21 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

Türkiye’deki fiyata ABD’de 4 iPad alınıyor

İlk olarak Nisan ayında ABD’de satışa çıkarılan ve 3 milyonun üzerinde bir satış rakamı yakalayan Apple’ın son ürünü iPad, Türkiye’de de ilk kez müşterilerine sunuldu.

Teknoloji devi Apple’ın Nisan ayında ABD’de piyasaya çıkardığı, şu ana kadar 3 milyonun üzerinde satılan tablet bilgisayarı iPad’ler Türkiye’de ilk kez bugün Migros mağazalarında satılmaya başlandı. ABD ve Dubai pazarından Türkiye’ye getirilen bin adet iPad İstanbul’daki tüm MMM’ler ve Afyon, Ankara, Antalya, Beylikdüzü, Kayseri, Malatya, Manisa, Silivri ve Starcity 5M’lerde bulunabilecek. Anadolu’daki MMM Migros’lardan sipariş alınarak teslimat yapılacak. 32 GB hafıza kartlı, 3G özellikli iPad’ler 2 bin 290 liradan 12 taksit imkânıyla, 64 GB ve 3G özellikli versiyonu ise 2 bin 490 liradan satılacak. iPad’lerin ABD’de satış fiyatı 500 dolar.

21.07.2010


Google’ın merkezinde 27 Türk çalışıyor

İnternette en fazla tıklanan arama motoru Google’da çalışan Türk sayısı 27’ye çıktı. Son olarak İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Öğretim Görevlisi Murat Yatağan (25), şirkete katılan taze kan oldu.

İEÜ Bilgisayar Mühendisliği’ni bitirdikten sonra, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde yüksek lisansını tamamlayan Yatağan, İEÜ’de öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. En büyük hayalini gerçekleştirme adına internet üzerinden iş başvurusu yapan Murat Yatağan, altı ay boyunca video konferans sistemiyle 11 defa mülâkata girerek İrlanda’da işbaşı yapma hakkı kazandı. Yazılım üssünde çalışmanın kendisi için çok önemli olduğu belirten Yatağan, bu sayede kariyerini daha iyi geliştireceğini söylüyor.

21.07.2010


İşte, geleceğin kamyonları

AğIr ticarî araçlardaki gelişim teknolojiyle beraber giderek hızlanıyor. On yıl içinde, kamyonlar da günümüzdekinden çok farklı olacak.

Volvo 2020 Konsept Kamyonu, tasarım konseptinin arkasındaki fikirleri üreten vizyonuna göre geleceğin uzun mesafe taşımacılığı kıt'aları birbirine bağlayan süper ve yeşil otoyollarda arka arkaya konvoylarda halinde hiç durmadan seyreden ve otopilotla kontrol edilen uzun katarlardan meydana gelecek. Peki on yıl sonra bu öngörünün gerçekleşeceğinden emin olabilir miyiz? Volvo Kamyon’un Tasarım Direktörü Rikard Orell yaptığı açıklamada; “İlerleme daha da hızlanıyor. Bu nedenle, geleceğe dair vizyonumuz uzakta değil. Volvo 2020 Konsept Kamyonu’nun teknolojisinin çoğu şu anda mevcut. Diğer teknolojilerin ise geliştirilmesi gerekiyor” dedi.

21.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.