15 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Gündoğdu: MGK da bir darbe ürünüdür

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ‘’1960’tan sonra Anayasa Mahkemesi ve MGK kurulmuş. Bunlar darbe ürünüdür. MGK da bir darbe ürünüdür’’ dedi.

Sincan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu’nun düzenlediği iftara katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Türkiye’nin ve dünyadaki insan hakları ihlâllerinin önündeki en temel sebeplerin demokratikleşememe ve yargının çifte standardı olduğunu ifade etti.

Gündoğdu, Türkiye’deki demokrasinin gelişmesinin önünde bir sürü engelin bulunduğunu ifade ederek, 1924 yılında hazırlanan Anayasa’ya bakıldığında, ‘’Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir’’ sözünün görüleceğini bu gücün de meclis eliyle yürütüldüğünün ifade edildiğini kaydetti. Bu gücün 1961 Anayasası’nda değiştirildiğini ve bu gücün bazı kurumların eline geçtiğini ileri süren Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’1982 Anayasası ile bunu perçinleştirmişler ve belli kurulları da darbeler sonrasında ihdas etmişlerdir. 1960’tan sonra Anayasa Mahkemesi ve MGK kurulmuş. Bunlar darbe ürünüdür. MGK da bir darbe ürünüdür. Atanmışların seçilmişleri hizaya getirme kuruludur. Esas kurul açılımıdır. 1971’ten sonra Yüksek Askerî Şûrâ kuruluyor, 1980’den sonra HSYK oluşturuluyor, onun alt şubesi YARSAV kuruluyor. 1982 sonrasında YÖK kuruluyor. ‘Ordu göreve’ pankartı altında yürüyen bilimadamlarının varlığı, YÖK’ün ne kadar yok olması gerektiğini de ortaya çıkartıyor. Bugünkü iktidarın en büyük yanılgısıdır ki, ‘başındaki Gürüz ve Teziç olunca yok olsun, Yusuf Ziya Özcan bizden yaşasın’ bu anlayış yanlış. Cumhurbaşkanı devletin başıdır. TBMM adına TSK’nın başkomutanlığını temsil eder. Ben 49 yaşındayım, Başkomutanlık meselesini ben YAŞ kararları sırasında öğrendim. 49 senede resmiyette Genelkurmay, Başbakanlığa bağlıydı, ama kararlarda imzalarda başbakanlar Genelkurmay başkanlığına bağlıydı ve noter gibi imza atılıyordu. Genelkurmayında başbakana bağlı olduğunu yeni gördüm. İnşallah Genelkurmayın Millî Savunma Bakanlığına bağlandığı günleri de görürüz.’’

15.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  Gül: Teröre fırsat vermeyeceğiz

  Bakanın ithalat endişesi

  Mavi Marmara Şehitlerinin isimleri Ankara’da yaşayacak

  Ankara’ya Meksika parkı

  ASİM-DER, “Mezalim Çadırı” kurdu

  Trafiğe çıkarken bu yollara dikkat!

  ‘Güven Timleri’, bir yılda 26 bin 639 olaya müdahale etti

  Türkiye, ilk defa harp gemisini kendi üretiyor

  Memur sendikaları güven vermiyor

  Gündoğdu: MGK da bir darbe ürünüdür

  Şahin: Demokrasi için sivil toplumu güçlendirmeliyiz

  Saadet’te olağanüstü kongre talebi reddedildi

  Yerel yönetimlerde çalışan memurlar dertli

  DSP’den kömüryardımına suç duyurusu

  Şırnak’ta yol kenarında 25 kilo TNT bulundu

  Dağa tepeye bayrak dikmekle vatansever olunmaz

  Galata Köprüsü yarın trafiğe kapatılacak

  Edirne’de 59 kaçak yakalandı

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.