22 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Süper Lig'de derbiler ilk haftalarda

SÜPER Lig'de 2009-2010 sezonu fikstürü çekilirken, sezonun ilk derbi maçı 2. haftada Trabzon'da Trabzonspor-Fenerbahçe ve 5. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapılacak.

Sezondaki ikinci derbi maç 9. haftada yine Kadıköy'de, Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak. Ligin ilk yarısındaki Galatasaray-Beşiktaş derbisi ise 14. haftasında Ali Sami Yen Stadı'nda yapılacak. Haliç Kongre Merkezi Sadabad Salonu'nda, Futbol Federasyonu ve kulüp temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Süper Lig fikstür çekimine göre, 13, 14, 15, 16 Ağustos'ta yapılacak ilk hafta maçlarının programı şöyle: Fenerbahçe-Antalyaspor, Kardemir Karabükspor-Manisaspor, İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Kayserispor, Ankaragücü-Trabzonspor, Bucaspor-Beşiktaş, Gaziantepspor-Kasımpaşa, Eskişehirspor-Gençlerbirliği, Bursaspor-Konyaspor, Sivasspor-Galatasaray. 2010-2011 sezon planlamasına göre, Süper Lig'de yeni sezon 15 Ağustos 2010 tarihinde başlayacak. Ligin ilk devresi 19 Aralık 2010'da oynanacak 17. hafta karşılaşmaları ile bitecek. 2. devresi 23 Ocak'ta başlayacak olan Süper Lig, 22 Mayıs 2011'de oynanacak maçlarla sona erecek.

TFF Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten, "Süper Lig'in 2010-2011 sezonunun, Türk futbolunda fair play anlayışı çerçevesinde; duygunun ve bütün güzelliklerin sergileneneceği, tribünlerin dolacağı bir atmosfer diliyorum." dedi. Özerten, şöyle devam etti;"A2 liginin formasyonunu değiştirip uzun zamandır istenen rezerv lig haline dönüştürerek dışarıda kalan kadroların daha hazır olmasının önünü açtık. Geçen sezon, havuzdan kulüplere 240 milyon TL aktarmıştık. Bu sezon ise kulüplerin alacağı miktar dünyadaki ekonomik daralmaya rağmen yüzde 100 artışla yaklaşık 500 milyon TL'ye ulaşmış durumda. Bu tablo, 2 senedir yapılan doğru çalışmaların meyvesi.Mahmut Özgener'in başkanlığındaki Futbol Federasyonun görevi sırasında bir Anadolu kulübünün şampiyon olması önemli bir futbol devrimidir. Bursaspor'un şampiyonluğu diğer Anadolu kulüplerine örnek oldu."

22.07.2010


 

KOCAMAN'IN ‘DİA’ SEVİNCİ

FENERBAHÇE Teknik Sorumlusu ve Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Issiar Dia'nın transferinin kendisini son derece sevindirdiğini belirtirken, Senegal asıllı Fransız futbolcunun Slovak Stoch ile birlikte rakip kaleye hızlı gitmelerini sağlayacak bir oyuncu olduğunu söyledi.

Fenerbahçe Televizyonu'na Belçika'dan telefonla bağlanan Aykut Kocaman, Issiar Dia transferini değerlendirdi. Transferde öncelik olarak forvetin merkezine bir oyuncu beklediklerini dile getiren Aykut Kocaman, "Listemizde bekleyen bir oyuncuydu. Transferi beni son derece sevindirdi. Sürrati ve driplingleriyle ön plana çıkan bir oyuncu. Stoch'la birlikte kaleye hızlı gitmemizi sağlayacak bir oyuncu." diye konuştu.

