22 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Uludağ’a ziyaretçi akını

Bediüzzaman Hazretleri dağların hikmet ve maksatlarını izah ederken, “zemin sefinesine hazineli direkler” şeklinde yorumlar: “Bu dünya hanında misafir yolcular için koca dağları levazimatlarına ve istikbaldeki ihtiyaçlarına müntazım ihtiyat deposu ve cihazat anbarı ve hayata lüzumu olan çok definelerin mükemmel mahzenidir.” (3. Şuâ).

Dağlar sadece bir taş ve toprak yığınından ibaret olmayıp, çok hikmet ve faideleri vardır. Bu duygu ve düşünceler içinde Bursa’nın güneyinde bulunan koca Uludağ’a bir yaz günü seyahatte bulunduk.

Ulaşımı karayolu ve teleferik yoluyla yapılan Uludağ, Marmara bölgesinin en büyük ve en yüksek dağıdır.

Dağın kapladığı alan 67 bin hektardır. Zirvesi 2.442 metre yüksekliğindedir. Biz Uludağ’a teleferikle çıkmayı tercih ettik. Yerli ve yabancı bir çok ziyaretçinin yaz aylarında akınına uğrayan Uludağ’a Bursa’nın Teleferik olarak adlandırılan mekândan teleferike binilerek çıkılır. Ayrıca her çeşit kara vasıtalarıyla karayoluyla ulaşılır Uludağ’a..

Teleferik yoluyla gidildiğinde Sarıalan mevkii son duraktır. Biz de son durak olan Sarıalan’da indik. Burada güzel sayfiye yerleri de mevcuttur. Her giden Uludağ’ın tertemiz havasını solur.

Burada Sarıalan ismi verilen güzel bir cami bulunuyor. Yeşillikler içinde kalan bu mekân, her yönüyle huzuru fısıldar ruhlara…

Bu mekânda bol tefekkür imkânı da bulursunuz. Biz hem gezmek, hem de tefekkür maksadıyla çıktığımız Uludağ’ın zirvesinde pek çok güzellikleri birlikte yaşadık. Etraftaki yeşillikler içinde renk cümbüşünü seyrederken, minareden okunan ezanın ardı sıra namazlarımızı eda ettik Uludağ’daki Sarıalan Camii’nde…

Bu arada Âyet’ül Kübra’dan bölümler okuyarak Uludağ gezimizi noktaladık.

Şöyle diyordu Bediüzzaman: “Dağların içinde zihayata lâzım olan her nevî menbalar, sular, madenler maddeler ilâçlar o kadar hakimane ve müdebbirane ve kerimane ve ihtiyatkârane iddihar ve ihzar ve istif edilmiş ki, bilbedahe, kudreti nihayetsiz bir kadirin ve hikmeti nihayetsiz bir hakimin hazineleri ve anbarları ve hizmetkârları olduklarını ispat ederler.” (7. Şuâ.)Ve.. huzur içinde ayrılıyorduk Uludağ’ın zirvesinden bir yaz günü...

MUSTAFA ÖZTÜRKÇÜ BURSA

22.07.2010


 

En konforlu Ramazan çadırı hazırlanıyor

BağcIlar Belediyesi, bu yıl da Türkiye’nin en konforlu Ramazan Çadırı İrfan Sofrasını kuruyor. Hazırlıkları tamamlanmak üzere olan çadırda Ramazan ayı boyunca binlerce kişi orucunu açabilecek.

Ayrıca her akşam kültür san'at faaliyetleri düzenlenecek.

İnönü Mahallesi’nde kurulma çalışmaları devam eden çadırda her gün binlerce kişi iftarını yapacak. İftardan çok, yoğun kültür san'at faaliyetleriyle dikkat çeken Bağcılar Belediyesi Ramazan Çadırı’nda her akşam paneller, konferanslar ve konserler gerçekleştirilecek.

15 yıl önce kurulan Ramazan çadırı uygulaması pek çok belediye ve kuruma örnek oldu. 24 bin metre kare alan üzerine kurulu olan Ramazan çadırı, iftar yemeği vermenin ötesinde adeta bir sohbet alanına dönüşüyor. Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Ramazan çadırının bu yıl da yeniliklerle devam edeceğini söyledi.

Çağırıcı, “Ramazan çadırımızda her akşam ilçemizdeki bir iş adamımız yemek veriyor ve kendisi de o akşam ailesiyle birlikte iftara katılıyor. Bunu biz kaynaşma adına son derece önemli görüyoruz” dedi.

İstanbul / Said Temur

22.07.2010


 

Siirt İl Özel İdaresi kadrosu güçlendi

Sİİrt İl Özel İdaresi teknik eleman sorununu sözleşmeli teknik eleman alarak çözdü. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, yıllardan beri çektikleri teknik eleman sıkıntısını, aldıkları yeni elemanlarla çözdüklerini söyledi. Kurtuluş, “Yıllardan beri teknik eleman sıkıntısı yaşıyorduk. Bu sıkıntıyı valimizin desteğiyle 1 mimar, 3 inşaat mühendisi, 1 çevre, 1 makine ve 1 maden mühendisi alarak çözdük.

