10 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

GutI: İSTANBUL, AYNI MADRİD GİBİ

Beşİktaş’In İspanyol futbolcusu Guti, Villarreal ile oynanan hazırlık maçının ardından basına yaptığı açıklamada, “Real Madrid’i şimdilik özlemedim ve umarım da özlememi Çünkü özlersem bu Beşiktaş’ta işler yolunda gitmedi demek olur” dedi.

Beşiktaş’ta çok iyi karşılandığını ve her şeyin yolunda gittiğini belirten Guti, “Ama bir şey söylemek için henüz erkeni Daha 10 gündür yeni takımımdayım. Bugün çok iyiydim. Takım olarak, Türkiye ligini, Türkiye kupasını kazanmak ve UEFA Avrupa Ligi’nde de en üst yere kadar gidebilmek için mücadele edebileceğimizi sanıyorum” diye konuştu.

“Beşiktaş’a geldiğim için çok memnunum.’’ diyen Guti, şöyle devam etti: “Çok büyük bir şekilde karşılandım. Hedefim bu takıma fazlasını verebilmek ve yeni bir şeyler kazandırmak. Şimdilik çok iyi uyum sağladım. Gerek yemek, gerekse çalışma saatleri olarak İspanya’ya benzer. Karşılaştığım herşey benim için büyük sürpriz oldu. Hayat tarzı çok Avrupalı. Sanki Madrid’de olmak gibi, ama İstanbul’dayım.’’ Öte yandan, geçmişte Real Madrid formasıyla geldiği Villarreal hakkında küçük düşürücü bir söz eden ve Beşiktaş formasıyla geldiği El Madrigal’de Villarreal taraftarından tepki alan Guti, bunun en kısa zamanda çözülmesi gerektiğini ifade ederek, “Bunu çözmek ve Villarreallilerle konuşmak isterim. Uzun zaman önce olan bir şeydi ve umarın artık sona erer, çünkü özür bile dilemiştim” dedi.

10.08.2010


 

SİYAH FORMALAR KARTAL YUVASI'NDA

Beşİktaş’In siyah forması bugün Kartal Yuvası mağazalarında satışa çıkarılacak.

Beşiktaş Kulübü’nden yapılan açıklamada, taraftarların uzun süredir merakla beklediği siyah formanın, bugün Kartal Yuvası mağazalarındaki yerini alacağı bildirildi. Bu yıl taraftarların büyük beğenisini kazanan beyaz ve çubuklu formaların ardından uzun süredir beklenen siyah formalar, saat 10.00’dan itibaren satılacak. Kulüpten yapılan açıklamada, “Beşiktaş tarihinde çok büyük anlamı olan siyah formaların son modeli için bütün Beşiktaşlıları mağazalarımıza bekliyoruz” denildi.

10.08.2010


 

OBAMA, NBA’DE BASKETBOL OYNADI

ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (NBA) yıldızları ve eski bazı efsane isimlerinden oluşan ‘’rüya takımla’’ basketbol oynadı.

Lebron James, Dwyane Wade, Carmelo Anthony, Chauncey Billups, Derek Fisher, Grant Hill gibi günümüzün önemli basketbol yıldızlarıyla Magic Johnson, Bill Russell ve Alonzo Mourning gibi NBA’in eski efsane isimlerini buluşturan oyun, Beyaz Saray’a yakın bir mesafedeki Fort McNair askeri üssünün spor salonunda, görevleri sırasında yaralanan askerler ve Beyaz Saray’ın gençlere yönelik bir rehberlik programının katılımcılarından oluşan bir izleyici grubunun önünde oynandı. ABD Eğitim Bakanı Arne Duncan’ın da katıldığı oyunda NBA’in son şampiyonu Los Angeles Lakers’ın yıldızı Kobe Bryant da hazır bulundu ancak oynamadı. Obama’nın yaklaşık iki saat kaldığı salona gazeteciler alınmadı.

10.08.2010


 

Tanjevic form tutuyor

Hafta sonunda İstanbul’a basketbol heyecanı yaşatan Adidas İstanbul Cup’ta Sırbistan’a 83-70 yenilen Türkiye ikinci oldu.

