21 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

İş edindirme seferberliği

Türkıye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, kamu, özel sektör işbirliği ile hazırlanan Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri Projesi’nin (Beceri 2010 Projesi) bir beceri kazandırma ve iş edindirme seferberliği olduğunu bildirdi.



Ramazan öncesi spekülatörlere uyarı

Türkİye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Ramazan ayı öncesinde ekmek ve pide fiyatlarında dalgalanma olması için spekülatörlerin buğday ithalatını gündeme getirdiğini belirterek, ‘’Ramazan öncesi ekmek fiyatları artacak diye spekülatörler hiç heveslenmesin’’ dedi.



Çin ‘dünya’yı tüketiyor

İngılız Financial Times gazetesi, Çin’in ABD’yi geçerek, dünyanın en büyük enerji tüketicisi olduğunu bildirdi. Gazetenin Uluslararası Enerji Ajansı’na (IEA) dayandırdığı habere göre, Çin’in geçen yıl kullandığı enerji, ABD’nin kullandığının yüzde 4 üzerinde gerçekleşti. IEA, Çin’in enerji tüketimi verilerinin henüz ilk tahminlerden oluştuğunu, ancak genel tablonun net olduğunu, geçen yıl Çin’in ABD’den daha çok enerji tüketmesinde; ABD’nin son 10 yılda attığı enerji verimliliğini arttırma adımlarının meyvesini vermesi etkili oldu.



OSB’lerde bedelsiz arsa tahsisi uzun süreli olmalı

Organıze Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Yılmaz, yatırımcılara bedelsiz arsa tahsisi uygulamasına yeniden başlanması kararının olumlu, ama mevcut haliyle yetersiz olduğunu belirterek, ‘’Köklü yatırımlar, uzun vadeli muafiyetlerle geliyor.



ABD ile ekonomik işbirliğinde ilk adım

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, ABD’deki temasları çerçevesinde Şikago Emtia Borsası’nı ziyaret etti, Illinois Eyaleti’nin Ekonomik, Yatırım ve Ticaretten sorumlu kuruluşu Ticarî ve Ekonomik Fırsatlar Bölümü Başkanı Waren Ribley’i kabul etti.



Bankalara ve finans kuruluşlarına güven azaldı

Kriz sonrası genel olarak bankalara ve finans kuruluşlarına güven azalırken, yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye’de yüzde 56’lık kesim kriz öncesine göre bankalara ve finans kuruluşlarına daha az güven duyuyor.



Euro 3 ay sonra 2 lira

İstanbul serbest piyasada euro üç aylık aradan sonra tekrar 2,0000 lirayı gördü. Önceki gün 1,9940 liradan kapanan euro güne 1,9960 liradan başladı.



Her yıl, 7.5 milyar dolar çöpe gidiyor

Ekonomİk ısınmanın tek yolunun yalıtımdan geçtiğini ifade eden XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kubilay Ulu, bu uygulamanın faturalara en az yüzde 50 oranında düşüşle yansıdığını savundu.



6,5 milyar lira vergi borçları var

Ankara’nin vergi borçluları listesi açıklandı. Başşehirde 1 milyon 50 bin mükellefin devlete 6,5 milyar lira vergi borcu bulunuyor.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.