12 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Yurt Haber

 

Domates üretimi tehlikede

DOMATESTE ürün kaybına ve kalite bozukluğuna yol açan ‘’Tuta Absoluta’’ zararlısı dolayısıyla Antalya ve ilçelerinde sera üreticilerinden bazıları domates üretimi yapmak istemiyor.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, üründe verim kaybına ve kalite bozukluğuna yol açan ‘’Tuta Absoluta’’ zararlısının etkili olması dolayısıyla, bazı kamu ve özel sektör temsilcilerinin, çiftçileri, domates yerine alternatif ürünlere yönelmeleri yönünde telkinlerde bulunduklarını söyledi. Tuncer, bunun Türk tarımı için son derece tehlikeli sonuçlar doğuracak bir yaklaşım olduğunu belirtti. Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu, Tuta Absoluta zararlısı dolayısıyla bazı üreticilerin domates ekiminden vazgeçeceği yönünde dedikodular olduğunu belirterek, “Mücadele ile başarılı olunamayacak bir şey yoktur’’ dedi. Demre Ziraat Odası Başkanı Ramazan Açıkgöz, domates ve biber üretiminin yoğun yapıldığı Demre ilçesinde, çiftçilerin domates ekiminden vazgeçmesi gibi bir durumun olmadığını bildirdi. Kumluca Ziraat Odası Başkanı Zeki Öztürk de Kumluca bölgesinde çiftçilerin yüzde 20’sinin domates ekimi yapmaktan kaçındığını, bu üreticileri ekim yapmaları konusunda ikna etmek için çalıştıklarını anlattı.

12.08.2010


 

GREENWİCH’E KARŞI MEKKE SAATİ

Mekke’de inşa edilen yeni bir saat kulesi ile Müslümanların, Greenwich saatine karşı (GMT) İslâmî saat dilimine (IMT) geçmesi planlanıyor. Yüzyılı aşkın bir zamandır dünyanın saatleri Londra’nın Güneydoğu’sundaki Greenwich merkez alınarak ayarlanıyor.

Suudi yetkililer, Mekke’de 662 metrelik bir saat kulesi inşa etti. Kulenin saati, önceki gün Ramazan ayının başlaması vesilesi ile çalışmaya başladı. Suudi yetkililer, “Bundan sonra Müslümanlar Greenwich yani GMT yerine, İslâmî saat dilimi olan IMT’yi kullanacak” diyor. IMT, GMT’den 3 saat daha ileri. Abraj El Beyt Kuleleri adı verilen otel kompleksinin tepesinde yer alan saat kulesi, 662 metrelik beton yapıdan oluşuyor. Saatin yer aldığı kule 828 metre ile dünyanın en yüksek ikinci yapısı. Alman yapımı saatin, 45 metre genişliği ve 43 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en büyük saati olduğu belirtiliyor.

12.08.2010


 

Bu AVM’deki mağazaların hepsi yerli

Son yıllarda büyük alış veriş merkezleri Türkiye’nin her tarafında yaygın hale geldi. Dünyaca ünlü çeşitli markaların yer aldığı AVM’lere bir yenisi daha eklendi.

İstanbul Ümraniye’de açılan Asya Park alış veriş merkezinin diğerlerinden farkı ise, bütün mağazaların yerli olması.

Hatipoğlu Marketleri ve Erpa Şirketleri’nin işbirliği ile gerçekleştirilen projede, 500 metrekare kapalı alan, 3 kat kapalı otopark ve 4 kat işyeri alanı bulunuyor. Yerli esnafa istihdam sağlayan Asya Park alış veriş merkezinde ERPA Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ede, Hatipoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Aygün ve ASYA Park Genel Müdürü Mahmut Atlaş, bir basın toplantısı düzenledi.

2007 yılında hayata geçen projelerinin, ilk başta yüzde 80 doluluk oranıyla başladığını, sonraki dönemlerde ise yüzde 50’lere kadar düşüş yaşadıklarını aktaran Selamet Aygün, Asya Park’ta her türlü müşterinin olduğunu, bölge insanına bir kültür sunduklarını ifade etti. Aygün “Bu kültür sadece bir alış veriş kültürü değil, sosyalleşme ve buna bağlı bir kültürdür. Bu aşamayı başarıyla geçtiğimizi düşünüyorum. Yakın zaman önce ERPA Şirketler Grubuyla da yepyeni bir işbirliği projesine imza attık. ERPA Şirketler Grubu, ASYA Park AVM’nin tanıtım ve organizasyonlarından, aynı zamanda aktivasyon işlerinden sorumlu olacaktır. Kendi sektöründe çok başarılı çalışmalara imza atmış ERPA’nın bunları başarıyla gerçekleştireceğinden eminim” dedi. ASYA Park Genel Müdürü Mahmut Atlaş AVM’lerde girilen kapıdan çıkılmayan, mecburen bütün mağazayı dolaştıran bir pazarlama tekniği olduğunu kendilerinin insanlara bütün mağazaları dolaştırmayacaklarını bildirdi. Atlaş, “Umarım ki, milyonlarca dolara malolan bu güzel projeye bölge halkımız da sahip çıkacaktır. Bizler en kaliteli ve en ucuz ürünleri, en güzel konseptte bölge halkına ulaştırmak için her türlü çalışmayı yapmaya hazırız” şeklinde konuştu.

12.08.2010


 

Yerin yüzlerce metre altında duâlı sahur

Yerin altında ve çadırlarda ilk sahuru yaptılar.

Zonguldak’In Kilimli Mahallesi’nde faaliyet gösteren Zirve Madencilik Şirketi’nde çalışan işçiler, yerin binlerce metre altında ilk sahurunu yaparken, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden, fındık bahçelerinde çalışmak üzere Karadeniz bölgesine gelen mevsimlik işçiler de, odun ateşinde ve piknik tüplerinde pişirdikleri yemekle sahurlarını yaptılar.

12.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.