Turnuvanın ilk maçında İran’ı 93-53 ardından Yeni Zelanda’yı 87-65 mağlup eden milli takım, bu rakiplerine göre daha denk kuvvette olan Sırbistan karşısında tutunma başarısı gösteremedi ve mağlup olarak ikinciliği elde etti. Maçta, milli takımda en çok uyarıyı Semih aldı. Maç öncesinde de teknik heyetten ısınma sırasında sık sık uyarılar alan Semih’e en sert çıkışı, antrenör Bogdan Tanjeviç yaptı. Mücadelenin 2. periyodunda istediklerini yapmayan ve hakemle diyaloğa giren Semih’e sert uyarılarda bulunan Tanjeviç, devre bitene kadar bu uyarılarını sürdürdü. Maçlardaki heyecanlı halleriyle bilinen, ancak İran ve Yeni Zelanda maçında bu yanını fazla göstermeyen (A) Millî Takım Antrenörü Bogdan Tanjeviç, Sırbistan mücadelesinde kendini toparlamaya başladığını gösterdi. Ameliyatı sonrası uzun bir tedavi süreci yaşayan Tanjeviç, turnuvanın ilk iki maçına göre daha heyecanlı bir görüntü çizdi. Sık sık ayağa kalkan ve oyuncularına taktik veren tecrübeli çalıştırıcı, zaman zaman da öğrencilerine sert uyarılarda bulundu. Semih Erden, ikinci yarıda Tanjeviç tarafından oyuna alınmadı ve ikinci 20 dakikada kenarda oturdu.

10.08.2010


 

BEŞİKTAŞ ÜST DÜZEY TAKIM

Beşİktaş’In İspanyol futbolcusu Guti, İspanyol spor gazetelerinden Marca’da yayımlanan röportajında, ‘’Beşiktaş, kulüp olarak Real Madrid, Barça, Milan veya İnter düzeyinde’’ dedi.

Beşiktaş’ın Villarreal ile oynadığı hazırlık maçı dolayısıyla bir günlüğüne de olsa İspanya’ya dönen Guti, İspanyol basınına yeni takımında mutlu olduğu mesajını verdi. Beşiktaş’ı ‘’Taraftar, alt yapı, medyatiklik, kulüp gücü’’ gibi sebeplerden dolayı Avrupa’nın büyük kulüpleriyle bir gördüğünü belirten Guti, ‘’Beşiktaş’ın beni tanıtmasında kendimi çok garip hissettim ama çok heyecanlı ve memnunum. Beşiktaş’a teşekkür ediyorum ve artık onu en üst yerlere taşımayı, bana gösterilen ilgiye karşılık vermeyi umuyorum. Yeni bir döneme başlamak için Türkiye ideal bir yer’’ şeklinde konuştu.

10.08.2010


 

İNÖNÜ’DE KAYBETMEYİZ

Beşİktaş’a gelmesindeki en büyük etkenin Schuster olduğunu bir kez daha vurgulayan Guti, ‘’Burada kimseye birşey kanıtlamak veya göstermek zorunda değilim. Sadece iyi şeyler yapmak istiyorum çünkü Beşiktaş bana çok güvendi.

Bu yeni dönem için çok heyecanlıyım’’ görüşünü savundu. İspanyol futbolcu, Beşiktaş’a gelme kararı almasının kolay olmadığını da kaydederek, ‘’İspanya’da Madrid dışında başka bir takımda oynamak bana çok garip geliyordu. O yüzden karar verdim ve beni çok şaşırtan İstanbul’a gittim. Madrid’de kalmam için hiçbir neden yoktu’’ dedi. Siyah beyazlı taraftardan övgüyle söz eden Guti, İnönü Stadı’nda maç kaybetmelerinin çok zor olduğunu belirtti.

10.08.2010


 

İSPANYOL BASININDAN ÖVGÜ

Villarreal ile oynanan hazırlık maçında Beşiktaş formasıyla ilk kez 11’de sahaya çıkan Guti için İspanyol basınında yer alan yorumlarda, ‘’Guti, Beşiktaş’ta sihirler yapmaya devam ediyor. 14 sırt numaralı Guti, El Madrigal Stadı’nda bir futbol dersi verdi.

Mourinho, Real Madrid Kulübü Başkanı Florentino Perez’den bir hediye beklerken, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören Schuster’e büyük bir hediye vermiş oldu. O da Guti’’ denildi.

10.08.2010


 

Arda: Transferle ilgilenmiyorum

(A) MİllÎ Futbol Takımı’nın yıldız isimleri Arda Turan, Hakan Balta ve Nihat Kahveci, oynadıkları Nike’ın reklâm filminin tanıtımına katıldı.

