22 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

G.SARAY MORAL ARIYOR

FUTBOLDA 2010-2011 sezonuna sıkıntılı başlayan Galatasaray, Spor Soto Süper Lig'de evindeki ilk maçında bugün son şampiyon Bursaspor ile karşılaşacak.

Ali Sami Yen Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak maçı hakem Abdullah Yılmaz yönetecek. Spor Toto Süper Lig'e deplasmanda 2-1'lik Sivasspor yenilgisiyle başlayan ve hafta içinde UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında evinde Ukrayna temsilcisi Karpaty karşısında 2-2'lik beraberliği son anlarda kurtaran sarı-kırmızılı ekip, geçen sezonun şampiyonu Bursaspor'u yenerek, moral bulmak amacında. Hazırlıklarını bu akşam yapacağı antrenmanla tamamlayacak olan Galatasaray'da, Pino, Sabri, Aydın, Mehmet Batdal, Cana, Hakan Balta ve Mustafa Sarp'ın sakatlıkları bulunuyor.

Galatasaray, 1967-1968 sezonunda Birinci Lig'e yükselen Bursaspor ile yaptığı maçlardan 43'ünü galibiyetle kapatırken, rakibine 18 kez yenildi. İki takım arasındaki 21 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı. Sarı-kırmızılılar, 82 maçta rakip filelere toplam 138 gol atarken, Bursa ekibi 66 golle karşılık verebildi. İki takım arasında geçen sezon yapılan lig maçlarında Bursaspor evinde 1-0 kazanırken, İstanbul'daki karşılaşma 0-0 bitti. Galatasaray, sahasında yaptığı lig maçlarında Bursaspor'a 18 yılı aşkın süredir yenilmiyor. ''Cim Bom'', Bursaspor'a kendi sahasında en son yenilgisini 1991-1992 sezonunda, 2 Mayıs 1992 tarihinde 2-1'lik skorla aldı. Sarı-kırmızılılar, o tarihten bu yana İstanbul'da yaptığı 16 lig maçında Bursa karşısında 13 galibiyet, 3 de beraberlik elde ederken, hiç mağlup olmadı.

22.08.2010


 

F.Bahçe ve G.Saray Diarra'nın peşinde

İSPANYOL spor gazetesi Marca, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın, Real Madrid'in satış listesinde olduğu iddia edilen Mahamadou Diarra ile ilgilendiğini ileri sürdü.

Marca gazetesi, bu transfer için Galatasaray'a nazaran Fenerbahçe'nin elini daha çabuk tuttuğunu ve sarılacivertli kulüp yöneticilerinin Madrid'e gelerek görüşmelere başladığını yazdı. Haberde, ''Birçok detay eksik olmasına rağmen, Fenerbahçe ile Real Madrid arasındaki görüşmeler çok olumlu geçti. İki kulüp anlaşmaya çok yakın'' denildi. Marca, Galatasaray'ın da aynı futbolcuyla ilgilendiğini, ancak henüz Real Madrid ile görüşmelere başlamadığını ifade etti.

DRENTHE BENFİCA'YA TRANSFER OLUYOR

Bu arada yine Real Madrid'de gönderilecek futbolcular arasında gösterilen ve Galatasaray'ın ilgilendiği iddia edilen Royston Drenthe'nin, Portekiz'in Benfica takımına gitmeye çok yakın olduğu belirtildi. İspanyol basını, Real Madrid ile Benfica arasındaki görüşmelerin çok olumlu devam ettiğini, büyük olasılıkla Hollandalı futbolcu Drenthe'nin Portekiz'e gideceğini savundu. Öte yandan Real Madrid'de forma giyen Van Der Vaart'ın ise sadece Bayern Münih veya Manchester United takımlarına gitmesi halinde Real Madrid'den ayrılacağı, bunun dışında başka bir takıma transfer olmak istemediği iddia edildi.

22.08.2010


 

İzlemeyin, tedbir alın!

BANK Asya Birinci Lig'de Adanaspor ile Mersin İdmanyurdu arasında oynanan yeni sezonun açılış maçında büyük olaylar çıktı.

Karşyılaşma öncesi TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan, her iki takımın kaptanına çiçek vererek başarılar dilerken, hafta içinde intihar eden eski Adana Demirspor Başkanı Bekir Çınar için de 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Maç başladıktan kısa süre sonra taraftarlar arasında sözlü atışmalar yaşandı. Konuk seyirciler söktükleri koltukları Adanaspor taraftarlarına ve sahaya atmasının ardından olaylar bir anda büyüdü. Güvenlik güçleri tribünlere girerek taraftarlara biber gazı sıkıp, dağıtmaya çalıştı. Gazdan etkilenler baygınlık geçirirken, çıkan arbedede bazı taraftar ile güvenlik güçlerinin yaralandıkları görüldü. Yaralananlar saha içine getirilen 4 ambulansta müdahale edildi.

Tribündeki olaylar sahaya da yansıdı. Su molası sırasında Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Yüksel Yeşilova ile Adanaspor Teknik Direktörü Kemal Kılıç arasında tartışma çıktı. Birbirlerinin üzerine yürüyen teknik adamlar, hakem Özgüç Türkalp tarafından tribüne gönderdi.

