20 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Türkiye’siz olmaz

Polonya’nın Nobel ödüllü eski Cumhurbaşkanı Lech Walesa, Türkiye’nin Avrupa Birliğine kabul edilmesi gerektiğini söyleyerek, “Türkiye’siz Avrupa olmaz.” dedi. 2011’in ikinci yarısında Avrupa Birliği dönem başkanlığını devralacak olan Polonya, Türkiye’nin AB üyeliğini destekliyor.


Yargıda ideolojik direniş

Kritik hakim ve savcı atamaları HSYK'yı kilitledi. İstanbul, Diyarbakır ve Erzurum’daki Ergenekon ve Balyoz dâvâsı soruşturmalarını yürüten hakim ve s

TÜRKİYE BM GÜVENLİK KONSEYİNDE GÜNDEME GETİRMELİ


  Başsavcı Engin: Merkez Komutanlığını aramadım

İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, “Merkez Komutanlığını telefonla arayarak ‘’Andıç Soruşturması’’ sebebiyle ifadeye çağırılan kişilerin rapor almalarını istediği” şeklinde bir öneride bulunmasının kesinlikle söz konusu olamayacağını söyledi.


  Kafes dosyası Malatya’da

MALATYA'DA yayınevindeki cinayetlerle ilgisi olabileceği gerekçesiyle İstanbul’dan istenen ‘’Kafes Eylem Planı’’ dava dosyası ve ek klasörleri, Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesine ulaştırıldı.


  AKP: İllegal örgütle masaya oturmayız

AKP’den yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan ve PKK ile uzlaşıldığı yönünde haber ve yorumlar bulunduğu belirtilerek, AKP’nin ve AKP Hükümeti’nin illegal bir örgütle masaya oturmasının, müzakere yapmasının söz konusu olamayacağı bildirildi.


  Başbuğ’un son MGK’sı

Mİlli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında İstanbul’da toplandı.


  Demir: Hep birlikte yaşamak zorundayız

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, ‘’Bu güzel ülkede, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi, Müslümanı, gayrimüslimi ile hep birlikte yaşamak zorundayız’’ dedi.


  TÜSİAD: Ayrımcılığı reddediyoruz

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi, Bölgesel Gelişme ve İş Dünyası ile İlişkiler Komisyonu Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜSİAD’ın her türlü ayrımcılığı reddettiğini bildirdi. Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘’Anadolu sermayesiyle ilgili yaptığı değerlendirme ve iş dünyasını ayrıştıran açıklamalarına’’ ilişkin TÜSİAD adına yazılı açıklama yaptı.


  Heron iddiaları cevaplansın

‘Her konuda beyanat vermeyi alışkanlık haline getiren Genelkurmay Başkanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı temsilcilerinin ‘’Heron’’ olarak adlandırılan insansız hava uçaklarına yönelik iddialarına derhal açıklama getirmesi istendi.


  TÜRKER: SORU İŞARETLERİ AYDINLATILSIN

DSP Genel Başkanı Masum Türker de Hantepe’de çekilen skandal Heron görüntüleriyle ilgili olarak Genelkurmay’ın, kafalardaki soru işaretlerini aydınlatmasını istedi.


  2 terörist ölü ele geçirildi

Van’da iki teröristin ölü ele geçirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Van’ın Erciş ilçesi Şehirpazar mevkiinde, dün saat 00.20’de güvenlik güçlerince yapılan faaliyet esnasında bir grup bölücü terör örgütü PKK mensubu ile karşılaşıldı.


  Van’da KCK’ya 10 tutuklama

Van’da terör örgütü PKK’nın şehir yapılanması olan KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda, gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 14 kişiden 10’u tutuklandı.


  Kartal’da trafik kazası: 1 ölü, 5 yaralı

Kartal’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Alınan bilgiye göre, Gökhan Özeser yönetimindeki 34 FZ 0165 kamyon, D-100 Karayolu Soğanlık yan yolda ara sokaktan yola çıkan Engin Dereli yönetimindeki 34 AR 5004 plakalı bir otomobille çarpıştı.


  1 günde 52 kaçak yakalandı

Güvenlık güçleri önceki gün 52 kaçak yakaladı. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan duyuruya göre, kolluk kuvvetlerince, Edirne ve Muğla il merkezlerindeki önleyici tedbirler kapsamında yapılan kontrollerde, Türkiye’de bulunması için yasal gerekleri karşılamayan, 13 Afganistan ve 2 Irak uyruklu toplam 15 kaçak ve bu kaçaklarla bağlantılı 3 Türk vatandaşı gözaltına alındı.


  Biz kilise yakmadık

Başmüftü Dr. Mustafa Çeriç, ülkesinde yaşanan savaşta 600’ün üzerinde cami Sırplar tarafından yerle bir edilirken, kendisinin o dönemde ‘Hiçbir Boşnak asla kilise ve sinagoglara zarar vermeyecek, onlar da Allah’ın evidir’ şeklindeki çağrısına kulak verildiğini ve hiçbir kilisenin zarar görmediğini belirtti.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.