27 Ağustos 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Dünya bizi izleyecek

Dünya Basketbol Şampiyonaları arasında en iyilerinden birini organize edecek miyiz, bunu yarından itibaren göreceğiz. Uzun zamandır beklenilen ve hazırlandıkların son aşamaya geldiği bugünlerde herkeste büyük bir heyecan var. Basketbolseverler 24 tane rüya takımini izleme fırsatını yakalayacak. Bu sene dünyadaki en büyük basketbol organizasyonu bu olacak. Türkiye'nin bugüne kadar ev sahipliği yaptığı en büyük spor organizasyonu. En iyi şampiyonalardan birini organize etmek için önmli bir sınav vereceğiz.

Organizasyonda şu ana kadar satışa sunulan biletlerden yüzde 76'sı satıldı ve bu satışlardan 5 milyon Avro gelir bekleniyor. Sponsorluk gelirlerinin ise 13 milyon Avro civarında olacağı tahmin ediliyor. Ayrıca, bundan önce yapılan dünya şampiyonalarında yabancı seyirci oranı en yüksek yüzde 8 olmuştu. Türkiye'de ise bu oranın yüzde 15 olması bekleniyor.

Sinan Erdem Salonu'nda bu akşam gerçekleştirilecek açılış gecesi 172 ülkeden canlı olarak yayınlanacak. Türkiye'nin tanıtımı için bulunmaz bir reklâm. Başbakan Recep Tayip Erdoğan ve Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak törene gelerek, organizasyona devlet nezdinde destek verecek. Gecenin sonunda Türkiye'nin girişimleriyle dünyada ilk olarak başlatılan ''Children of the World'' (Dünya Çocukları 2010) projesi kapsamında, 110 ülkeden 300 çocuk dünya bayrakları eşliğinde 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası şarkısını söyleyecekler.

İstanbul'da final grubu maçlarının yapılacağı Sinan Erdem Salonu 15 bin 500 seyirci kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük kapalı salonu. (A) Milli Basketbol Takımı'nın da yer aldığı (C) Grubu maçlarının oynanacağı Ankara Spor Salonu da bu yıl yapıldı. Salon 11 bin seyirci kapasitesine sahip. İzmir Halkapınar Spor Salonu ise 11-21 Ağustos tarihlerinde İzmir'de yapılan 23. Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları öncesinde hizmete girdi. Salonun seyirci kapasitesi 10 bin. Şampiyonada Kadir Has'dan sonra en az seyirci kapasitesine sahip salon durumunda. Kayseri'nin modern Kadir Has Spor Salonu ise 7 bin 500 kapasiteyle turnuvadaki en az seyirci alacak salonu olacak.

EROLDOYURAN

[email protected]

27.08.2010


 

GÖRKEMLİ AÇILIŞ BUGÜN

TÜRKİYE'NİN ev sahipliğinde 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın resmi açılış töreni bu akşam İstanbul'da yapılacak.

Şampiyonada final grubu maçlarına ev sahipliği yapacak Ataköy'deki Sinan Erdem Spor Salonu'nda saat 21.15'te başlayacak açılış törenine Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ve FIBA Başkanı Bob Elphinston da katılacak. Şovlarla renklenecek görkemli açılış töreni 172 ülke televizyonundan eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak. Gecenin en büyük sürprizi, Türkiye'ye ilk kez gelen dünyaca ünlü Cirque du Soleil şov ekibi olacak. Ünlü topluluk 2010 Dünya Şampiyonası için özel olarak hazırladığı gösterileri ile töreni izleyenlere unutulmaz dakikalar yaşatacak. Semazen gösterisi ve mehteran takımı ile renklenecek açılış gecesinde Sezen Aksu, Fatih Erkoç, Müslüm Gürses, Yunanistan'ın güçlü sesi Harris Alexiou ve İtalyan tenor Alessandro Safina'nın yanı sıra Anadolu Ateşi dans topluluğu da dev prodüksiyonu Troya ile sahne alacak.

RAKAMLARLA AÇILIŞ TÖRENİ

Açılış gecesi ile ilgili sahne ve dekor hazırlıklarının kurulumu 20 günde tamamlandı. Dekor ve hazırlıklar için 110 kilometre kablo, 727 metre truss sistem kullanıldı. 60 ton ağırlığındaki trusslar iki adet büyük vinç yardımıyla 15 deneyimli dağcı tarafından 15 günde asıldı. Gece için salonun mevcut 154 adet aydınlatmasına toplam 600 adet ışık ve robot eklendi. Toplamda 3 milyon watt elektrik kaynağı kullanılacak. 924 sanatçının sahne alacağı açılış gecesi için toplam 118 saat prova yapıldı. Açılış Gecesi, 18 adet kamera aracılığıyla Şafak Bakkalbaşıoğlu'nun canlı yayın yönetmenliği ile Avrupa, Ortadoğu, Asya, Afrika, Amerika ve Avustralya dahil olmak üzere toplam 172 ülke televizyonu tarafından da eş zamanlı olarak canlı yayınlanacak.

27.08.2010


 

Sinan Erdem Türkiye'nin en büyük spor salonu

TÜRKİYE'DE 28 Ağustos-12 Eylül tarihlerinde yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın salonları arasında en fazla seyirci kapasitesine sahip olan salon Sinan Erdem Spor Salonu.