ANTRENÖRLER NE DEDİ

Adanaspor'un Antrenörü Ümit İnal, yüksek sıcak ve neme rağmen her iki takımın da iyi mücadele ettiğini söyledi. İnal, maç sırasında taraftarlar arasında çıkan olayları tasvip etmediklerini ve bir daha yaşanmasını istemediklerini belirtti. Mersin İdmanyurdu Antrenörü Tekin İncebaldır da aşırı sıcakta her iki takım futbolcularının da zorlandığını, ancak iyi mücadele ettiklerini ifade etti. Yaşanan olayların her iki takım taraftarına da yakışmadığını belirten İncebaldır, ''Olaylar bizi son derece üzdü'' dedi.

22.08.2010


 

Mesut'a 250 milyon avro'luk duvar

ALMANYA'NIN Werder Bremen kulübünden 15 milyon avro bonservis bedeli karşılığında Mesut Özil'i transfer eden Real Madrid, genç futbolcusunun gelecekte diğer takımlar tarafından rahatsız edilmemesi için sözleşmesine takımdan ayrılması halinde 250 milyon avro ödemesini gerektiren bir madde koydu.

İspanyol spor gazetesi AS, Real Madrid ile sezon başına 5 milyon avrodan 6 yıllık sözleşme imzalayan Mesut'un, kulüp başkanı Florentino Perez tarafından ''zırhlandığını'' yazdı. Son dönemlerde yıldız futbolcuları kadrosuna katmak için astronomik rakamlar öneren İngiltere'nin Manchester City kulübü göz önüne alınarak, Mesut'un sözleşmesine, takımın rızası olmadan Real Madrid'den ayrılması halinde 250 milyon avro ödeyeceğine ilişkin bir maddenin eklendiği bildirildi. İspanya'da yıldız futbolcuların kontratlarında bu tür maddeler konulurken, Barcelona da 2016 yılına kadar sözleşmesini uzattığı Arjantinli futbolcusu Lionel Messi için 250 milyon avroluk bir şart getirmişti. Bu arada Real Madrid'e geleli daha 4 gün olmasına rağmen Mesut'un takımdaki yerinin sağlam olduğu ve teknik direktör Jose Mourinho'nun 21 yaşındaki futbolcuyu ilk 11'de düşündüğü belirtiliyor. İspanyol basını, Mesut'un ''Real Madrid'in yeni Guti'si olacağını'' savunuyor.

22.08.2010


 

Deivid veda etti

FENERBAHÇE, Spor Toto Süper Ligi ikinci haftasında deplasmanda Trabzonspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarına Can Bartu Tesisleri’nde dün akşam yaptığı antrenmanla tamamladı.

Teknik Sorumlu Aykut Kocaman yönetiminde başlayan ve 1 saat 20 dakika süren antrenman boyunca,oyuncular koşu, koordinasyon, iki takım halinde 5’e 2 top kapma ve pas çalışmasının ardından çift kale maç ile idmanı tamamladı. Öte yandan Volkan Demirel, sağ üst adalesindeki ödem, Semih Şentürk diz ağrısı, Emre Belözoğlu sol üst adalesinde zorlanmaya bağlı ödem nedeniyle tesislerde tedavi gördü. Antrenman öncesinde takımdan ayrılan Brezilyalı oyuncu Devid de Souza takım arkadaşları, teknik ekip ve Can Bartu Tesisleri personeliyle vedalaştı. Vedalaşma sırasında duygusal anlar da yaşandı.

22.08.2010


 

Trabzon'da gözler F.Bahçe'ye çevrildi

TRABZONSPOR'DA gözler Spor Toto Süper Ligi'nin 2. haftasında pazartesi günü oynanacak Fenerbahçe maçına çevrildi.

Bordo-mavililer, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Liverpool maçlarının atmosferinden uzaklaşıp Fenerbahçe maçına konsantre olmaya çalışıyor. Lig mücadelesinde kayıp yaşamak istemeyen Karadeniz temsilcisi, sahasında konuk edeceğini rakibini yenerek aynı zamanda da perşembe günkü Liverpoll maçı öncesi moral bulmak istiyor. Oyuncularını üst üste oynayacakları zorlu iki maça hazırlamaya çalışan teknik direktör Şenol Güneş, antrenmanları basına ve taraftara kapattı. Bordo-mavililer, Fenerbahçe ve Liverpool maçı hazırlıklarını bugünden itibaren basına ve taraftara kapalı olarak sürdürecek.

22.08.2010


 

Bundesliga açılış maçındaBayern, Wolfsburg'u yendi

ALMANYA Birinci Ligi'nde 2010-2011 sezonunun açılış maçında Bayern Münih, sahasında Wolfsburg'u 2-1 yendi.

