12 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

AVRUPA TÜRK HAKEMİNİ SEVDİ

MERKEZ Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Oğuz Sarvan, hakem hatalarıyla ilgili sıcağı sıcağına değerlendirme yapmanın doğru olmadığını belirterek, ''Hakemlerle ilgili değerlendirmeyi maç bittikten 24 saat sonra yapmak gerekir'' dedi.

Yeni sezon öncesinde Süper Lig kulüplerini ziyaret ederek bilgilendirme toplantıları yapan Oğuz Sarvan, Ankaragücü Kulübü'nü ziyareti sırasında soruları cevaplandırdı. Sarvan, 10 gün önce hakem kampını tamamladıklarını ve bunun ardından Süper Lig kulüplerini ziyaret ederek yeniliklerle ilgili kulüpleri bilgilendirdiklerini, kulüplerin görüşlerini dinlediklerini söyledi. Kulüplerle yapılan görüşmelerde az ama önemli geri bildirimlerin geldiğinin altını çizen Sarvan, bunları hakemlere ileteceklerini ifade etti.

Hakem camiası olarak son 3 sezonda istikrarlı bir görüntüye kavuştuklarını belirten Oğuz Sarvan, ''Hakemlerimizden her sene biraz daha iyi performans bekliyoruz. Kadromuzda fazla değişiklik olmuyor. Son 3 senede istikrarlı bir görüntümüz var. Her sene bir önceki yıla oranla daha ileri gidiyoruz. Hakemlerimiz her sezona bir önceki sezonun tecrübesini de katarak giriyor. Bu sezon da bu çıkışın devamını bekliyoruz. Son dönemde hakemlerimiz Avrupa'da daha fazla maçta görev alıyor. Avrupa Hakem Komitesi ile yakın ilişki içindeyiz. Bunun da katkısı oldu. Hakemlerimiz, daha ünlü takımların maçlarına atanmaya başladı. Hakemlerimizin geçen haftaki notları da oldukça yüksek. Hakemlerimizin önleri açık diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Oğuz Sarvan, profesyonel hakemliğe geçiş olup olmayacağına dair bir soruyu ise şöyle evapladı ''Dünyada profesyonel hakemliği tam olarak uygulayan hiçbir ülke yok. Bu konuda en ileri ülke İngiltere. Orada da hakemler yüzde 80 hakemliğe, yüzde 20 kendi işine zaman ayırıyor. Dünya Kupası finalini yöneten hakemin esas mesleği polislik. Haftalık çalışma saatinin yüzde 20'sini polisliğe ayırıyor. Bunun çok tartışılacak tarafları var."

12.08.2010


 

F.BAHÇE KUVVET ÇALIŞTI

FENERBAHÇE, Süper Lig'in ilk haftasında Medical Park Antalyaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına devam ediyor.

Teknik direktör Aykut Kocaman yönetimindeki sarılacivertliler, Can Bartu Tesisleri'nde sabah saatlerinde basına kapalı yaptığı günün ilk çalışmasıyla hazırlıklarını sürdürdü. Milli takımlara giden 10 futbolcunun yokluğunda gerçekleştirilen antrenmanda oyuncuların kuvvet çalışması yaptığı bildirildi. Antrenmanda ayrıca, Berk Elitez ile sağ üst adalesinde zorlamaya bağlı sertleşme ve ödem bulunan Güiza'nın da yer almadığı, bu oyuncuların tedavi ve çalışmalarını tesislerde sürdürdüğü açıklandı. Milli takımlara giden Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Selçuk Şahin, Emre Belözoğlu, Kazım, Issiar Dia, Andre Santos, Diego Lugano ve Miroslav Stoch'un yanı sıra, sonradan (A) Milli Takım aday kadrosuna çağrılan Caner Erkin de çalışmada bulunmadı.

12.08.2010


 

Futbol Federasyonu mahkemeye verildi

PETROL Ofisi Spor Kulübü Başkanı Şahin Ulu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu üyeleri hakkında, Ankaraspor'un bir alt lige düşürülmesiyle ilgili olarak, Federasyonun statüsünün 76. maddesinden doğan yükümlülüklerini yerine getirmedikleri ve görev gereklerine aykırı davrandıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sunulan suç duyurusu dilekçesinde, Ankaragücü Spor Kulübü Derneğinin 30 Ağustos 2009 tarihli Olağanüstü Genel Kurul toplantısında alınan kararlar sonucunda iki kulüp arasında ortaya çıkan ilişkinin sportif rekabeti engelleyecek nitelikte ve TFF statüsünün 76. maddesine aykırı olduğu gerekçesiyle Ankaraspor A.Ş'nin ''alt lige düşürülmesi'' kararı verildiği hatırlatıldı.

