19 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Beşiktaş gruplara kalır

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde olağanüstü bir durum olmadığı müddetçe gruplara kaldı diyebiliriz. İstanbul'da 2-0 yendiği Helsinki'yi rövanş maçında da yenmesi sürpriz sayılmamalı. Çünkü İnönü'de rakibine 90 dakika boyunca bir pozisyon bile vermedi. Bunda Alman çalıştırıcı Schuster'in savunma hattını önde tutmasının büyük rolü vardı. Zaten Schuster'in gelmesiyle takımda gözle görülür bir disiplin hakim. Quaresma hariç, hiçbir futbolcu oyunu riske atacak hareketlerden kaçınıyor. Herkes tek top oynayıp, süratle rakip sahaya yayılmaya çalışıyor. Bu da Beşiktaş'ı rakipleri önünde baskılı ve tempolu bir futbol oynamasını sağlıyor.

Her Beşiktaşlı gibi ben de yeni transfer Guti'nin nasıl bir futbolcu olduğunu görmek için maça gittim. Uzun boylu, güçlü fiziği ve mükemmel top tekniği ile gerçekten kaliteli bir yıldız. Türkiye'de orta sahada oynayan oyuncuların onu dikkatle izlemelerini tavsiye ederim. Bizim Türk oyuncularda göremediğimiz sezgi onda var. Top gelmeden, topu nereye göndereceğini düşünüp, adrese teslim paslar atıyor. Öyle bir-iki metrelik bir alanda oynamıyor. Uzunlamasına, 20-30 metrelik sert ve isabetli asistler yapıyor. Quaresma ile iyi anlaşıyor. Aynı dili konuşmaları büyük bir avantaj. Bu maçtaki performansını gördükten sonra Beşiktaş'ın isabetli bir transfer yaptığını söyleyebilirim.

Querasma ise takımın süper starı olmuş. Helsinki'nin sağ kanadını adeta tek başına felç etti. Hilbert'in attığı ilk goldeki falsolu ortasını bugün kaç futbolcu yapabilir? Hem şov yapıyor, hem gol atıyor. Türk seyircisi bu tip yıldızları çok tutar. Yaptığı her şık hareket tribünlere büyük keyif veriyor. Beşiktaş sezon başında bile dolu tribünlere karşı oynuyorsa bunun Querasma'nın sayesinde olduğunun altını çizelim.

GÖZÜMÜZE TAKILANLAR

nİnönü Stadı'nda yapılan konserler zemine büyük zarar vermiş. Sahanın büyük bir bölümünde topraklar çimlerin üzerine çıkmış. Kötü zemin Beşiktaşlı futbolcuların performanısını da etkiliyor. Yetkililer sahayı derhal bakıma almalı. Ayrıca kalelerin arka direkleri pas tutmuş. Basın tribününden bile görülüyor.

nBeşiktaş sahaya ilk 11'de 8 yabancı, 3 Türk oyuncu ile çıktı. Çok garibime gitti. Geçen haftanın en iyi oyuncusu Necip bile yedek kulebesinde oturdu. Federasyonun 8 artı 2 kararı genç Türk oyuncuların önünü kapatacak gibi görünüyor.

nÇarşı Grubunda birlik sağlanamıyor. Takım galip durumdayken bile bazı gruplar tribünden kavga etmeye devam ediyor. Beşiktaş yönetiminin oruçlu seyircileri düşünerek stada giren herkese kumanya dağıtmasını takdir ettim.

EROL DOYURAN

[email protected]

19.08.2010


 

Kartal'ın Avrupa'daki ‘reklâm yüzü’ oldular

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında HJK Helsinki'yi 2-0 yenen Beşiktaş'ın ikinci golünü atan Ricardo Quaresma'ya, İspanyol ve Portekiz övgü yağdırdı.