Bayern Münih, Allianz Arena'da karşılaşmanın 9. dakikasında Thomas Müller'in attığı gol ile 1-0 öne geçti. Maçın ikinci yarısında Wolfsburg, Edin Dzeko'nun 55. dakikada attığı gol ile durumu 1-1 yaptı. Bayern Münih, karşılaşmanın 90 artı 1. dakikasında Bastian Schweinsteiger'in attığı gol ile durumu 2-1 yaptı ve maçtan galip ayrıldı.

22.08.2010


 

Eskişehir'de defans hataları can sıkıyor

ESKİŞEHİRSPOR Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Konyaspor karşısında kazanmaları gereken bir maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

İyi futbol oynadıklarını ve iyi pozisyonlar bulduklarını belirten Çalımbay, ''Defansımızda yaptığımız inanılmaz hatalardan mağlup olduk. Sezon başından beri en çok takviye istediğimiz yere takviye yapamadık. Bu maç da gösterdi ki defansımızda çok büyük zaaf var. Onu bir an önce çözmemiz gerekiyor'' diye konuştu. Takımın ofansif performansından memnun olduğunu söyleyen Çalımbay, defanstaki hatalara engel olamadıklarını, gol yemek için ne yapmaları gerekiyorsa defansif olarak onu yaptıklarını ifade etti. Çalımbay, gelecek haftalarda zor maçlara çıkacaklarına dikkati çekerek, defans hatalarının devam etmesi halinde büyük problemler yaşayacaklarını söyledi.

22.08.2010


 

Kazaklar Türkiye maçınınbilet fiyatlarını açıkladı

KAZAKİSTAN ile Türkiye arasında EURO 2012 Grup Eleme Maçları kapsamında 3 Eylül'de oynanacak maçın bilet fiyatları belirlendi.

Kazakistan Futbol Federasyonu'nun verdiği bilgiye göre, Kazakistan'ın başkenti Astana'da oynanacakmaçın bilet fiyatları 10 bin Kazak Tengesi (yaklaşık 100 TL) ile 500 Kazak Tengesi (yaklaşık 5 TL) arasında değişiyor. Yerel saatle 22.00'de (TSİ 19.00) başlayacak maçın bilet fiyatları şu şekilde sıralandı: ''Batı Tribün 1. kategori 10 bin Kazak Tengesi (100 TL), Batı Tribün, alt sıralar 5 bin Kazak Tengesi (50 TL), Batı Tribün üst sıralar 34 bin Kazak Tengesi (30 TL), Batı Tribün üst sıralar 3 bin Kazak Tengesi (30 TL), Kuzey ve Güney Tribünleri 2 bin Kazak Tengesi (20 TL), Doğu Tribün alt sıralar 5 bin Kazak Tengesi (50 TL), Doğu Tribünü üst sıralar 3 bin Kazak Tengesi (30 TL), Kuzey Doğu ve Kuzey Batı tribünler 500 Kazak Tengesi ( 5 TL)''

22.08.2010


 

Konyaspor taraftar desteği bekliyor

KONYASPOR Teknik Direktörü Ziya Doğan, 3 puanın oyundan daha önemli olduğunu ve galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Doğan, maçın ardından düzenlediği basın toplantısında, yeni bir takım olduklarını, ölü sezonda yönetim kurulu ve teknik heyetin çok fazla çalıştığını belirtti. Transfer ettikleri bazı oyuncuların adaptasyon ve bazılarının kilo ve antrenman eksikliği gibi sorunları olduğunu belirten Doğan, buna rağmen kazandıklarını ifade etti. Oyunun başında gol bulmalarının sevindirici olduğunu anlatan Doğan, ''İlk golü bulmamız oyuncularımızı biraz daha akıllı oynamaya sevk etseydi daha farklı sonuç alabilirdik'' dedi. Alınan galibiyetin gelecek haftalar için umut verdiğini belirten Doğan, şöyle konuştu:''Bu maçta 3 puan oyundan çok daha önemliydi. Çünkü seyircimiz önünde 3 puanla tanıştık. Bu 3 puan önümüzdeki haftalarda özgüven açısından çok çok önemli. Taraftarımızdan da destek bekliyoruz. Biz yeni takımız, taraftara çok ihtiyacımız var. Tribünlerin dolması lazım.''

22.08.2010


 

SPOR TOTO SÜPER LİG'DE BUGÜN

20.00 Gençlerbirliği-Gaziantepspor (19 Mayıs)

21.00 Galatasaray-Bursaspor (Ali Sami Yen)

22.00 Manisaspor-Ankaragücü (Manisa 19 Mayıs)

23 AĞUSTOS PAZARTESİ

21.00 Kasımpaşa-Bucaspor (BJK İnönü)

21.00 Trabzonspor-Fenerbahçe (Avni Aker)

22.08.2010


 

BANK ASYA 1. LİG'DE BUGÜN

16.30 TKİ Tavşanlı Linyit-Altay (Dumlupınar)

16.30 Giresunspor-Boluspor (Giresun Atatürk)

21.00 Karşıyaka-Gaziantep B.B (İzmir Alsancak)

21.00 Diyarbakır-Çaykur Rize (Atatürk-Seyircisiz)

23 AĞUSTOS PAZARTESİ

21.00 Denizlispor-Güngören Belediye (Atatürk)

22.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.