12.08.2010


 

Beşiktaş'ta kombine satışı 11 bini geçti

BEŞİKTAŞ Kulübü, futbol takımının yeni sezonda iç saha maçları için geçerli kombine kart satışının 11 bini geçtiğini açıkladı.

Siyah-beyazlı kulüpten ''12 bininci kombine sahibine sürpriz'' başlığıyla yapılan açıklamada, kombine kart satışlarının tüm hızıyla sürdüğü vurguladı. Dünyaca ünlü yıldızlar Quaresma ve Guti'yi kadrosuna katarak dikkatleri üzerine çeken Beşiktaş'ta, 2010-2011 sezonu kombine kartları 550 ile 7 bin 500 lira arasında değişiyor. Siyah-beyazlı kulüp, kombine kart satışlarında son tarihi 20 Ağustos olarak açıklamıştı.

12.08.2010


 

Doll: Oruç için son karar futbolcuların

GENÇLERBİRLİĞİ Teknik Direktörü Thomas Doll, Fenerbahçe'ye transfer olan İlhan Eker'in Lugano ve Bilica'yı geçerek takıma girebileceğini düşünmediğini söyledi.

Gençlerbirliği'nde geçen sezon forma giyen ve yeni sezonda Fenerbahçe'de mücadele edecek olan İlhan Eker'e başarılar dileyen Thomas Doll, ''Sportif anlamda bizim düşündüğümüz anlamda stoper olmadığı için kendisiyle yollarımızı ayırdık'' dedi. Alman teknik direktör, ligin ilk maçlarının Ramazan ayında oynanacak olmasına ilişkin de, ''Oruç konusunda futbolcularımızı bilgilendireceğiz. Fakat son kararı kendileri verecek'' dedi. Almanya'da da Bundesliga'da forma giyen Müslüman futbolcuların Ramazan ayında sorun yaşadığını ifade eden Doll şöyle devam etti:

''Bu bir performans sporu. Bankada çalışan bir elemanla bizim yaptığımız arasında dağlar kadar fark var. İdmanların ağırlığı ve sıcaktan dolayı gerekli önlemlerin alınması gerekiyor. Bu olayın fizyolojik olarak ne kadar tehlikeli olduğunu biliyorsunuz. Tüm takımların ve Türk futbolunun buna bir çare bulması lazım. Bunlar dini konular, hassas konular. Futbolculara belirli kuralları masanın üstüne koymayacağım ama onlar profesyonel futbolcular oldukları için bunları anlamaları gerekiyor. Bilgilendirme anlamında bazı şeyleri anlatacağız. Kararı kendilerine bırakacağım..''

12.08.2010


 

Engelli Dünya Şampiyonu unutulmadı

MALEZYA'DA düzenlenen Dünya Bedensel Engelliler Halter Şampiyonası'nda, 70 kiloluk kaldırışıyla altın madalya kazanan Hafize Bingül, Devlet Bakanı Aliye Kavaf tarafından plaket ve altınla ödüllendirildi.

Milli Halterci Bingül'ün şampiyonluğuyla ilgili basında yer alan haberlerin ardından harekete geçen Devlet Bakanı Aliye Kavaf, başarısından dolayı teşekkür plaketi göndererek, Bingül'ü onurlandırdı. Bakan Kavaf adına Konyalı sporcu Hafize Bingül'ü evinde ziyaret eden Konya Sosyal Hizmetler İl Müdürü İzzet Güneş, başarılarından dolayı sporcuyu tebrik etti. Çeyrek altın ve teşekkür plaketini Bakan Kavaf adına Bingül'e veren Güneş, Hafize'nin 287 sporcu arasından dünya şampiyonu olmasının tüm Türkiye'yi onurlandırdığını ve bu başarısının tüm engellilere örnek olduğunu belirtti.

12.08.2010


 

Löw'den, Mesut Özil'e Barcelano'ya ‘git’ tavsiyesi

ALMANYA Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, transfer döneminin gözdesi Mesut Özil'e, Barcelona'da oynaması tavsiyesinde bulundu. Löw, Güney Afrika'daki Dünya Kupası'nda yıldızı parlayan futbolcunun transfer olasılıkları hakkında yaptığı açıklamada, ''Bir futbolcu için Barcelona'da oynamak çok özel bir durumdur'' ifadesini kullandı.