İSSİAR DİİA'YI TANIYALIM

Fransa’nın Nancy takımında forma giyen İssiar Dia 8 Haziran 1987 tarihinde Fransa’nın Sevres kentinde dünyaya geldi. Senegal asıllı olan oyuncu kariyerine Paris banliyösünün takımlarından Montrouge’da başladı. 2003 yılında Fransa 2. Lig takımlarından Amiens tarafından keşfedilen Dia, 2 sezon formasını giydiği takımda 45 maçta 8 gol kaydetti. Bu başarısının ardından birinci lig ekiplerinden Nancy’e transfer olan İssiar Dia, bu takımla toplam 137 maçta görev aldı. Güçlü fiziği ve yüksek top tekniği ile göze çarpan Dia, Nancy forması altında 137 maçta 17 gole imzasını attı. Fransa Ümit Milli Takımı’nda 11 maçta forma giyen Dia, 18 yaşını geçtikten sonra Senegal Milli Takımı’nı tercih etti ve 6 kere ülkesinin formasını giydi.

GUİZA'NIN LİSANSI ÇIKARILDI

Fenerbahçe Kulübü bir açıklama yaparak, " Daniel Güiza’nın, sağlık kontrollerinin tamamlanmamış olması sebebiyle, yapılamayan yeni sezon lisans başvurusu, sporcumuzun kontrollerinin tamamlanması ve eksik raporların giderilmesiyle önceki gün gerçekleştirilmiştir" denildi.

22.07.2010


 

Beşiktaş'ın korkusu yok

BEŞİKTAŞ, UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında İstanbul'da 3-0 mağlup ettiği Faroe Adaları temsilcisi Vikingur ile bugün rövanş maçına çıkacak.

Toftir Stadı'nda TSİ 21.00'de başlayacak karşılaşmayı Finlandiya Federasyonundan Mattias Gestranius yönetecek. Karşılaşmada Gestranius'un yardımcılıklarını Mikko Alakare ve Marko Hanninen yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Antti Munukka. Siyahbeyazlıların Vikingur karşısına şu 11 ile çıkması bekleniyor: Hakan, Ekrem, Ferrari, Sivok, İsmail, Nihat, Ernst, Tabata, Quaresma, Delgado ve Nobre (Bobo). Beşiktaş, Vikingur'u elemesi halinde UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Çek Cumhuriyeti'nin Viktoria Plezen takımıyla karşılaşacak. Eşleşmede ilk maç 29 Temmuz'da deplasmanda, rövanş ise 5 Ağustos'ta İstanbul'da oynanacak.

AVRUPA'DA 138. SINAVI

Beşiktaş, Faroe Adaları'nın Vikingur takımıyla yapacağı UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu rövanş maçında Avrupa kupalarında 138. karşılaşmasına çıkacak. Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı toplam 137 maçtan 45'ini kazanıp, 28'inde berabere kalırken, 64 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında bugüne dek rakip fileleri toplam 159 kez havalandıran ''Kara Kartallar'', kalesinde ise 207 gol gördü.

YUSUF TUNAOĞLU ANILIYOR

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından Yusuf Tunaoğlu, vefatının 10. yılında bugün Zincirlikuyu'daki kabri başında anılacak. Beşiktaş'ın altyapısından yetişerek genç takımda oynayan ve henüz 17 yaşındayken A takıma kadar yükselen Yusuf Tunaoğlu, 22 Temmuz 2000'de geçirdiği kalp krizi sonucunda vefat etmişti. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, anma töreninin saat 17.00'de yapılacağı ve tören için Akaretler'deki kulüp binası önünden saat 16.00'da otobüs kaldırılacağı bildirildi.

22.07.2010


 

İspanyol Getafe'nin Guiza ile ilgilendiği iddiası

İSPANYA'NIN Getafe kulübünün, Fenerbahçe'de oynayan İspanyol futbolcu Daniel Güiza ile ilgilendiği iddia ediliyor. İ

