20 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

BASKETBOLUMUZ YÜKSELİŞE GEÇTİ

UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, Türk basketbolunun son yıllarda büyük bir atılım içinde olduğunu belirterek, özellikle Hidayet ve Mehmet gibi NBA'de oynayan isimlerin, gençler arasında basketbolun popülaritesinin artmasında önemli rol oynadığını dile getirdi.

UEFA Asbaşkanı Şenez Erzik, 28 Ağustos-12 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Dünya Basketbol Şampiyonası ile ilgili olarak, ‘’Dünya basketbolunun en önemli yıldızlarının sahne alacağı bu değerli şampiyonayı Türkiye’de izlemek, bizlere büyük keyif verecek’’ dedi. Şampiyonanın Türkiye’ye hem organizasyon, hem de sportif olarak çok şey katacağını belirten Erzik, ‘’Millî takımlar bazında ülkeler en iyi oyuncularını buraya getirecek. Türkiye, bu organizasyonu düzenleyerek basketbolda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alacak’’ diye konuştu. Türkiye’nin basketbol branşında geçmişte de önemli şampiyonalara evsahipliği yaptığını kaydeden Erzik, ‘’Ülkemizde 2001 yılında düzenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda da çok başarılı bir organizasyon gerçekleştirildi. Orada ortaya konulan olumlu tablonun, bu şampiyonayı düzenlenme hakkı kazanmamızda önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum’’ ifadelerini kullandı. 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nın Türkiye’ye turistik açıdan da çok fazla katkı sağlayacağını vurgulayan Erzik, ‘’Milyonlarca basketbolsever, ekranları başında ülkelerinin maçlarını izleyecek. Ancak daha da önemlisi herkes Türkiye’yi daha yakından tanıyacak’’ dedi.

OLİMPİYATLARİÇİN DE ÖNEMLİ

Erzİk, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nı düzenlemesinin, Türkiye’ye diğer büyük organizasyonların kapısını açacağını da söyledi. ‘’Örneğin 2010 Dünya Kupası’na evsahipliği yapan Güney Afrika, söz konusu turnuvayı çok iyi düzenlediği için 2020 Olimpiyatları’na da aday oldu’’ diyen Erzik, ‘’FIFA Başkanı Joseph Sepp Blatter, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi olarak Güney Afrika’nın olimpiyatları başarıyla düzenleyebileceğini söyledi. Bu durum tamamen Güney Afrika’nın organizasyonu başarıyla düzenlemesinin ardından gelişti. Dünya Basketbol Şampiyonası gibi önemli spor organizasyonlarına iyi bir şekilde evsahipliği yaparsak, olimpiyat oyunlarını düzenleme şansımız da oldukça artar’’ diye konuştu. Türk basketbolunun son yıllarda büyük bir atılım içinde olduğunu ifade eden Şenez Erzik, sözlerini şöyle tamamladı: ‘’Özellikle NBA’de forma giyen Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur gibi isimler, gençlerin bu sporu sevmesinde büyük rol oynuyor. Türkiye’de insanlar bu sporu çok seviyor ve yakından takip ediyor. Basketler liglerinin de kalitesi her geçen yıl artıyor. (A) Millî Basketbol Takımı’nın 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda seyircimizin de desteğiyle önemli başarılara imza atacağına inanıyorum. Tarihimizde hiçbir zaman olimpiyatlara takım sporlarıyla katılamadık. ‘12 Dev Adam’ın bu şansızlığa 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda ilk 5’e girerek son vereceğine düşünüyorum.’’

12 DEV ADAM’IN SON PROVASI ANKARA’DA

Türkİye’de organize edilecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası öncesinde (A) Millî Takım’ın son hazırlık turnuvası olan Efes Pilsen World Cup 9, Cumartesi günü Ankara’da başlıyor. Türkiye’nin yanı sıra Dünya Basketbol Şampiyonası’nda da mücadele edecek ülkelerden Kanada, Lübnan ve Arjantin’in katılacağı Efes Pilsen World Cup 9, 21-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Dünya Şampiyonası öncesinde ülkelerin son hazırlık turnuvası olacak Efes Pilsen World Cup 9’un açılış maçı, 21 Ağustos Cumartesi günü saat 17.30’da Arjantin ile Kanada arasında yapılacak. Efes Pilsen World Cup 9’un maç programı ise şu şekilde:

21 AĞUSTOS

Arjantin-Kanada (Saat: 17.30)

Türkiye-Lübnan (Saat: 20:15)

22 AĞUSTOS

Lübnan-Arjantin (Saat: 17:30)

Türkiye-Kanada (Saat: 20:15)

23 AĞUSTOS

Kanada-Lübnan (Saat: 18:00)

Türkiye-Arjantin (Saat: 20:30)

20.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BASKETBOLUMUZ YÜKSELİŞE GEÇTİ

  Şampiyonluklar için Real’e geldim

  Topal’dan cami inşaatına destek

  G. Saray, Arda’yı bırakmak istemiyor

  Baptista 14 milyon euroyu reddetti

  BANK ASYA’DA PERDE AÇILIYOR

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.