22 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

OYAK ’A AKP KIYAĞI

Kamu İhale Kurumu (KİK), OYAK'ın iştiraki Bolu Çimento A.Ş.'nin Kamu İhale Kanunu başta olmak üzere, ilgili mevzuata uymak zorunda olduğuna karar verdi. OYAK, karara karşı Ankara 7. Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma ve iptal dâvâsı açtı. Bütün girişimlere rağmen Bölge İdare Mahkemesi, yürütmenin durdurulması talebini reddetti.


2 çocuk daha tutuklandı

Kamuoyunda “taş atan çocuklar” olarak bilinen Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısının TBMM Genel Kurulund

Din görevlilerine tatbikat umresi

DİYANET İşleri Başkanlığı, 2010 hac sezonunda görev alacak, daha önce hacca veya umreye gitmemiş bin 200 personelini ‘’tatbikat umresine’’ gönderiyor.


  Aynalı süpürge artık minyatürde yaşayacak

EDİRNE'NİN geleneksel el san'atlarından aynalı süpürge, genç kızların çeyizlerinde yerini elektrikli süpürgeye bırakmasının ardından minyatür boyutlarda üretilerek hediyelik eşya olarak kullanılmaya başlandı.


  Netten en çok bilet alıyoruz

LPSOS KMG şirketinin araştırmasına göre, internet kullanıcıları en çok uçak bileti ve otel rezervasyon ve alış verişlerini online yapıyor.


  Hekimlere zorunlu sigortada esaslar belirlendi

TAM GÜN Yasasında hekimler için getirilen zorunlu sigortanın uygulanmasına yönelik usul ve esaslar belirlendi.


  Kapalıçarşı, Pazar günleri de açılacak

3 bin 600 adet dükkânın bulunduğunu, yazları çalışan sayısının 30 bine ulaştığı ve mevsimine göre günde 250 bin ile 400 bin kişinin ziyaret ettiği Kapalıçarşı, Pazar günleri de ziyarete açılmaya hazırlanıyor.


  Tarladaki karpuz sıcağa karşı kâğıtla kaplanıyor

ADANA'NIN Ceyhan ilçesinde bazı üreticiler, aşırı sıcaktan sararan karpuzu korumak için tek tek gazete kâğıdına sarıyor.


  PKK üst düzey yöneticisi İtalya’da yakalandı

TÜRKİYE, Suriye ve İran’da gerçekleştirilen operasyonlarda büyük kayıplar veren terör örgütü PKK’ya bir darbe de İtalya’dan geldi. Terör örgütünün üst düzey yöneticisi ve kırmızı bültenle aranan Nizamettin Toğuç, Venedik’te yakalandıktan sonra tutuklandı.


  Bürokrasi direniyor

Belgelerin elektronik ortama atılmasıyla emekli aylığı bağlama süresinin 3 güne indirilebileceğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bunun için bürokrasinin tuş edilmesi gerektiğini dile getirdi.


  BBC: PKK şartlı olarak silâh bırakmayı teklif etti

TERÖR örgütü PKK’nın önemli isimlerinden Murat Karayılan, silah bırakma karşılığında Türkiye’den bazı taleplerde bulundu.


  Şehitler dualarla uğurlandı

Hakkari ve Van’da şehit düşen 7 asker dün dualar ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. Çukurca'da çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Samet Yılmaz Turgutlu'da, Onbaşı Hakan Yutkun Bursa’da, Piyade Üsteğmen Çetin Aylar Turhal'da, Uzman Çavuş Turgay Yılmaz Avanos’ta, Uzman Çavuş Ayhan Say Hatay Dörtyol’da ve Uzman Çavuş Mesut Keklikçi Islahiye'de, Van-Gürpınar'da şehit olan Çavuş Serdar Yeşilyurt ise Kozan'da defnedildi.


  YAŞ toplanıyor

YAŞ, 1-4 Ağustos’ta toplanacak. Org. İlker Başbuğ’un emekliye ayrılmasıyla boşalacak Genelkurmay Başkanlığı görevine Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner’in atanması beklenen YAŞ’ta, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Jandarma Genel Komutanlığına da atamalar yapılacak.


  3 polis kaza kurbanı

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde polisleri taşıyan otomobilin devrilmesi sonucu 2 polis memuru, 1 polis meslek yüksek okulu öğrencisi vefat etti, 1 polis memuru da ağır yaralandı.


  AB’den 4,5 milyar Euroluk Ar-Ge hibesi

Avrupa Birliği 7. Çerçeve Programı kapsamında, Ar-Ge projeleri, araştırmacı değişimi ve istihdamı gibi alanlarda 4.5 milyar Avroluk 50 yeni çağrı açıldı.


  Erdoğan’dan Bahçeli’ye tazminat dâvâsı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı konuşmalarında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye manevî tazminat dâvâsı açtı.


  Habersiz patlatılan dinamit hastanelik etti

Van’in Çatak ilçesinde özel bir şirkete ait taş ocağında, dinamitin haber verilmeden patlatılması sonucu, korku ve panik yaşayan 27 kişi hastanelik oldu.


  Son Heronlar ay başında teslim edilecek

Türkİye ile İsrail arasında insansız hava araçlarının alımı konusundaki 180 milyon dolarlık, 10 uçaklık Heron teslimatının kalan 4 uçağı, ay başında Türkiye’ye teslim edilecek.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.