12 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

‘İsrailoğullarından peygamberlik gitti’

Yahudiler, nübüvvetten önce, yanlarındaki kitaplardan (Tevrat, İncil) Peygamberimizin sıfatını, ismini ve hicret edeceği yerin Medine olacağını öğrenmişlerdi. Efendimiz (a.s.m.) doğduğu zaman, Yahudi âlimleri, “Bu yıldızın doğduğu gece, Ahmed (a.s.m.) doğmuştur!” dediler.

Peygamberimizin (a.s.m.) doğduğu gece, Kureyş’in ileri gelenlerinin de bulunduğu bir toplantıda bir Yahudi, “Bu gece, sizlerden birisinin çocuğu doğdu mu?” diye sorunca “Bilmiyoruz!” dediler.

Yahudi, “Vallahi, sizin bu kabahatinizden iğrendim! Bakın, ey Kureyş topluluğu! Size ne söylüyorum, iyi anlayın! Bu gece, bu ümmetin en son peygamberi Ahmed doğdu! Eğer yanlışım varsa, Filistin’in kudsiyetini inkâr etmiş olayım! Evet, onun iki küreği arasında kırmızımtırak, üzerinde tüyler bulunan bir ben vardır!” dedi.

Onlar, Yahudi’nin sözünden hayrete düşüp evlerine gittiler. Bazılarına, “Bu gece, Abdümuttalib’in oğlu Abdullah’ın bir oğlu doğdu. Adını Muhammed koydular’” denildi. Ertesi günü Yahudinin bulunduğu yere gidip, “Bahsettiğin çocuğun bizde doğduğunu öğrendin mi?” diye sordular. Yahudi:

“Onun doğumu, benim size verdiğim haberden sonra mıdır? Yoksa önce midir?” deyince “Öncedir ve ismi de Ahmed’dir” dediler. Yahudi kendisini ona götürmelerini istedi. Yahudi ile birlikte kalkıp Hz. Âmine’nin evine gittiler. Peygamberimizi onun yanına çıkardılar. Yahudi, Peygamberimizin arkasındaki “ben”i (Hatem-i nübüvvet / peygamberlik mührü) görünce fenalaştı. Bir müddet sonra ayıldı.

“Yazıklar olsun sana, ne oldun?” dediler. Yahudi:

“Artık İsrailoğullarından peygamberlik gitti. Ellerinden kitap da gitti. Yahudi âlimlerinin kıymet ve itibarları kalmadı artık! Bu onların öldürülecekleri hakkında verilmiş bir hükümdür. Araplar peygamberlikle kurtuluşa ereceklerdir! Ey Kureyş topluluğu, ferahlandınız mı? Vallahi size, haberi doğudan batıya kadar ulaşacak bir satvet, bir hamle verilecektir!” dedi.

Hazırlayan: AHMET ÖZDEMİR

12.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Allah’ın boyası

  ARABADA SANA YER YOK

  YÜREK PARÇALAYICI VE HAZİN BİR RAMAZAN

  RAMAZAN ORUCUNUN SEVABI

  NEFİS TERBİYESİ

  KASLARIMIZ

  ‘İnsan hüsrandadır’

  Ramazan’ın ilk günü

  ORUÇ ŞÜKRÜN ANAHTARI

  Dost olabilmek...

  ‘İsrailoğullarından peygamberlik gitti’

  Ya Allah!

  Kâinatın tercümesi

  RAMAZAN TAKVİMİ

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.