10 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Çetin Doğan taburcu oldu

Hakkındaki yakalama emri nedeniyle Bodrum Havalimanında gözaltına alınan, İstanbul’a geldiğinde kalp krizi geçirme riski nedeniyle Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisine başlanan Doğan, taburcu oldu. Hastane çıkışında gazetecilerin sorularına cevap veren Doğan, “Evet, ben 28 Şubat'ta vardım. Onun hesabını vermeye her zaman hazırım, bu dâvânın devam etmesini istiyorum” dedi.


TSK’NIN BAŞINA KOŞANER

Yeni Genelkurmay Başkanı, YAŞ toplantısı sona erdikten dört gün sonra belli oldu. Bu göreve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner getirildi.

Komutanlar veda ziyaretlerine başladı

2’ncı Kolordu Komutanı Korgeneral Ömer Necati Özbahadır, yeni görev yerine atanması dolayısıyla Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek’e veda ziyaretinde bul


  5 terörist ölü ele geçirildi

Batman’in Beşiri ilçesi kırsal kesiminde teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada biri kadın 5 terörist ölü olarak ele geçirildi.


  Eyleme hazırlanan teröristler yakalandı

Diyarbakir Valisi Mustafa Toprak, Ergani ilçesi yakınlarında ele geçirilen bombalı araçla teröristlerin Diyarbakır ve çevre illerde sansasyonel eylem yapma hazırlığındayken yakalandığını belirtti.


  Erdoğan: Heron skandalının takipçisiyiz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki Hantepe baskının da insansız hava uçakları olarak adlandırılan Heron’ların çektikleri görüntüler ve sonrasıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı’nın soruşturma başlattığını ve konunun takipcisi olduklarını söyledi.


  Yabancı öğrenciler, Türkçe öğrenecek

’Erasmus Öğrenci Değişimi Programı’’ kapsamında, 68 yabancı öğrenci, Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) teorik ve pratik Türkçe eğitimi alacak.


  Demokrasilerde askerleri siviller yönetir

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Ahsen Coşar, demokrasilerde sivillerin askeri yönettiğini söyledi. YAŞ kararları sonrasında yaşanan tartışmalara ilişkin açıklamasında demokrasi uyarısında bulunan Coşar, ‘’Demokrasi sivil bir yönetim biçimi olmakla demokratik hukuk devletlerinde askerler sivilleri değil, siviller askerleri yönetir. Bu bağlamda askerlerin siyasî iktidara karşı tavır alma, muhalefet yapma gibi bir hakları yoktur” şeklinde konuştu.


  Şehitler memleketlerine gönderildi

Mardİn’de teröristlerce yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu şehit düşen 3 uzman çavuşun cenazeleri, Kızıltepe Jandarma Komando Taburu’nda düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderildi.


  Çubukçu: Sanayici kendi ara elemanını kendi yetiştirsin

MİLLî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, "Sanayicinin ara eleman demesinden rahatsızım. Ben sanayici için çalışmıyorum. Görevim sanayiye ara eleman yetiştirmek değil” dedi.


  Şentürk’ün avukatı tutuklamaya itiraz etti

‘’Balyoz Planı’’ dâvâsı kapsamında hakkındaki yakalama kararı uyarınca Afyonkarahisar’da yakalandıktan sonra cezaevine konulan emekli Kurmay Albay Ahmet Şentürk’ün avukatı Zeki Arslan, müvekkilinin tutuklanmasına itiraz etti.


  CHP’li Erdem istifa etti

CHP Parti Meclisinde, 4 Ağustosta, ‘’İhraç istemiyle’’ Disiplin Kuruluna sevk edilen, CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem, partisinden istifa ettiğini bildirdi.


  Demokratik Toplum Kongresi’ne inceleme

DİyarbakIr Cumhuriyet Başsavcılığı, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır İl Başkanlığı’nda yapılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili inceleme başlattı.


  ORMANCILAR TEYAKKUZDA

ORMAN Genel Müdürü Osman Kahveci, aşırı sıcaklar dolayısıyla orman yangını riskine karşı ‘’kırmızı alarm’’da olduklarını bildirdi.


  THY servisi kaza yaptı: 3 ölü, 7 yaralı

Türk Hava Yolları personelini taşıyan servis minibüsünün kaza yapması sonucunda 3 THY personeli ölürken, 7 kişi de yaralandı.


  Sıcaklar elektrik arızalarını arttırdı

AŞIRI sıcaklar dolayısıyla elektrik kullanımında rekorlar kırılırken, meydana gelen arızaların da en üst seviyeye ulaştığı bildirildi.


  Bunaltan havalar devam edecek

BÜTÜN yurdu etkisi altına alan hava sıcaklıkları, Kırklareli’nde de etkisini gösteriyor.


  İlk teravih, ilk sahur

Ramazan ayının ilk teravih namazını bu akşam kılacak, ilk iftarı ise yarın tutacağımız ilk orucun ardından açacağız. Ağustos ayına denk gelen bu Ramazan'da, oruçlu geçen süre 16 saate yaklaşacak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.