28 Temmuz 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Bilişim-Teknik

Nette arama motorlarına dikkat

İnternettekİ arama motorlarında yapılan aramalarda bulunan sonuçlar arasında art niyetli siteler olabileceği bildirildi.

Tüm İnternet Evleri Derneği İnternet Birliği Komisyonu Başkanı Hakan Topuzoğlu, internette çok sık kullanılan arama motorlarının hackerlar tarafından art niyetli olarak sık kullanılan alanlardan biri haline geldiğini belirtti. Topuzoğlu, ‘’Arama motorları en çok hacker olarak adlandırılan net korsanlarına yarıyor. En çok kullanılan arama motoru Google, internet korsanlarının da en çok kullandığı platformlardan biri haline geldi" dedi.

28.07.2010


Rus kozmonotlar uzay yürüyüşünde

Rus kozmonotlar Fyodor Yurçihin ile Mihail Kornienko, tamir amacıyla Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (UUİ) ayrılarak uzay yürüşüyüne başladı.

Rusya’nın başşehri Moskova’nın hemen dışındaki Rus Görev Kontrol Merkezi’nden yapılan açıklamada, Yurçihin ve Kornienko’nun uzay yürüyüşüne çıktıkları bildirildi. Açıklamada, iki kozmonotun UUİ’ye kenetlenen Otomatik Transfer Araçları adı verilen Avrupa Uzay Ajansı’ndan gönderilen erzak gemilerini gözlemlemek amacıyla kullanılan bir video kamerayı değiştirecekleri belirtildi.

28.07.2010


Balık çiftlikleri için robot

İzmİr Yüksek Teknoloji Enstitüsü Makina Mühendisliği bölümünde, balık çiftliklerinde önemli bir maliyet unsuru olan ölü balık toplanması işi için robot makine geliştirildiği bildirildi.

Yard. Doç. Dr. Can Dede ve Yard. Doç. Dr. Ünver Özkol’un oluşturduğu, son sınıf öğrencilerinden oluşan ekibin, dünyadaki benzer robotları da inceleyerek, ekonomik ve fonksiyonel bir robot tasarladığı ifade edildi. Üretilen robotun dalgıçların uzun iş saatleriyle yapabildiği ve insan sağlığını tehdit eden balık toplama işini yapacağı belirtildi.

28.07.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.