Guti'nin transferi ve teknik direktörün Bernard Schuster olmasıyla Beşiktaş'a olan ilgisi artan İspanyol basını, Beşiktaş-HJK Helsinki maçına geniş yer ayırdı. AS ve Marca gazeteleri, ilk kez İnönü Stadı'nda sahaya çıkan Guti'ye siyah-beyazlı taraftarların çok büyük sevgi gösterdiğini vurguladı. "20 binden fazla taraftar (Guti) diye bağırarak, tezahürat etti" diyen Marca, "Guti'nin verdiği pas sonrasında Quaresma'nın çok güzel bir şutla topu kalecinin ellerinin arasından ağlara gönderdiğini" yazdı. AS gazetesi de Guti'nin iyi bir maç çıkartarak şimdiden Beşiktaş'ın bu yılki önemli bir silahı olduğunu gösterdiğini, ancak Helsinki karşısındaki baş aktörün Quaresma olduğunu kaydetti. İspanyol spor gazeteleri, birçok kez Türk takımları için kullandığı "Osmanlı takımı" ifadesini Beşiktaş'a da kullanarak, sahada 90 dakika üstün oynayan Beşiktaş'ın önemli bir avantaj elde ettiğini vurguladı. Öte yandan, Portekiz spor gazeteleri Record ve Abola da Quaresma'nın 25 metreden sert vuruşuyla çok güzel bir gol attığını ve 88. dakikada oyundan alınırken taraftardan büyük alkış aldığını yazdı.

MACARLARIN DA DİKKATİNİ ÇEKTİ

Türkiye (A) Milli Takımı ve üç büyüklerin maçlarını yakından takip eden Macaristan spor medyası ve Macar futbol severlerin gündeminde Beşiktaş var. Bu yıl yaptığı flaş transferlerle Macarların dikkatini çeken Beşiktaş'a Macar spor medyasından övgü dolu başlıklar atıldı. Macaristan'ın tek günlük spor gazetesi olan Nemzetisport, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi playoff maçında Helsinki'yi 2-0 yenmesine geniş yer ayırdı. Macar spor gazetesi, ''Beşiktaş gruplara kalmak için büyük avantaj yakaladı'' başlığını atarken, bu yıl dünya yıldızlarını kadrosuna katan Beşiktaş için, ''Kara kartallara Helsinki, hafif geldi'' diye yazdı. Nemzetisport, Beşiktaş'ın Başkanı Yıldırım Demirören'in takımına bir dünya yıldızı daha kazandırmak istediğine de değindi. Diğer Macar spor gazeteleri ve internet sayfaları ise, ''Gutili, Ouresmalı Beşiktaş İnönü Stadı'nda Finlileri sahaya gömdü'' başlıkları atarken, özellikle Oueresma'nın attığı gölün tam bir artistik gol olduğunu, Beşiktaş seyircisinin bu yıl takımından çok zevk alacağı görüşünde bulunurken, Beşiktaş'ın Helsinki'ye attığı 2 gol Macar internet sitelerinde yayınlanmaya başladı. Üç büyüklerin her transferinin ses getirdiği Macaristan'da Macar futbol severlerin özellikle Beşiktaş'a büyük ilgisinin olduğunu söyleyen Nemzetisport'un yurtdışı futboldan sorumlusu Attila Moncz, Beşiktaş'ın maçlarının olduğu günler onlarca okur tarafından aranarak Türk takımı hakkında bilgi istendiğini söyledi.

19.08.2010


 

UEFA'da zafer gecemiz olsun

FENERBAHÇE ile Yunanistan'ın PAOK takımları, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün Selanik'te karşı karşıya gelecek.