spanyol medyasında yeralan haberlerde ve Getafe kulübüne yakın çevrelerden alınan bilgilerde, Getafe'nin aradığı forvet oyuncusunun Güiza olduğu belirtildi. Getafe Kulübü Başkanı Angel Torres, "Takım, yüzde 99 tamamlandı ancak bir 9 numara gelebilir ve tam aradığımız kişi olmasa da bu Adrian Colunga olabilir" dese de Marca radyosu Real Zaragozalı Colunga yerine alternatif ismin Daniel Güiza olduğunu savundu. 20052007 yıllarında Getafe'de forma giyen Güiza'nın tekrardan bu takıma dönmekten memnun olacağı ileri sürülürken, menajerler aracılığıyla görüşmeler yürütüldüğü kaydedildi.Bu arada, Türk futbolcu İbrahim Kaş'ı tekrardan kadrosuna katan Getafe, transfer döneminde Belenguer, Celestini, Cortes ve Soldado'yu Valencia'a, Guerron'u Atletico Paranaense'ye, Pedro Leon'u Real Madrid'e ve Pallardo'yu Levante'ye sattı.

22.07.2010


 

Akgül: Şiddetsiz bir lig istiyoruz

GENÇLİK Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, boksta turnuvaların isimlerinin ne olduğu fark etmeyeceğini belirtirken, önemli olanın kaç turnuva yapıldığı olduğunu söyledi

.Topkapı Sarayı avlusundaki Karakol Restaurant'ta başarılı tenisçilerin GSGM tarafından ödüllendirildiği bir törene katılan Yunus Akgül, basın mensuplarının sorularını cevapladı.Yunus Akgül, Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası'nın büyükler kategorisinden yıldızlar kategorisine düşürülmesiyle ilgili tartışmalarla ilgili olarak, bu kategori değişikliğinin Türkiye'de boks sporuna bir zarar vermeyeceğini dile getirerek, "Boksta yılda yapmış olduğu uluslar arası turnuva sayısı bellidir. Bunların adı Ahmet Cömert oluyor, Başbakanlık oluyor, ismin ne olduğu fark etmez. Önemli olan adı değil kaç tane turnuva yaptığımızdır. Federasyonumuzun tasarrufudur. Biz bu konulara fazla karışmayız. Turnuva sayısında bir düşüş olursa müdahale ederiz." şeklinde konuştu.

FEDERASYONDAKİ TARTIŞMA

Geçtiğimiz günlerde Futbol Federasyonu'nun Ankara'da yapılan mali genel kurulunda Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile Siirtspor Başkanı Fadıl Akgündüz arasında yaşanılan gerginliğin sorulması üzerine Yunus Akgül, futbola çok fazla müdahale etmediklerini keydederek, şunları söyledi: "Sporda şiddet olmasın istiyoruz. Bununla ilgili yasa çıkardık. Bu yasa kısmen uygulandı kısmen uygulanmadı. Şimdi tekrar meclise gönderildi. Düzenlemeler yapılacak. Ben kanunlarla bunun önleneceğini sanmıyorum. Ama caydırıcı olacaktır. Sporda şiddetin önlenmesi bir kültür olayı. Şiddetsiz bir lig diliyoruz."

22.07.2010


 

Transferde geç kaldık

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, golcü transferini kampa yetiştirmek istediklerini, ancak bu transferde geç kaldıklarını söyledi.

Başkan Şener, bordo-mavili takımın Hollanda kampında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, golcü transferi konusunda 3-4 oyuncuyla görüşme halinde olduklarını ve bunlardan birinin her an bitebileceğini bildirdi. Bu transferi kampa yetiştirmek istediklerini ifade eden Şener, ''Ama kendimi de eleştiriyorum, transferde geç kaldık. Takımın hocası var, yardımcı antrenörler var, onların okeyini almadan bir şey yapmam mümkün değil. Yaparım çok basit, çünkü ben tek imzalı kişiyim ama yapmadım, izleme komitelerimiz var. Önümüzde uzun listeler yok. Şöyle listeler var; Dünya kupasını seyrettiğim zaman şu oyuncular iyi, onlardan var. Onları ben liste olarak addetmiyorum. Bunu bu yıl beceremediğimiz doğru, şahsım değil ama... Kulübü ben idare ediyorum, ama bazı yetkilerimi dağıtıyorum'' dedi. Bu işin kendisini çok yorduğunu belirten Şener ''Eski tempom kalmadı. Kongrede aday olup olmayacağıma karar vermedim. Atlaya zıplaya gitmiyorum, ama bakıyoruz. Sizleri görüyorum üzülüyorum, bir taraftan seviniyorum. Kulüp de çok büyüdü, bir taraftan onu düşünüyorum. Sizlerin ifadesine göre Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile yarışıyoruz. Hafta sonu Adnan Polat ile beraberdik. 3 yıllık locasını 70 milyon dolara satmış. Benin satacağım loca yok. Aziz Yıldırım, (Transfer yapmasam borucumu sıfır ederim. 60 milyon dolar stat gelirim var) diyor. Bizimkiler (Panteliç'i alırsan kombine alacağız, yoksa almayacağız) diyor. Hangisi doğru'' dedi.

