21 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Güncel

Ergin: Korsan liste çıkardılar

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Adli Yargı 2010 Yaz Kararnamesi’yle ilgili olarak, ‘’Kararname çalışmaları yapılıyor, görüşmeler bitiyor.

En son gün imza atılıp kararname bağlanıp yayımlanacağı esnada, son anda kurul üyelerinin cebinden, çantasından çıkarttığı talepler geliyor” dedi.

Ergin, TRT Haber Kanalında yayımlanan ‘’Medya Müfettişi’’ isimli programda gündeme ilişkin soruları cevapladı. ‘’Yaz Kararnamesi’’nin geri çekilmesine yönelik bir soru üzerine Bakan Ergin, kararname çalışmalarındaki sürece ilişkin bilgi verdi, son taslağın tamamen HSYK’nın belirlediği ilkeler çerçevesinde hazırlandığını söyledi. Bakan Ergin, şöyle konuştu:

‘’Ancak sorun nerede dediğiniz zaman... Kararname çalışmaları yapılıyor, görüşmeler bitiyor. En son gün imza atılıp kararname bağlanıp yayımlanacağı esnada, son anda kurul üyelerinin cebinden, çantasından çıkarttığı talepler geliyor. Şimdi ‘Bu son derece doğal. Kurul üyelerinin her zaman böyle talepte bulunma hakkı var’ deniyor. Evet kurul üyeleri, kararname taslağına ilâve taleplerde bulunabilirler, ama bunun mutat olan yolu, hazırlık esnasında bunların bildirilmesidir. Bence bunun sebebi şu. Gündeme getirilen talepler, mutat talepler, normal talepler değil. Kendi aldıkları ilke kararlarına aykırı talepler.’’

2009 yaz kararnamesinde de benzer olayların yaşandığına dikkati çeken Ergin, burada görüşmelerin bitmesinin ardından imzaya 10 dakika kala liste çıkartıldığını ve ‘’Biz şu hakimlerin, şu savcıların görevlerinden alınıp, başka yerlere verilmesini yerlerine de şunların getirilmesini istiyoruz’’ şeklinde taleplerin geldiğini anlattı. ‘’Bizim bunları incelememiz lâzım’’ diyen Ergin, şöyle konuştu:

‘’Bu yöntem, doğru bir yöntem değil. Devam etmekte olan davaların, soruşturmaların etkinlenmesine dönük olduğunu düşünüyoruz. Çünkü eğer ihtiyaç için veriliyor ise orada şu an çalışan hakim ve savcıları niye alıyorsunuz? Madem (ihtiyaç var), diyorsunuz ama yaklaşık 12-13 tanesini geri çekiyorsunuz hakim ve savcıların yerine 20 küsur tane yeni hakim, savcı veriyorsunuz. Burada 250 yetkili mahkemeleriyle savcılıklarının mevcut yapısını dağıtarak yeni bir kompozisyon oluşturmak, yeni bir dizayn yapmak ihtiyacı ortaya çıkmış gözüküyor. Burada alınmış olan ilke kararlarına aykırı olarak bir yer değişikliği talebi var ve bu talepler özel yetkili mahkemelerin kompozisyonunu, yapısını komplo değiştirmeye yönelik talepler. Biz bunları doğru bulmadığımızı ifade ettik.’’

21.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Başlıklar

  BU ANAYASA ADAM OLMAZ

  Yeni anayasaya ihtiyaç var

  Heronlarla ilgili açıklamayı Genelkurmay yapacak

  Keşke eşim yaşasaydı da aç kalmaya devam etseydik

  Terör örgütü sözde ateşkes uyguluyor

  Devlet terörle pazarlık yapmaz

  “Şehit yakınları ve gazilere sahip çıkın” genelgesi

  İftar yolunda kaza: 3 ölü, 2 yaralı

  Bodrum'da tekne battı

  YÖK ve ÖSYM başkanları hakkında suç duyurusu

  Memurun oy hakkı için YSK’ya başvuru

  Saadet Partisi’nde istifa

  Ergin: Korsan liste çıkardılar

  Dersim emri Mustafa Kemal’den

  Şimşek: İkinci dip riski çok düşük

  Eroğlu: Hedefimiz kalıcı bir anlaşma

  Termik santraller özelleştiriliyor

  12 Eylül’ü “Utanç Müzesi’’ ile protesto edecekler

  Doğan, savcılardan da tazminat istedi

  Genelkurmay ve MİT: Suikast bilgisi yok

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.