Swissotel’de gerçekleştirilen basın toplantısında, Romanya ile yapılacak özel maç için millî takım kampında bulunan üç oyuncu hazır bulundu. Galatasaray’dan ayrılacağı yönünde haberler basına yansıyan Arda Turan, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, bu konuyla ilgilenmediğini kaydetti. Kendisinin sadece futboluna baktığını ve Galatasaray ile Millî Takım’a katkı sağlamak için çaba harcadığını dile getiren Arda, ‘’Transfer spekülasyonlarıyla ilgilenmiyorum’’ dedi. Millî Takım’la 2012 Avrupa Şampiyonası’nda yer alabilmek için mücadele edeceklerini kaydeden Arda, ‘’Umarım 2012’de oluruz ve başarılar kazanacak bir takım çıkartırız çünkü o potansiyelimiz var. Daha önce de büyük başarılara imza attı bu topluluk. Bizlere güvenildiği takdirde daha ilerilere gidebileceğimize inanıyorum. Önce Avrupa Şampiyonası finallerine katılmalı, daha sonra hedef şampiyonluk olmalı. Önemli olan ülke olarak hepimizin aynı şeyi hissetmesi’’ diye konuştu.

10.08.2010


 

Blackbourn Guiza’ya talip

Premier League ekiplerinden Blackburn Rovers’ın, Fenerbahçeli futbolcu Daniel Guiza’ya talip olduğu ileri sürüldü.

Daily Mail gazetesi, Blackburn teknik direktörü Sam Allardyce’ın, 29 yaşındaki futbolcunun sezon başlamadan önce transfer edilmesini istediğini ileri sürdü. Gazete, futbolcunun 5 milyon sterlin değerinde olduğunu ve Getafe’nin de transfer listesinde bulunduğunu belirtti.

10.08.2010


 

Appiah, Cesena ile anlaştı

GanalI futbolcu Stephen Appiah, Serie A’ya bu yıl yükselen Cesena ile anlaştı. Kulüpten yapılan açıklamada, Appiah ile 1 yıllık anlaşma imzalandığı bildirildi.

Ganalı orta saha oyunücusu, 2007 yılında Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra bir yıl boşta kalmış ve daha sonra Bologna ile anlaşmıştı. Futbolcu, Bologna’da da istediği başarıyı ve istikrarı sağlayamamıştı.

10.08.2010


 

Bordeaux mağlûp, PSG lider

Fransa Futbol Ligi (Ligue 1), Cumartesi ve Pazar günü oynanan maçlarla yeni sezona ‘’merhaba’’ dedi.

İlk haftasında sürpriz sonuçların da alındığı ligde, liderlik koltuğuna, Saint-Etienne’i 3-1 yenen Paris Saint Germain oturdu. Beşiktaş’ın eski çalıştırıcısı, Fransa futbolunun efsane ismi Jean Tigana, Bordeaux takımının başında çıktığı ilk maçta takımının, Hasan Kabze’nin de formasını giydiği Montpellier’e 1-0 yenilmesine engel olamadı. Ligue 1’in ilk haftasına, Bordeaux’nun yanı sıra, geçen yılın şampiyonu Marsilya da kötü bir başlangıç yaptı. Marsilya, sahasında oynanan maçta Caen’e 2-1 yenildi.

10.08.2010


 

Uygun: Lig 2 hafta sonra başlayabilirdi

Süper Lig’de 2010-2011 sezonunun ilk haftasında Beşiktaş ile mücadele edecek Bucaspor’un teknik direktörü Bülent Uygun, ‘’Ligi 15 gün geç açsak, daha iyi değil miydi?’’ dedi.

Uygun, hazırlık döneminde futbolculara gerekli yüklemeleri yaptıklarını, Beşiktaş maçı öncesi oynadıkları Denizlispor maçında istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirtti. Uygun, Türkiye’de hava sıcaklıklarının yüksek olduğunu belirterek, ‘’Ligin bitimi 1 Haziran olsaydı ve ligi 15 gün daha geç açsak daha iyi değil miydi? Ama bu sefer de Avrupa Kupaları maçları söyleniyor. Mecbursun, oynayacaksın. Sıcak havadan zarar görmeden yolumuza devam etmek istiyoruz. 10 gündür burada hazırlık dönemi geçiriyoruz. Beşiktaş maçına kadar arayı değerlendireceğiz’’ diye konuştu.

10.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.