22.07.2010


 

Bursaspor'un kombine biletlerine yoğun ilgi var

BURSASPORLU taraftarlar, satışa sunulan kombine biletlere yoğun ilgi gösteriyor.

Kombine biletlerin satışına başlanmasının ardından yeşil-beyazlı taraftarlar, sabahın erken saatlerinden itibaren Atatürk Stadı önündeki gişeler önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Taraftarların güneşten etkilenmemesi için yeşil-beyazlı kulüp tarafından gişe önlerine şemsiyeler konuldu. Bazı taraftarlar, kombine bilet alabilmek için sabahın erken saatlerinde kuyruğa girdiklerini, ancak gişelerin saat 10.00'da açıldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Taraftarlar, yeni sezonda da takımlarına olan güvenlerini dile getirerek, Şampiyonlar Ligi'nin heyecanını şimdiden yaşadıklarını kaydetti.

22.07.2010


 

Ahmet Cömert'te hata düzeltildi

BOKS Federasyonu eski yönetim kurulu üyesi ve Ahmet Cömert'in oğlu Atilla Cömert, ''Ahmet Cömert Boks Turnuvası'yla ilgili federasyon tarafından yapılan yanlışlığın düzeltildiğini, kimseyle kavgaları olmadığını'' söyledi.

Topkapı'daki Cömertler Matbaacılık'ta basın toplantısı düzenleyen Atilla Cömert, Uluslararası Ahmet Cömert Yıldızlar Boks Turnuvası'nın basın toplantısında Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç ile aralarında geçen tartışmayla ilgili açıklamalar yaptı. Kendisinin davet edilmediği basın toplantısında, söz hakkını kullandığını ve doğruları söylediğini ifade eden Cömert, ''Kimseyle kavgamız yok. Boks Federasyonu tarafından bir hata yapılmıştır. 25.'si yapılan Ahmet Cömert Boks Turnuvası yıldızlar kategorisine indirilerek, 1.'si olarak anılmıştır. Bu yanlışlık düzeltilmiştir. Turnuvanın 26.'sı yine Uluslararası Ahmet Cömert Boks turnuvası olarak devam edecektir'' diye konuştu.

22.07.2010


 

Başarılı tenisçilere Genel Müdürden para ödülü

GENÇLİK Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), son dönemde aldığı başarılı sonuçlarla dikkati çeken milli tenisçiler Marsel İlhan, Çağla Büyükakçay ve İpek Şenoğlu'nu ödüllendirdi.

Sporculara para ödüllerinin verilmesi dolayısıyla Topkapı Sarayı avlusundaki Karakol Restaurant'ta bir toplantı yapılırken, Gençlik Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, PTT Genel Müdürü ve Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Osman Tural da hazır bulundu. GSGM tarafından Marsel İlhan'a 30 bin lira, Çağla Büyükakçay ile İpek Şenoğlu'na ise 15'er bin liralık ödül çekleri hazırlanırken, Slovenya'da bir turnuvada bulunan İpek Şenoğlu'nun çekini Tenis Federasonu Başkanı Ayda Uluç aldı.

22.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.