14 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

PAYLAŞMAK

“Şu anda paramız olabilir, mutlu olabiliriz, ailemiz yanımızda ve hiç kimseye ihtiyaç duymayabiliriz. Ama yarın veya bir saat sonra ne olacağını kimse bilemez. Kimse bir dakika sonrası için ‘Hiçbir şeyim bozulmayacak’ diyemez. O yüzden şimdi yardım zamanı, bu güzel aylarda güzel iş yapma zamanı, paylaşma zamanı!”

Bu söylenenler Zeyneb’i çok etkilemişti. Hepsi çok doğruydu, birazdan ne olacağını bilemezdi. Koşarak odasına çıktı, kumbarasını alıp annesine getirdi. Annesi açıp paraları saydı. Altmış lira, yani bir kumanya parası çıkmıştı. Zeynep bunu duyunca çok sevindi, onların evindeki yemeklerden ihtiyacı olan bir aile de pişirecekti. İftarda karınları doyacaktı ve mutlu olacaklardı.

Ama saat geç olmuştu. İftar yaklaşıyordu ve annesinin yemekleri hazırlaması gerekiyordu. Buna biraz üzülmüştü, ama yarın annesi erkenden gideceklerine söz verdi. Bu, üzülüp asılan suratını tebessüme çevirdi.

Yarının çabuk gelmesini istedi. Bugün paylaşmanın önemini anlamıştı. Demek ki Üstadın dediği gibi oruç çok şeyi fark ettirir. Paylaşmanın önemini de bugün anlayıp, yerine getirmişti.

Bu günkü duâsını ise: “Allah’ım bizi birbirimizden ayırma ve bugünlerde paylaşmanın önemini herkesin anlamasını sağla…(âmin)” diyerek yaptı. Bu günler herkese yeni kapıların açıldığı güzel günlerdir. İdrak edenlerden ve uygulayanlardan olalım İnşâallah…

MERVE İRİYARI

14.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Başlıklar

  Şefkat sırrına ermek

  YA RAHÎM

  BURNUMUZ

  ‘İĞNECİYE VERİRİM SENİ’

  RAMAZAN TAKVİMİ

  PAYLAŞMAK

  KUR'ÂN'DAN BİR DUA

  EN-NAFİ

  BİR İFTAR VAKTİ

  YER ALTINDA GEÇMEZ

  ORUÇ TUTANIN GÜNAHLARININ BAĞIŞLANMASI

  ‘SEÇME-BULMA’ DÜNYASI

  GAYB VE ŞEHÂDET ÂLEMİNİN AÇIKLAYICISI

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.