12 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Dünya

İsrail buldozerleri Müslüman mezarlarını yıktı

İsrail’deki İslâm hareketine bağlı olan El Aksa Vakfının yetkililerinden Mahmud Abu Atta, Kudüs Belediyesinin emri üzerine, İsrail’e ait buldozerlerin Kudüs’ün Yahudi bölgesinde bulunan eski Müslüman mezarlığına girerek, 12’inci yüzyıldan kalma ve yakın tarihte yenilenmiş 200’e yakın mezarı yıktığını söyledi.

İsraİl’e ait buldozerlerin, Batı Kudüs’te eski bir Müslüman mezarlığında 12’inci yüzyıldan kalma 200’e yakın mezarı yıktığı bildirildi. İsrail’deki İslam hareketine bağlı olan El Aksa Vakfının yetkililerinden Mahmut Abu Atta, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kudüs belediyesinin emri üzerine, İsrail’e ait buldozerlerin Kudüs’ün Yahudi bölgesinde bulunan eski Müslüman mezarlığına girerek, 12’inci yüzyıldan kalma ve yakın tarihte yenilenmiş 200’e yakın mezarı yıktığını söyledi. Atta, yıkım işleminin kesintisiz yapılabilmesi için bir mahkemenin iznini alan İsrailliler’in, mezarları yok etme işlemini sürdürdüklerini belirtti. Kudüs belediyesinin sözcüsüne ulaşmadıklarını dile getiren Atta, polisin olayı soruşturacağını ifade ettiğini bildirdi.

Ma’man Allah veya Mamilla olarak bilinen mezarda çok sayıda Sufi Ermişin mezarı bulunuyor. Eski kaçak Nazi savaş suçlularını yakalatıp yargıya çıkartan Simon Wiesenthal Merkezi ise mezarlığın bulunduğu arsaya bir hoşgörü müzesi inşa etmek istiyor. İsrail yüksek mahkemesi, 5 yıl önce bölgede başlatılan bayındırlık çalışmalarına ilk önce ara verilmesini kararlaştırmış, mezarlığın bulunduğu arsanın başka bir bölümünde otopark bulunduğu gerekçesiyle çalışmaların yeniden başlaması için yeşil ışık yakmıştı. Eski mezarların yok edilme olayı İsrail’deki Araplarda infial ve ülkedeki kamuoyunun bir bölümünde de rahatsızlık oluşturduğu belirtildi.

12.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  RAMAZAN COŞKUSU HER YERDE

  O da askerleriyle gurur duyuyormuş

  İsrail buldozerleri Müslüman mezarlarını yıktı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.