Şampiyonada final grubu maçlarının yapılacağı Ataköy'deki salon, 15 bin 500 seyirci kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın ise üçüncü büyük spor salonu olma özelliğini taşıyor. Yapımına 1993 yılında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) tarafından başlanılan salonu, GSGM 2008 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim etti. Sinan Erdem Spor Salonu, 17 yıl sonra bu yılın mart ayında tamamlandı ve 7-9 Mayıs 2010 tarihlerinde, Türkiye Basketbol İkinci Ligi'nde (TB2L) Final Grubu ikinci etap maçlarına ev sahipliği yaptı. Final grubundaki Torku Selçuk Üniversitesi ile Hacettepe Üniversitesi arasında 7 Mayıs'ta yapılan karşılaşma, yeni yapılan salondaki ilk maç olarak tarihe geçti. (A) Milli Basketbol Takımı'nın da yer aldığı (C) Grubu maçlarının oynanacağı Ankara Spor Salonu da bu yıl yapıldı.İlk kez 22-26 Haziran tarihleri arasında yapılan 15. Uluslararası Turgut Atakol Turnuvasına ev sahipliği yapan Ankara Spor Salonu, 11 bin seyirci kapasitesine sahip.Türkiye'nin yanı sıra Yunanistan, Çin Halk Cumhuriyeti, Fildişi Sahili, Porto Riko, Rusya'nın yer aldığı (C) Grubu maçları, Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

27.08.2010


 

Golcüler 2 haftadır suskun

SPOR Toto Süper Lig'de, geride kalan 2 haftada takımların yıldız isimleri gol yollarında suskun kaldı.

Alex De Souza, Arda Turan, Daniel Güiza, Milan Baros, Sercan Yıldırım, Semih Şentürk, Bobo, Harry Kewell, Elano, Nihat Kahveci, Filip Holosko, Nobre, Yusuf Şimşek, Andre Dos Santos, Umut Bulut, İbrahima Yattara, Diego Lugano, Emre Belezoğlu, Gökhan Ünal, Gustovo Colman, Teofilo gibi birçok yıldız oyuncunun ter döktüğü Spor Toto Süper Lig'in kalitesi, bu sezon kulüplerin dünya çapında yeni isimleri transfer etmesiyle daha da arttı. Özellikle ''3 büyüklerden'' Beşiktaş'ın Guti ve Quresma, Fenerbahçe'nin Niang, Dia ve Stoch, Galatasaray'ın ise Pino transferleri taraftarları heyecanlandırdı. Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de birçok yıldız ismi seyretme fırsatı bulan futbolseverler, geride kalan 2 haftada 34 gol izleyebildi. 2 haftada Guti, Quresma, Niang, Stoch dahil birçok yıldız oyuncu golle tanışamazken, Fenerbahçe'nin ''nöbetçi golcüsü'' Semih Şentürk, Trabzonspor'un forveti Teofilo, Kayserispor'un Arjantinli oyuncusu Cangele, Bursaspor'un orta saha oyuncusu İvan Ergic 2'şer gol atarak dikkati çeken oyuncular oldu. Yine Fenerbahçeli Alex De Souza, Beşiktaş'ın golcüsü Bobo, Trabzonsporlu İbrahima Yattara gol atma sevinci yaşayan yıldız isimler olarak göze çarptı.

27.08.2010


 

Süper Kupa sahibini buluyor

FUTBOLDA 36. UEFA Süper Kupa, İtalya'nın Inter ile İspanya'nın Atletico Madrid takımları arasındaki bugün yapılacak maç sonucu sahibini bulacak.

Geçen sezon Avrupa'nın kulüpler bazında iki büyük kupasını kazanan takımları karşı karşıya getiren UEFA Süper Kupa maçı, Monaco'da yapılacak. UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonu Barcelona ile UEFA Avrupa Ligi kupasını müzesine götüren Atletico Madrid takımları, şimdi de Süper Kupa'yı kazanmak için mücadele edecek. Monaco'daki 2. Louis Stadı'nda saat 21.45'te başlayacak maçı İsviçre Futbol Federasyonu'ndan Massimo Busacca yönetecek. Inter ve Atletico Madrid takımları tarihlerinde ilk kez UEFA Süper Kupa maçı oynayacak.İki takım da Monaco'da, tarihlerinde ilk kez Süper Kupa'yı müzelerine götürmek için mücadele edecek.UEFA Süper Kupa'yı en çok müzesine götüren ekip İtalya'nın Milan (5) takımı oldu. UEFA Süper Kupa'yı 2000 yılında Galatasaray müzesine götürdü.

27.08.2010


 

SÜPER LİGDE 2 MAÇ VAR

Ankaragücü-Kayserispor Gaziantepspor-Konyaspor

Bugün

20.00 Ankaragücü-Kayserispor (19 Mayıs-Seyircisiz)

21.00 Gaziantepspor-Konyaspor (Kamil Ocak)

28 Ağustos Cumartesi:

20.00 İstanbul B.B-Kasımpaşa (Atatürk Olimpiyat)

21.00 Sivasspor-Bursaspor (Sivas 4 Eylül)

22.00 Bucaspor-Gençlerbirliği (Buca Stadı)

29 Ağustos Pazar:

20.00 Karabük-Beşiktaş (Dr. Necmettin Şeyhoğlu)

20.00 Fenerbahçe-Manisa(Şükrü Saracoğlu-Seyircisiz)

22.00 Eskişehirspor-Galatasaray (Eskişehir Atatürk)

30 Ağustos Pazartesi:

21.00 Medical Park Antalyaspor-Trabzonspor (Mardan )

27.08.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.