11 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

HiDDİNK'İN İLK SINAVI ROMANYA

(A) Milli Futbol Takımı, eylül ayında başlayacak 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemeleri öncesi son hazırlık maçında bugün İstanbul'da Romanya ile karşılaşacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 21.15'te başlayacak ve Kanaltürk'ten naklen yayınlanacak maçı Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek. Mazic'in yardımcılıklarını Igor Radojcic ve Nikola Tomicic yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Halis Özkahya. Özel karşılaşmanın biletlerinın satışı 10, 20 ve 30 liradan Biletix gişelerinden sürüyor.

ROMANYA ÖNÜNDE SON GALİBİYET 45 YIL

ÖNCE

(A) Milli Futbol Takımı özel Romanya sınavı öncesi, rakibi karşısında galip gelmekte oldukça zorlanıyor. İki ülke (A) milli futbol takımları tarihte şimdiye dek 22 maç yaparken, bunlardan 12'sini Romanya, sadece 3'ünü Türkiye kazandı, 7 maç da berabere bitti. Türk Milli Futbol Takımı'nın 20 golüne Romanya 46 golle cevap verdi. Türkiye ile Romanya, tarihte 8'i resmi, 14'ü özel olmak üzere toplam 22 maç yaparken, bunlardan 12'si Türkiye, 10'u ise Romanya'da oynadı. Türkiye, Romanya karşısında son galibiyetini 45 yıl önce aldı. 23 Ekim 1965 tarihinde Ankara 19 Mayıs Stadı'nda yapılan Dünya Kupası Eleme Grubu maçını 2-1 kazanan Ay-yıldızlı ekip, bu tarihten sonra Romanya ile çeşitli dönemlerde yaptığı son 11 maçta da galip gelemedi. Bu süre içinde 6 yenilgi, 5 beraberlik aldı. Bu arada Türkiye, Romanya ile yaptığı 22 maçtan 8'inde gol atamazken, sadece 2'sinde kalesini gole kapatabildi.

HİDDİNK MİLLİ TAKIMIN BAŞINDA ÇIKACAK

Guus Hiddink, Ay-yıldızlı ekibin başında ilk kez sahaya çıkacak. Türk Milli Takımı'nı çalıştıran 43. teknik adam olan Hollandalı hoca, milli takımın Mayıs ayında ABD'de oynadığı 3 özel maçta teknik sorumlu olarak görev yapmasına rağmen, sözleşmesi resmen yürürlüğe girmediği için maçları tribünden izlemiş, saha kenarında yardımcısı Oğuz Çetin görev yapmıştı. Hiddink, bugünkü Romanya maçıyla birlikte Ay-yıldızlı ekibi ilk kez saha kenarından yönetecek.

11.08.2010


 

Liverpool'u abartmayın

TRABZONSPOR Kulübü Başkanı Sadri Şener, ''Bu sene ligde kimse 'Ben şampiyon olacağım' diyemez. Ancak 'adayım' diyebilir.

Biz de en kuvvetli adaylardan biriyiz'' dedi. Şener, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, kadrolarında oldukça fazla oyuncu bulunduğunu belirterek, yeni bir transfer yapılmasının gündemlerinde olmadığını söyledi. Transferle ilgili olarak, ''Bu konuda son kararı hocamız verecek'' diyen Şener, şöyle devam etti: ''Üç senedir yan yana oynayan futbolculardan kurulu bir takımımız var. Bu takıma birkaç takviye yaptık. Sonuç olarak da iki kupa aldık. Süper kupayı alınca lig kupasını almış gibi olursunuz. Çünkü onun üstünde bir kupadır. Parasal değeri çok fazla değil ama önemli bir kupa. Bu sene ligde kimse 'Ben şampiyon olacağım' diyemez. Ancak 'adayım' diyebilir. Biz de en kuvvetli adaylarından biriyiz. Bunu sadece ben değil, futboldan anlayanlar söylüyor. Yeni takviyemiz Jaja'yla birlikte bu daha da rahat olabilir.''

Transfer edilen oyuncuların kendilerini 6 ay sonra gösterebildiğini ifade eden Şener, ''Yaptığımız transferler hep altı ay sonra patlıyor. Mesela Alanzinho'yu aldık çok eleştirildi. Ama altı ay sonra kendisini gösterdi. Teofilo'yu aldık eleştirildi ve şu anda geldiği nokta ortada'' dedi. Yeni transfer olan Jaja'nın, sözleşmesine özel bir madde eklettirdiğini bildiren Şener, ''Sözleşmeye, '12 Milyon Avro getirirsem giderim' maddesi eklettirdi. Biz de tabi ki dedik. Bu kendine olan güveninin bir göstergesi. Türkiye'de herkes onun çok kaliteli olduğunu söylüyor. Umarım en kısa zamanda bize çok ciddi katkılar yapacaktır'' diye konuştu. Sadri Şener, UEFA Avrupa Ligi play–off turunda karşılaşacakları İngiliz ekibi Liverpool'un da fazla abartılmaması gerektiğini sözlerine ekledi.

11.08.2010


 

Guardiola Mesut'un transferine soğuk

ALMAN Bild gazetesinin internet sayfasında yer alan bir haberde, Barcelona Teknik Dirketörü Pep Guardiola'nın, Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından Werder Bermen'de oynayan Mesut Özil'i istemediğinin tahmin edildiği belirtildi.