Fenerbahçe'nin işi zor

Toumba Stadı'nda saat 21.30'da başlayacak maçı Alman hakem Manuel Grafe yönetecek. D Smart'tan yayınlanacak karşılaşmanın rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da oynanacak ve kupada gruplara kalacak ekip belli olacak. Fenerbahçe, rakibi karşısında 19. kez UEFA organizasyonunda yer almak için mücadele verecek. Geçen sezona kadar UEFA Kupası adıyla düzenlenen organizasyonda bugüne dek 66 maça çıkan sarı-lacivertli ekip 25 galibiyet, 13 beraberlik ve 28 yenilgi aldı. Rakiplerinin filelerini 92 kez havalandıran sarı lacivertliler, kalesinde 54 maçta 101 gol gördü.

En rahat Galatasaray

GALATASARAY ile Ukrayna'nın Karpaty takımları, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün İstanbul'da karşı karşıya gelecek. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı İngiliz hakem Mark Clattenburg yönetecek. Karşılaşmanın rövanşı 26 Ağustos Perşembe günü Ukrayna'nın Lviv kentinde oynanacak ve kupada gruplara kalacak ekip belli olacak. UEFA Kupası'ndaki ilk karşılaşmasını 1975-76 sezonunda Avusturya'nın Rapid Wien takımıyla 1. turda eşleşerek yapan Galatasaray, sahaya çıktığı 69 mücadelede 29 galibiyet, 20 beraberlik, 20 yenilgi alırken, rakip fileleri toplam 113 kez havalandırdı ve kalesinde 88 gol gördü.

Trabzon korkmuyor

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında bugün İngiltere'nin Liverpool takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa Kupaları'ndaki 83. maçına çıkacak. Ünlü Anfield Road Stadında saat 21.45'te başlayacak karşılaşma D Smart'tan naklen yayınlanacak. Bordo-mavililer, bugüne kadar Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi ön elemesinde 20 maç, adı UEFA Kupası'ndan UEFA Avrupa Ligi'ne çevrilen organizasyonda 42 maç, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nda 12 maç ve UEFA Intertoto Kupası'nda ise 8 maç oynadı. Karadeniz ekibi, Avrupa kupalarında yaptığı 82 maçta, 32 galibiyet, 32 yenilgi ve 18 beraberlik aldı.

19.08.2010


 

Mourinho: Mesut'u kaçırmak istemedim

ALMAN Birinci Ligi (Bundesliga) takımlarından Werder Bremen'de oynayan Alman Milli Takımının Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil'in İspanya'nın Real Madrid takımına transfer olması Alman basınında geniş şekilde yer aldı.

Bild gazetesi, ''Adios Özil - Real ile anlaşma 30 milyon getirdi'' başlığı ile verdiği haberde, Almanya'nın Dünya Kupasında oynadığı futbol ile herkesi hayrete düşürdüğü ve şimdi de büyük bir kulübün diğer bir Alman oyuncuyu kaptığı ifade edildi. Werder Bremen'in bu transferden 18 milyon avro alacağı, 6 yıllık sözleşme imzalayacak olan Mesut'un da yılda 5 milyon avro kazanacağı belirtilen haberde, Mesut'un Real Madird'e transferinin 30 milyon avro getirdiği kaydedildi. Mesut Özil de bu gazetede yer alan açıklamasında, Bremen'de çok güzel iki yıl geçirdiğini ve herkese teşekkür ettiğini, şimdi bir adım atma zamanının geldiğini belirterek, ''Madird'de çok sayıda yıldız var, ancak bundan korkmuyorum'' dedi.Real Madrid'in Mesut için ilk yaptığı 9 milyon avroluk teklifi ''gülünç" olarak değerlendirmiş olan Werder Bremen'in menajeri Klaus Allofs, Werder Bremen için üzüldüğünü, Mesut gibi oyuncuyu vermek istemediklerini, ancak transferin daha fazla para teklif edildiği için gerçekleştiğini belirtti. Real Madrid'in oyuncusu Rafael van der Vaart da gazeteye yaptığı açıklamada, takımının her yıl yıldız oyuncularla güçlendirilmesinin normal olduğunu, Mesut'un da bu kategoriye dahil olduğunu söyledi.

