22 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Kültür-Sanat

İslâm Ansiklopedisi tamamlanıyor

İSLÂM Araştırmaları Merkezi (İSAM) Başkanı Prof. Dr. M. Akif Aydın, İslâm Ansiklopedisi çalışmalarının sonuna geldiklerini ve 40. cildin yazımının bitmiş durumda olduğunu bildirerek, ‘’Şu ana kadar İslâm dünyasında kendi kültürleriyle, kendi medeniyetleriyle ilgili bir ansiklopedi çıkmış ve tamamlanmış değil.



Ebussuud tefsiri Türkçe’ye çevrildi

KANUNİ Sultan Süleyman’ın Şeyhülislâm’ı olan ve ‘’İkinci Ebu Hanife’’ namıyla anılan âlim, hukukçu ve tefsirci Ebussuud Efendi’nin yazdığı, döneminin en önemli eseri olarak kabul edilen ‘’Ebussuud Tefsiri’’, beş asır sonra Türkçe’ye çevrildi. Tefsirin Türkçe’ye çevrilmesiyle ilgili Boğaziçi Yayınları Editörü Gazi Altun, asıl adı ‘’İrşad-ı Akl-ı Selim ila Mezayayi Kitab-il Kerim’’ olan ve Türkiye’de ‘’Ebussuud Tefsiri’’olarak yayımlanan eserin kültür dünyası için önemli bir kazanım olduğunu söyledi.



Eski âletleri, gençler için sergiliyor

İSTANBUL’DA yaşarken memleketi olan Bayburt’a 15 yıl boyunca gelerek evinin bahçesinde eski tarım aletlerini toplayan Selami Ziypak’ın oluşturduğu koleksiyon, özel bir amaç taşıyor. İstanbul’da taksicilik yapan Selami Ziypak, her yaz memleketi Bayburt’a gelerek, merkeze bağlı Yolaltı Köyündeki evinde, zamanını kendisi için büyük önem taşıyan koleksiyona harcadı.



Kocaeli’nde minaresiz cami kalmayacak

KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi, şehrin çeşitli ilçelerinde bulunan 25 köy camisine minare yaptıracak.




Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.