06 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Denetimler yetersiz

Tüketİcİnİn korunması açısından çok önemli olan ve AB’de çok etkili bir şekilde uygulanan Piyasa Gözetim ve Denetimi (PGD) konusunda, Türkiye’de yetkili 10 kuruluştan 6’sı tarafından, geçen yıl 38 bin 533 ürün denetimi yapıldı.



Yaş meyve ve sebzede ihracat artışı sürdü

Türkiye’nin yaş meyve, sebze ve narenciye ihracatı bu yılın 7 aylık döneminde, geçen yıla göre miktar ve değer bazında artış gösterdi.



Beyaz et sektörü, Ramazan’ı bekliyor

Kirmizi et fiyatlarındaki yükseliş dolayısıyla talebin arttığı beyaz et sektörü, bu yıl turizm dönemine denk gelen Ramazan ayında, satışlarını daha da artırmayı hedefliyor.



Turkcell’den istasyonlara 5 milyon dolarlık yatırım

Turkcell, dünyada bir ilki gerçekleştirerek GSM kulelerinde rüzgâr ve güneş enerjisi kullanılması projesini hayata geçirdi.



Onur Air, Ramazan’da 49 TL’den uçuracak

Onur Air, Ramazan ayı boyunca 5 bin iç hat biletini her şey dahil 49 TL’den satışa sundu.



Kıyma ucuzlayacak

Ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında ucuz et yedirmek için Et ve Balık Kurumu marketlerle anlaştı. Getirilen 24 bin baş ithal hayvan kesilerek 12 liraya büyük marketlere verilecek.



Zam, Etli Ekmeği, Tavuklu Ekmek yaptı

Konya’nın Türkiye genelinde bilinen en önemli damak tatlarından etli ekmeğe et fiyatlarındaki artış dolayısıyla alternatif olarak tavuklu ekmek yapılmaya başlandı.



Bizim Mutfak’tan Köfteli Çorba Serisi

Bızım Mutfak, iftar sofraları için Köfteli Çorba Serisi tüketicilerin beğenisine sundu.



Klima servislerinde fazla mesai

Son günlerdeki aşırı sıcaklar klima satışlarını arttırırken, yeni montajın yanı sıra aşırı yüklenme dolayısıyla cihazların arızalanması servislerin iş yoğunluğunu iki katına çıkarttı.



İhracatçıya belge kapatma kolaylığı

İhracatçIlarIn, 29 Temmuz 2004 tarihinden önce aldıkları ‘’Belgesiz İhracat Kredileri ile Vergi Resim ve Harç İstisnası Belgeleri’’ kapsamındaki ihracat taahhüdü kapsamında gerçekleştirdikleri ihracatı, 2 ay içinde ilgili mercilere teşvik etmeleri halinde, kredi ile ilgili yapılan işlemler vergi, resim ve harç istisnasından yararlandırılarak kapatılacak.



Bal üreticileri umutlu

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece ve gündüz sıcaklıkları arasındaki farkın az ve iklim şartlarının uygun olması arıcıları ümitlendirdi.



Çöl sıcakları ambalajlı su tüketimini arttırdı

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların bazı su firmalarının satışlarını yüzde 40 oranında artırdığı, firmaların gelen talebi karşılamakta güçlük çektiği bildirildi.




Son Dakika Haberleri

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.