Haberde, İspanyol medyasında yer alan haberlere göre, Werder Bremen ile Haziran 2011'e kadar sözleşmesi bulunan Mesut'un Barcelona ile anlaştığı, ancak Guardiola'nın Mesut'u, uluslararası alanda henüz fazla tecrübesi olmadığı gerekçesi ile istemediği ifade edildi.

4 YILLIK SÖZLEŞME TEKLİF EDİLDİ

Werder Bremen menajeri Klaus Allofs'un, Mesut ile ilgili olarak kendilerine somut bir teklif getirilmediğini söylemesine rağmen, Barcelona yöneticilerinin Mesut'a İspanya'nın Palma de Mallorca adasında gerçekleştirdikleri bir buluşma sırasında 4 yıllık sözleşme teklifinde bulunduğu kaydedilen haberde, Mesut'un transferi için ortada 12 ila 15 milyon avro arasında bir teklifin bulunduğu bildirildi. Guardiola'nın Mesut'un yerine Arsenal'de oynayan yıldız futbolcu Cesc Fabregas'ı istediği, ancak Fabregas'ın 2014 yılına kadar bu kulüp ile sözleşmesi bulunduğu belirtildi.

11.08.2010


 

Fenerbahçeli Önder Turacı Kayseri'de

KAYSERİSPOR, Fenerbahçe'nin yollarını ayırdığı tecrübeli oyuncu Örder Turacı ile anlaştı. 2 yıllık anlaşmaya imza atan Önder Turacı'nın biri iki gün içinde takımla birlikte çalışmalara katılması bekleniyor.

Kayserispor Asbaşkanı Şaban Miraboğlu, Fenerbahçe'de forma giyen Önder turacı ile yaptıkları görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve 2 yıllık anlaşma sağladıklarını açıkladı. Şaban Miraboğlu, Önder Turacı'nın transferi ile stoper sorununu ortadan kaldırdıklarını ifade etti.

11.08.2010


 

Türk yüzücüler yarı finale kalamadı

AVRUPA Yüzme Şampiyonası, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam ediyor. 43 ülkeden yaklaşık bin yüzücünün katıldığı şampiyonanın ikinci gününde havuzda mücadele eden Türk yüzücüler, yarı finale kalamayarak şampiyonadan elendi.

Bayanlar 100 metre serbestte Burcu Dolunay 57.40'lık, bayanlar 100 metre kurbağalamada da Buse Günaydın 1.12.41'lik derecesiyle yarı finale kalamayarak, elenen Türk yüzücüler oldu. Bayanlar 1 metre tramplen atlamada Çağla Tokat, topladığı 157.20 puanla sonuncu olarak şampiyonadan elendi.

11.08.2010


 

Süper Ligin isim sponsoru ‘Spor Toto’ oldu

FUTBOLDA Süper Lig'in yeni isim sponsoru Spor Toto oldu. Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yapılan yazılı açıklamada, Spor Toto'nun Süper Lig'in yanı sıra TFF 2. Lig ve TFF 3. Lig'e de isim sponsoru olduğu bildirildi.

Açıklamada, 20102011 sezonundan itibaren geçerli olacak anlaşmanın detaylarının bugün saat 15.00'te İstanbul'da düzenlenecek basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılacağı, toplantıya Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bekir Yunus Uçar ile TFF Başkanı Mahmut Özgener'in katılacağı belirtildi.

11.08.2010


 

250 PSG taraftarının statlara girmesi yasaklandı

FRANSA polisi, 250'ye yakın Paris Saint Germain (PSG) taraftarının statlara girmesini yasakladı.

Fransa polisinin yaptığı açıklamaya göre, Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından PSG'nin cumartesi günü Saint-Etienne'i 3-1 yendiği maçtan önce olay çıkaran 250'ye yakın PSG taraftarının statlara girişine yasak geldi. Dört taraftarın ise mahkemeye çıkarılacağı belirtildi. Maçtan önce Parc des Princes Stadı'nın dışında toplanan PSG taraftarları, tribünde birlikte maç izleyemeyeceklerini öğrenmeleri üzerine etrafa fişekler fırlatmıştı.

11.08.2010


 

Millî yüzücü Ediz ABD gençler şampiyonu oldu

GENÇLERDE Avrupa şampiyonu milli yüzücü Ediz Yıldırımer, 1500 metre serbestte ABD şampiyonu olarak, kendine ait Türkiye rekorunu geliştirdi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de geçen ay düzenlenen Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda 1500 metre serbestte bronz madalya kazanan ve Türkiye rekoru kıran Yıldırımer, ABD gençler şampiyonu oldu. ABD'nin Arvine kentinde düzenlenen 2010 Speedo ABD Gençler Şampiyonası'nda 1500 metre serbesti 15:29.38'lik derecesiyle yüzen Yıldırımer, Helsinki'de kırdığı Türkiye rekorunu 2 saliseyle geliştirdi.

11.08.2010


 

BEKO Basketbol Liginde yeni sezon fikstürü çekildi

Beko Basketbol Ligi'nde 2010-2011 Sezonu Fikstürü çekildi.

16 takımın katıldığı kura çekimi sonrasında, ilk hafta maçları şöyle oluştu: 16-17 Ekim: Banvit-Fenerbahçe Ülker, Efes Pilsen-Antalya Büyükşehir Belediyesi, Aliağa Petkim-Oyak Renault, Mersin Büyükşehir Belediyesi-Olin Edirne Gençlik, Bornova Belediyesi-Medical Park Trabzonspor, Türk Telekom-Beşiktaş Cola Turka, Galatasaray Cafe-Crown-Erdemir, Tofaş-Pınar Karşıyaka.

11.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.