21 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Trafikte hız kazaları artıyor

Yurt genelinde geçen yılın yaz aylarında gerçekleşen trafik kazalarında 930 kişi öldü, 50 bin 652 kişi yaralandı. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, geçen yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplam toplam 27 bin 62 trafik kazası meydana geldi. Söz konusu kazalarda 930 kişi ölürken, 50 bin 562 kişi ise yaralandı.


Üniversite ‘balık adam’ yetiştirecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Ege Meslek Yüksek Okulu (EMYO) Müdürü Prof. Dr. H. Semih Güneş, yeni akademik yılda 20 öğrenciyle ‘’Sualtı Teknolojisi’’ program

Yön tabelâsını hedef yaptı, çocukları vurdu

İzmİr’İn Bergama ilçesinde, yön tabelâsına av tüfeğiyle ateş açan kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler, tarla sulayan 2 çocuğun yaralanması


  Endonezyalı gelin Müslüman oldu

Zonguldaklı gençle evlenerek İslâmiyeti seçen Endonezyalı Komang Tri Astari, İl Müftülüğünde düzenlenen törenle Müslüman oldu.


  Gurbetçiler ödüllendirilecek

Ankara’nIn Şereflikoçhisar Belediyesi, en uzun süre yurt dışında kalan gurbetçileri ödüllendirecek.


  Evin balkonu çöktü: 3 yaralı

Kütahya’nIn Domaniç ilçesinde bir evin balkonunun çökmesi sonucu 3 kişi yaralandı. Alınan bilgiye göre, Celal Sarı (64), eşi Nuriye Sarı (60) ve torunu Enes Kahraman (9), gece çay içmek amacıyla Hasan Tepe Mahallesi Ebe Caddesi’ndeki evinin 2. katındaki balkonuna çıktı.


  Balyoz’da şok iddialar

“Balyoz Planı” soruşturması kapsamında hazırlanan iddianamede, darbe planlarının “Balyoz Komutanlığı’ olarak nitelenen gruba bağlı olarak çalışan deniz, hava, jandarma personeli tarafından hazırlandığının anlaşıldığı” ifade ediliyor. İşte iddianamede yer alan şok iddialardan bazıları:


  Çiçek: Kıbrıs’ı AB’ye tercih ederiz

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye’nin Kıbrıs’ta yıl sonuna kadar çözüm istediğini söyledi. Kıbrıs meselesini Türkiye’nin önüne Avrupa Birliği üyeliğinin ön şartı olarak koyanlara Lefkoşa’dan seslenen Çiçek, tercihlerinin her zaman Kıbrıs olacağının altını çizdi.


  Yalova’nın kurtuluşu siyaset üstü kutlandı

YALOVA kurtuluşunun 89. yılında siyaset üstü bir kutlama yaşadı.


  Türkiye karşıtı lobiler iyi çalışmışlar

Amerika gezisini tamamlayarak yurda dönen Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, izlenimlerini anlatırken ABD’de Türkiye konusunda biraz algılama problemi olduğunu gördüğünü bildirerek, ‘’Biraz Türkiye’ye karşı şartlanmışlar. Türkiye karşıtı lobiler iyi çalışmışlar’’ dedi.


  Van'da iki ayrı noktada patlama

Van’da iki ayrı noktaya bırakılan ses bombalarının patlaması sonucu bazı iş yerleri ile bir araçta maddî hasar meydana geldi.


  Askerî araç devrildi: 7 yaralı

Çanakkale’de askerî aracın devrilmesi sonucu 1 binbaşı ile 6 er yaralandı.


  Dokunulmazlık dosyası 672’ye ulaştı

BDP’lı 4 milletvekiline ait dokunulmazlık dosyası TBMM Başkanlığına sunuldu.


  29 zanlıdan 14’ü tutuklandı

Adana Emniyet Müdürlüğünce Adana, İstanbul, Antalya ve Çanakkale’de düzenlenen terör örgütü El Kaide’ye yönelik eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan 29 kişiden 14’ü tutuklandı.


  Mahkeme Erdoğan’ın telefonunu istedi

’İrtıca ile mücadele eylem planı’’ dâvâsı için mahkeme Başbakanlık’tan, Başbakan Erdoğan’ın eski KKTC Cumhurbaşkanı Talat ile yaptığı görüşme sırasında kullandığı telefon numarasını istedi.


  Partiler kozlarını Twitter’da paylaşıyor

Sosyal paylaşım sitelerinin çok sayıda insanı bir araya getirmesi siyasî partileri de harekete geçirdi.


  8 bin röntgenci radyasyona mahkûm

Anayasa Mahkemesi tarafından kısmen iptal edilen Tam Gün Yasası’nda mağdurları röntgen teknisyenleri oldu.


  "Yaşam Koçu Projesi" suç oranını azalttı

Adana’da, Valilik ile Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ve suça karışan çocukların topluma kazandırılarak, meslek sahibi olması hedeflenen ‘’Yaşam Koçluğu Projesi’’nin şehirdeki mal varlığına karşı suç oranlarına da olumlu yansıdığı belirtildi.


  STK’lar: Silâhlar sussun

Diyarbakir’da bir araya gelen Güneydoğu’daki sivil toplum kuruluşları, çatışma ortamının sona ermesi için ortak bir açıklama yaptı.


  YETER ARTIK

Üç yıl önceki bir operasyon sırasında MİT'in tesbit ve kaydettiği bir görüşmede teröristler için “Bizim adamlarımız” diyen bir üsteğmenin “Çok zayiat veriyoruz, ya koordinatları değiştirin veya Heron'ları düşürün” talebini, konuştuğu yarbayın “Çaresine bakarız” diye cevapladığı iddiasıyla ilgili tartışmalara üst düzey bir komutanın da adı karışırken, Genelkurmay'da açıldığı söylenen soruşturmanın üç yıldır niye sonuçlanmadığı sorgulanıyor.


  İşsizlik çözülmeden terör bitmez

Başbakan Erdoğan, işsizlik çözülmeden terörün yüzde yüz çözülemeyeceğini belirterek; “İşsizlik, terörün en önemli sebeplerinden biridir” dedi. Erdoğan “Her üniversite mezununa iş bulacak ilaç var da biz kullanmıyorsak siyaseti bırakırım” şeklinde konuştu.


  4. kattan düştü, birşey olmadı

Antalya’nIn Alanya ilçesinde, 4. kattan zemin kattaki tentenin üzerine düşen 1 yaşındaki bebek yara almadan kurtuldu.


  Zaman ihtiyarladıkça Kur’ân gençleşiyor

Bursa Müftülüğü, Osmanlı Eğitim ve Kültür Derneği ve Hayrat Vakfı, “Zaman İhtiyarladıkça Kur’ân Gençleşiyor” sloganıyla ‘Kur’ân Paneli’ düzenliyor.


  Geleneksel Gölcük pikniği

1982 yılından bu yana kesintisiz devam eden İzmir Ödemiş Gölcük Yaylası’ndaki piknik, okuyucularımızın büyük katılım ile gerçekleşti. Pikniğe İzmir, Manisa, Aydın, Salihli, Turgutlu, Tire, Ödemiş, Bayındır ve Gümüldür’den Yeni Asya Okuyucuları iştirak ettiler.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.