10 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Vanlı iş adamları MÜSİAD ile vizyon kazanacak

20. yılını kutlayan MÜSİAD, yurt içindeki 31‘inci şubesini Van’da açtı. Açılışa MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, Van Valisi Münir Karaloğlu ile MÜSİAD eski Başkanı Ali Bayramoğlu katıldı.

İran başta olmak üzere önemli tabiî kaynaklara sahip ülkeler ile ulaşım ağı bulunan Van’da MÜSİAD, bölge iş adamları arasında işbirliğini geliştirecek.

Dünya genelindeki 95 irtibat noktası, yurt içinde 30 şubesi ile küresel sivil toplum kuruluşu olan MÜSİAD, hizmet ağına Van’ı da dahil etti. 5 binden fazla üyesi ve 15 bin işyeri ile ülke ekonomisine ve istihdamına katkı sağlayan MÜSİAD, yaklaşık 10 milyar dolarlık ihracat yapan önemli bir iş adamı derneği olarak ülke ekonomisinin itici gücü olmaya devam ediyor. Açılışta konuşan MÜSİAD Başkanı Ömer Cihad Vardan, bölge iş adamlarını organize ederek yeni ekonomik projelere imza atacaklarını söyledi.

Van’ın Türkiye tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Vardan, “Van, sınır vilayeti olması nedeniyle ve Türkiye’nin komşularıyla uyguladığı sıfır sorun politikası dolayısıyla çok fazla büyüme potansiyeline sahip bir il” dedi.

MÜSİAD 2’ inci dönem Başkanı ve AKP Rize Milletvekili Ali Bayramoğlu, İran’a yönelik ambargo kararının Van için büyük bir şans olduğunu söyledi. İran’a yönelik ticarî ambargo kararı ile ülkenin bütün dünya ile bağlantısının kopacağını belirten Bayramoğlu şunları söyledi: ’’İran bu durumda gıdadan yedek parçaya, tekstilden ilaca kadar pek çok şeye ihtiyaç duyacak. İran’ın tek dünya ile bağlantısı Türkiye olacak. Van bu açıdan çok önemli bir konuma gelecek. Bir bakıma Van yeni Dubai olacak. Bu yüzden şimdiden Van’ın buna hazırlanması gerekiyor. Bu hedefe MÜSİAD’ın Van’da şube açmasının zamanlamasının oldukça yerinde olduğunu düşünüyorum. MÜSİAD Vanlı iş adamlarının yeni vizyon kazanmalarına yardımcı olacaktır.

MÜSİAD Van Şube Başkanı Abdulahat Arvas ise, Van’ın tarım, madencilik, turizm başta olmak üzere çok önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi. Van’ın enerji ve hammadde kaynaklarına sahip ülkeler ile ulaşım ağının bulunduğunu belirten Arvas, “Biz teşvik ve finansal desteklerin verilmesinden ziyade, bürokratik engellerin kaldırılmasını istemekteyiz” diye konuştu. Her alanda gereksiz bürokrasiye karşı olduklarını dile getiren Arvas, Van’da ihtisas gümrüğünün kurulmasına acilen ihtiyaç duyulduğunu sözlerine ekledi.

10.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Sanayi üretimi yüzde 10,2 arttı

  Küçükbaş hayvan azlığı süt fiyatına da yansıdı

  Vanlı iş adamları MÜSİAD ile vizyon kazanacak

  Tekel taşınmazlarına teklifler 24 Ağustos’ta

  Erzak paketi karta girdi

  Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş.'den ihale

  En çok hangi meslekler aranıyor?

  Çiftçiler pancar yerine alternatiflerine yöneldi

  Turizm bölgesindeki hazine arazileri satışta

  İzmir’e 41 bilişim ve iletişim firması geliyor

  Çin ekonomisi yüzde 10 büyüyecek

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.