisinin yoğun olduğunu söyledi. Çardak, 10 il ve 50 ilçede bu konvoyla 5 milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Çardak, İstanbul’a yola çıkacaklarını ve İstanbul’un 5 ilçesinde aynı şekilde deprem gerçeğini anlatmaya çalışacaklarını kaydetti.

18.07.2010


 

Sütçüler’de sel: 1 ölü

Isparta’nIn Sütçüler İlçesi’nde sel sularına kapılan 70 yaşındaki Havva Güler öldü, torunu Faruk Güler yaralı kurtuldu.

Alınan bilgiye göre, Sütçüler İlçesi Sarımehmetler Köyünde aşırı yağışlar sonucu sel oluştu. Evlerine gitmek isteyen Havva Güler (70) ile torunu Faruk Güler, dereden geçerken sel sularına kapıldı. Faruk Güler, kendi imkânları ile sel sularından kurtulurken Havva Güler sulara kapılıp kayboldu. Torun Faruk Güler babaannesinin sel sularına kapıldığını jandarmaya bildirdi. Bunun üzerine jandarma ekiplerinin yaptıkları aramalarda Havva Güler’in cesedi kaybolduğu yerden 2 kilometre aşağıda buldu.

18.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.