''Berliner Kurier'' gazetesi, Mesut gibi 21 yaşındaki süper bir yeteneğin Real Madrid'e transfer olduğunu, diğer bir Alman milli takımı oyuncusu olan Sami Khedira'nın da Real Madrid'de oynamasından dolayı Mesut'un bu takıma alışmasının zor olmayacağını ifade ederken, ''B.Z'' gazetesi de Real Madrid'in sakat olan Kaka'nın yerini dolduracak oyuncu aradığı için Mesut'a bu kadar çok para verdiğini savundu. Real Madrid'in teknik direktörü Jese Mourinho da bazı gazetelerde yer alan açıklamasında, Mesut'u, gerçek piyasa değerinin altında bir fiyata aldıklarını belirterek, bu nedenle Mesut'u kaçırmak istemediklerini söyledi.

''Die Welt'' ve ''Berliner Morgenpost'' gazeteleri de Mesut'un yaklaşık 18 milyon avroya Real Madrid'e transfer olduğunu yazdı.Mesut ile ilgili haberini birinci sayfada ''Yolu Madrid'e gidiyor'' başlığıyla veren ''Die Welt'', transferin Mesut için, 2008 yılının Ocak ayında yaklaşık 4 milyon avroya Schalke 04'ten Werder Bremen'e geçmiş ve 2 buçuk yıl boyunca bu kulüpte kalmış olan Mesut için kariyerinde yeni bir adım olacağını ifade etti.''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' gazetesi de ''Real Madrid Özil'i kaptı'' başlığıyla verdiği haberde, Werder Bremen'in yaklaşık 15 milyon avro aldığına, ancak bunun karşılığında bir oyun kurucuyu kaybettiğine dikkati çekti.

19.08.2010


 

Hercules Guiza için 4 milyon avro teklif etti

İSPANYA'NIN Hercules Kulübü, Daniel Güiza'nın transferi için Fenerbahçe Kulübü'nden cevap beklerken, Almanya'nın Borussia Dortmund takımında oynayan Paraguaylı forvet oyuncu Nelson Valdez'i transfer etti.

İspanyol basınında, Hercules, 30 yaşındaki Güiza için sezon başına yaklaşık 2 milyon avrodan 4 yıllık sözleşme konusunda anlaşma sağlarken, Fenerbahçe'ye 4 yıl içinde yıllık 1'er milyondan toplam 4 milyon avro önerdi. Fenerbahçe'nin en geç yarına kadar cevabını Hercules kulübüne ileteceği ancak Valdez'in transferinin Güiza'nın gelmesini zorlaştırabileceği kaydedildi.

19.08.2010


 

Kayseri'de 11 Türk oyuncu Almanya doğumlu

KAYSERİSPOR'UN 25 kişilik kadrosundaki 11 Türk futbolcu, Almanya doğumlu.

Sarıkırmızılı ekipte Almanya doğumlu olan kaleci Yusuf Soysal, Serdar Kesimal, Volkan Dikmen, Hamza Çakır, Hasan Ali Kaldırım, Furkan Özçal, Ali Bilgin, Ufuk Selim Teber, Uğur Albayrak, Abdülkadir Özgen ve Semih Aydilek, terlerini bu kulübün formasına akıtıyorlar. Kayserispor'da kaleci Souleymanou Hamidou (Kamerun), Alexander Amisulashvili (Tiflis), Andre Moritz (Brezilya), Jonathan Santana ve Franco Dario Cangele (Arjantin) ile James Troisi de (Avustralya), yabancı oyuncu olarak forma giyiyor. Sarıkırmızılılarda Gökhan Değirmenci ve Eren Güngör İzmir, Mehmet Eren Boyraz Karadeniz Ereğli, Abdullah Durak Niğde, Savaş Yılmaz ve Yaser Hacımustafaoğlu Trabzon, Armağan Kuş Samsun, Ömer Şişmanoğlu da İstanbul doğumlu futbolcular.

19.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.