21 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

Ustalar Âlimler Sultanlar’ın çekimlerine başlandı

Ustalar Âlimler Sultanlar’ın çekimlerine başlandı...



SANAL GERÇEKLİK TEKNOLOJİSİ

KAYSERİ’NİN Bünyan ilçesindeki Sultan Han, Gevher Nesibe Şifahanesi, Sarımsaklı Göleti ve İstanbul’un çekim mekânı olarak belirlendiği belgesel filmde şu anda var olmayan birçok tarihî mekânı tekrar canlandırmak için Hamit Keleş’in yönetiminde, sanal gerçeklik teknolojisine baş vuruluyor.



ÖZEL KOSTÜMLER



‘Saz Üslûbu Koleksiyonu’ Topkapı Sarayı Müze mağazasında

BİLKENT Kültür Girişimi (BKG) ekibi tarafından Prof. Dr. Nurhan Atasoy’ un kaftanlar ile ilgili bilgilerinin ışığında tasarlanan ürünler Topkapı Sarayı’nda yer alan Müze mağazalarında san'at ve alış veriş severler ile buluşuyor. Kültürel varlığı koruma ve yaşatma hedefiyle yola çıkan Bilkent Kültür Girişimi (BKG), Türkiye genelinde açtığı müze mağazalarında nadide koleksiyonları san'atseverlerle buluşturmaya başladı.



Divriği’de tarihî konaklar turizme kazandırılıyor

Asırlardır ayakta durmaya çalışan tarihî konaklar yapılan restorasyon çalışmalarıyla insanları geçmişe götürüyor. Sivas’ın Divriği ilçesinde Divriği Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı’nca 2009 Haziran’ında ihalesi yapılan tarihî Abdullahpaşa Konağı restorasyon ve çevre düzenleme çalışması büyük oranda tamamlandı.



Bir makete sığdırılan şehir “Amasya”

AMASYA Valiliği tarafından yaptırılan ve şehrin 1914’lü yıllarını yansıtan ‘’Şehri Amasya’’ maketi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin büyük ilgisini çekiyor.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.