06 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail: Gemilerinizi alın, yenileri gelmesin

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’den, Gazze Şeridindeki deniz ablukasını kırmaya çalışacak yeni Türk gemilerini önlemesini bekliyor. Açıklamada, İsrail’in 31 Mayıs'taki filo baskınından bu yana limanlarında alıkoyduğu başta Mavi Marmara olmak üzere Defne ve Gazze gemilerini götürmek üzere bugün 3 römorkörün İsrail limanlarına geleceği hatırlatılarak, İsrail Savunma Bakanlığının gemileri Türk temsilcilere teslim edeceği vurgulandı.


İSVEÇ’TEN BİR FİLO DAHA

Gazze için “Özgürlük Filosu”nun organizatörleri, yıl sonundan önce Filistin topraklarına yeni bir filo göndermeyi planlıyor.

BİTKİSEL HAYATTAKİ ŞARON ÖLEMİYOR!

İran’In El-Alem televizyonunun, İsrail’in halen komada olan eski başbakanı Ariel Şaron’un öldüğü iddiası, Şaron’un bulunduğu hastane tarafından yalanl


  Meksika Körfezi’ndeki kuyuya çimento

Meksika Körfezi’ndeki ABD’nin en büyük çevre kirliliğinin kaynağı olan petrol kuyusunun tamamen kapatılması için operasyonu sürdüren İngiliz BP şirketi, Amerikan makamlarının onayını almasının ardından kuyuyu çimentoluyor.


  Keşmir durulmuyor

Hİndİstan’In Cammu-Keşmir eyaletinde iki aya yakın süredir devam eden Hint yönetimi karşıtı gösterilerde 2 kişinin daha ölmesiyle toplam ölü sayısı 48’e çıktı.


  Almanya’da askerlik kısaldı

Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff, askerlik süresinin 9 aydan 6 aya indirilmesini öngören yasayı imzalayarak onayladı.


  Sıfır noktasında cami projesine karşı dâvâ

New York’ta 11 Eylül saldırısıyla yıkılan ikiz kulelerin olduğu ve bugün ‘’sıfır noktası’’ olarak adlandırılan bölge yakınına cami inşa etme projesine karşı mahkemeye başvuruluyor.


  Papua Yeni Gine'de 7 şiddetinde deprem

Papua Yeni Gine’de 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. ABD Jeolojik İnceleme Merkezinden yapılan açıklamada, yerel saatle 08.01’de (TSİ 02.01) yerin 81 kilometre altında meydana gelen depremin merkez üssünün Papua Yeni Gine’nin Kandrain şehrinin 145 kilometre doğusu olduğu belirtildi.


  Otunbayeva: Özbeklere karşı aşırı güç kullanıldı

KIrgIzİstan Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva’nın, Kırgız güvenlik güçlerinin ülkenin güneyinde Özbek azınlığa karşı aşırı ve haksız güç kullandığını kabul ettiği belirtildi.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.