Öte yandan İspanya basını, Barcelona'nın futbolcu için Werder Bremen'e 1015 milyon Avro arasında bir para teklif ettiğini iddia etti. Werder Bremen'in basınla ilişkiler sorumlusu Tino Polster, bu iddialar üzerine yaptığı açıklamada, bilginin yanlış olduğunu, Barcelona'nın futbolcu için bir teklif sunmadığını söyledi. Barcelona'nın, Arsenal'de oynayan Cesc Fabregas transferinin olumsuz sonuçlanması üzerine rotayı Mesut Özil'e çevirdiği ileri sürülmüştü. Uluslararası basında, Manchester United'ın da futbolcuyla ilgilendiğine dair haberler yer alıyor.

12.08.2010


 

Türkiye futbolda 28.sıradaki yerini korudu

ULUSLARARASI Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) aylık dünya sıralaması açıklandı. Ağustos ayı listesinin ilk 13 sırasında herhangi bir değişiklik olmazken, Türkiye, 810 puanla 28. sıradaki yerini korudu.

Listenin ilk sırasında 1883 puanla son dünya şampiyonu İspanya yer alıyor. İspanya'yı 1659 puanla Hollanda, 1524 puanla Brezilya takip ediyor.

12.08.2010


 

THY Basketbol Millî Takımlarına sponsor oluyor

TÜRK Hava Yolları (THY), Basketbol Milli Takımları ile ana sponsorluk anlaşması imzalayacak. THY Basın Müşavirliği'nden yapılan açıklamaya göre, basketbola olan desteğini sürdürmeye devam eden ve 2010 FIBA Dünya Şampiyonası ana sponsorlarından olan THY, bugün gerçekleştirilecek imza töreniyle Basketbol Milli Takımları ana sponsoru olacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu ve THY Genel Müdürü Temel Kotil'in de katılacağı imza töreninde, 16. FIBA Dünya Şampiyonası hazırlıkları kapsamında aynı gün Almanya'ya uçacak olan A Milli Erkek Basketbol Takımı teknik, idari ve oyuncu kadrosu da hazır bulunacak.

12.08.2010


 

Sincanlı boksörlerin şampiyonluk coşkusu

SİNCAN'DA yaşayan Ankara Şampiyonu genç Boksörler Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı ziyaret etti. Ankara Şefik Tetik Boks Salonunda düzenlenen 30 Ağustos Zafer Kupası Boks turnuvasında madalya kazanan 7 sporcu, Pekdoğan Boks Kulübü Başkanı Emrah Pekdoğan ile birlikte Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna’yı ziyaret ederek şampiyonluk sevincini paylaştı. Turnuvada Serkan Solmaz 44 kilo Miniklerde Ankara 1. si, Ufuk Cihan 69 kilo üst Miniklerde Ankara 1.si, Mustafa Çakıroğlu 69 Kilo Gençlerde Ankara 1.si ve Deniz Çiftçi de 91 kilo Gençlerde Ankara 1.si oldu. Ayrıca, Yunus Karabacak 75 kilo gençlerde 2., Onur Talan 91 kilo Gençler Ağır Siklette 2. ve Ahmet Burak Mülayimoğulları da 91 kilo Gençler Ağır Siklette Ankara 3.sü olmayı başardı.

12.08.2010


 

Süper Lig'de ilk hafta

14 Ağustos Cumartesi:

20.00 Gaziantepspor-Kasımpaşa: Özgür Yankaya

20.00 Sivasspor-Galatasaray: M. Kamil Abitoğlu

22.00 Eskişehirspor-Gençlerbirliği: Halis Özkahya

22.00 Bucaspor-Beşiktaş: Barış Şimşek

15 Ağustos Pazar:

19.30 Ankaragücü-Trabzonspor: Cüneyt Çakır

21.00 Kardemir Karabük-Manisa: Hüseyin Göçek

21.45 Fenerbahçe-Antalyaspor: Bülent Yıldırım

16 Ağustos Pazartesi:

21.00 İstanbul B.Bel.-Kayserispor: Aytekin Durmaz

21.00 Bursaspor-Konyaspor: Süleyman Abay

12.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.