Yapılan sınavları kazanan elemanları sözleşmeli olarak çalıştıracağız. Sözleşme imzalandıktan sonra çalışmaya başlayacaklar. Teknik eleman sıkıntımızı çözdükten sonra çalışmalarımız daha çok hızlanacak ve vatandaşımızın bizden beklediği hizmeti götürebileceğiz” dedi.

22.07.2010


 

Gökpınar akvaryumu turizme kazandırılıyor

Sİvas’In Gürün ilçesindeki, turkuaz mavisi görünüme sahip Gökpınar Gölü’nün turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Sivas’a 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar’ın turizme kazandırılması ve etrafının bir tabiat parkı görünümüne kavuşturulması için Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sivas Valiliği, Çekül Vakfı ve Gürün Kaymakamlığınca birlikte çalışma başlatıldı. Peyzaj çalışmalarında hedeflenen iki etabı tamamlanan Gökpınar Gölü’nün kısa sürede turizm merkezlerinden olması hedefleniyor.

22.07.2010


 

Ağrı’da doğalgaz boru hattında patlama

AğrI’nIn Doğubayazıt ilçesindeki doğalgaz boru hattında patlama meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Doğubayazıt’a 8 kilometre uzaklıktaki Topçatan Köyü yakınlarından geçen ve İran’dan Türkiye’ye gaz akışını sağlayan boru hattında saat 00.25 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından çıkan yangında alevler 100 metre yükseğe kadar ulaştı. Patlama ve gökyüzünü aydınlatan alevler Topçatan köylüleri ile ilçe halkını da tedirgin etti.

Yerel halk, patlamanın şiddeti sebebiyle deprem olduğunu sandı. Doğubayazıt’ta çok sayıda kişi, deprem korkusu yüzünden geç saatlere kadar evlerine giremedi. Alevlerin parlaklığının, olay yerine 45 kilometre uzaklıktaki Iğdır’da da görüldüğü öğrenildi.

22.07.2010


 

Bakır koleksiyonunu müzeye hediye edecek

Ankara’nIn Çubuk ilçesinde çerçicilik yapan bedensel engelli kişi, yıllardır mal karşılığı topladığı ve tek odalı evinde sakladığı bakır eşyaları, müzeye hediye etmeyi planlıyor.

Çocukken geçirdiği hastalık ve trafik kazası sonucu yüzde 75 bedensel engelli hale gelen Yakup Baş (39), 25 yıldır Çubuk’un köylerinde üç tekerlekli bisikleti ile çerçicilik yapıyor. Köylerde sattığı ürünler karşılığında kimi zaman yumurta ve ekin gibi gıda maddeleri alan, kimi zaman da bakırdan yapılmış eski tencere, tabak ve tepsi gibi ürünler toplayan Baş, bakır eşyaları, evindeki iki yatağından birinin üzeri ve duvarlarında sergilediğini, ancak çalınmasından da korktuğu için bir müzeye hediye etmeyi düşündüğünü söyledi.

22.07.2010


 

Kestanepazarı, 10 ayda hafız yetiştiriyor

İzmir’de merkezi bulunan iki vakıf bir dernekle hizmetlerini yürüten Kestanepazarı Kur’ân Kursları ve Kurumları’nın koordinatörlük sitemine geçtiği belirtildi.

Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Başkanı Hasan Dayhan, “Kestanepazarı 10 ayda hafız yetiştiriyor” dedi. Dayhan, yaptığı basın toplantısında, 1945 yılından bu yana kayıtlı 5 bin 500 hafız yetiştirdiklerini söyledi. Kurumun, ‘İnsanlığa hizmet etmeyen, Allah’a hizmet edemez’ düsturuyla yola çıktığını anlatan Dayhan, “Kestanepazarı bir markadır. Bizim üniversitemiz olmamasına rağmen, halk arasında ‘Kestanepazarı Üniversitesi’ ünvanını aldık” diye konuştu. Bu sene Millî Eğitim ve Diyanet İşleri ile ortaklaşa erkek öğrencilere yaz Kur’ân kursu açtıklarını belirten Dayhan, bünyelerinde bir koordinatörlük açarak, Kestanepazarı Öğrenci Derneği, İzmir Millî Kültür, Ahlâka Hizmet Vakfı ile Fidan Eğitim Kurumları Derneği’ni bağladıklarını kaydetti. Dayhan, “Hafız yetiştirmede yarışıyoruz. 10 ayda hafız yetiştiriyoruz. Ramazan boyunca İzmir’deki camilere en az bir kere gidilip, mukabele içinde öğrenciler gönderiyoruz” şeklinde konuştu.

22.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.