01 Eylül 2010 ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET VE ŞÛRÂDIR İletişim Künye Abonelik Reklam Bugünkü YeniAsya!

Eski tarihli sayılar

Günün Karikatürü
Gün Gün Tarih
Dergilerimiz

Spor

 

Dünya Bu maçı bekliyor

2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (B) Grubu'nda tüm dünyanın merakla beklediği ABD-İran maçı bugün yapılacak.

NBA oyuncularından kurulu takımıyla şampiyonanın favorilerinden olan ABD ile Asya Şampiyonası'nda iki kez üst üste şampiyon olan İran arasındaki karşılaşma, sonucundan çok ''1 Eylül Dünya Barış Günü'' mesajıyla ön plana çıkacak. İki ülke arasında zaman zaman yaşanan politik gerilim sonrası oynanacak maçın sonucundan çok, mesajı ön plana çıkacak. ABD-İran karşılaşması, Dünya Barış Günü'nün kutlanacağı 1 Eylül Çarşamba günü yapılacak. Sporun dostluk, centilmenlik mesajının ön plana çıkacağı karşılaşma, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak.

İKİ TARAF DA SPOR OLARAK GÖRÜYOR

ABD ve İranlı teknik heyet ve oyuncular, karşılaşmanın politik yanının olmadığını, sadece bir maç yapacaklarını söylediler. ABD Antrenöre Mike Krzyzewski, İran ile yapacakları maç konusundaki soruyu, ''Biz ABD askeri güçler takımı değiliz. Basketbolcuyuz. Bu işin politik yönünün olmadığını düşünüyorum. Olaya sportmence bakıyoruz'' diye cevapladı. İranlı oyuncu Arsalan Kazemi ise, ''Bu iki ülkenin devletleri arasındaki bir durum. İnsanlarla veya sporla alakası yok.Biz sadece çıkıp iyi bir maç çıkarmak istiyoruz. Bütün arzumuz bu'' açıklamasında bulundu. (B) Grubu'nda yer alan iki takımdan ABD, 3 maçını da kazanarak lider durumda bulunurken, İran ise aldığı tek galibiyetle 5. sırada yer aldı. Grubundaki ilk maçında Hırvatistan'ı 106-78 mağlup eden ABD, Slovenya'yı 99-77 ve Brezilya'yı da 70-68 mağlup etti. İran ise ilk maçında Brezilya'ya 81-65, ikinci maçında Hırvatistan'a 75-54 mağlup oldu. Tunus'u 3. maçta 71-58 mağlup eden İran, şampiyonadaki ilk galibiyetine imza attı.

ŞAMPİYONADA BUGÜN

A GRUBU: Sırbistan-Avustralya 16.30, Almanya-Angola 19.00, Arjantin-Ürdün 21.30. B GRUBU: 16.30 Hırvatistan-Tunus, 19.00 İran-ABD, 21.30 Brezilya-Slovenya .

01.09.2010


 

Trabzonspor yorgun düştü

SPOR Toto Süper Lige, Ankaragücü ve Fenerbahçe galibiyetleriyle süper bir başlangıç yapan Trabzonspor, Antalya deplasmanında ligdeki ilk puan kaybını yaşadı.

Liverpool yenilgilerinin ardından Avrupa'ya veda eden bordo-mavililer, Antalyaspor beraberliği ile ligdeki ilk puan kaybını yaşadı. Liverpool yenilgilerine rağmen o maçlarda ortaya koyduğu mücadele ile alkışlanan, ligin ilk iki maçında da iyi mücadele eden Karadeniz temsilcisi, Antalya deplasmanında eski performansından da uzak bir görüntü çizdi.

GÜNEŞ MEMNUN DEĞİL

Kötü oyun üst üste oynanan zorlu maçların yorgunluğuna bağlansa da teknik direktör Şenol Güneş, hafta içi oynanan Liverpool maçının Antalyaspor maçındaki kötü performansın gerekçesi olamayacağına belirti. Güneş, oynadıkları oyundan memnun olmadığını vurguladı. Bu oyunla maç kazanmalarının zor olduğunu kaydeden Güneş, "Antalyaspor maçında çok büyük yanlışlıklar yaptık. Bu anlayışla oynadığımız zaman maç kazanmamız da zorlaşır.'' dedi. Hafta arasında maç oynamanın kendilerini etkilememesi gerektiğinin altını çizen başarılı teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü: "Demek ki büyük takım ve büyük oyuncu olmayı öğretememişiz. Büyük olmak için her maçı kazanmalıyız. Ara sıra maç kazanılarak büyük takım olunmaz. Demek ki oyuncularımı maça hazırlayamamışım."

COLMAN'DAN İTİRAF

Bordo-mavili ekibin Arjantinli oyuncusu Gustavo Colman da Antalyaspor karşısında her zaman oynadıkları gibi oynamadıklarına dikkat çekti. Colman, haftada 2 maç oynamanın kendilerini yorduğunu belirterek, "Şimdi milli maç arasında toparlanıp önümüzdeki maçlarda daha başarılı sonuçlar alacağımızı düşünüyorum." ifadelerini kullandı.Bu arada, Trabzonsporlu futbolculara milli ara nedeniyle 3 gün izin verildi. Bordo-mavililer, Perşembe günü ligin 4. haftasında oynayacağı Sivasspor maçı hazırlıklarına başlayacak.

01.09.2010


 

MİSİMOVİC VE İNSUA BASINDAN KAÇIRILDI

GALATASARAY'IN transferde anlaşmaya vardığı ve dün sabaha karşı İstanbul'a getirdiği Wolfsburg'un Boşnak kökenli oyuncusu Zvejdan Misimovic ile Liverpool'un Arjantinli oyuncusu Emiliano Insua, sağlık kontrolünden geçirildi. Misimovic ve Insua, Medical Park Bahçelievler Hastanesi'ne getirilerek, burada bir dizi muayene ve teste tabi tutulurken, futbolcuların test sonuçlarıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Sağlık kontrolleri sırasında basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmezken, İstanbul'a gelişlerinin ardından 10 saati aşkın bir süre geçmesine rağmen Misimovic ve Insua ile ilgili sarı-kırmızılı kulüpten henüz hiçbir resmi açıklama da yapılmadı.

01.09.2010


 

KALECİ SERKAN 2 YIL F.BAHÇE'DE

FENERBAHÇE Kulübü, milli kaleci Serkan Kırıntılı ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını resmen açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, ''Fenerbahçemiz, milli kaleci Serkan Kırıntılı ile 2 yıllık sözleşme imzaladı'' ifadesine yer verildi.

Serkan'ın bu sabah Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçtiği bildirildi. 25 yaşındaki Serkan, 5,5 yıldır formasını giydiği Ankaragücü Kulübü ile olan sözleşmesini bir süre önce tek taraflı olarak feshetmişti.

SERKAN KIRINTILI KİMDİR?

1.85 metre boyunda ve 81 kg ağırlığındaki kaleci, 15 Şubat 1985’te Adana’nın Karataş ilçesinde dünyaya geldi. Futbol kariyerine 2004 yılında Adanaspor’da başladı. 2005 yılında transfer olduğu Ankaragücü’nde 2010 yılına kadar aralıksız görev yaptı. Gösterdiği performansla milli takımı da çağrılan ve halen Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi Bölümü’nde öğrenim gören genç kaleci Fenerbahçe ile 2 yıllık sözleşme imzaladı.

01.09.2010


 

Konyaspor Sylla'yı transfer etti

KONYASPOR dış transferde Kanfory Sylla ile 1 yıllık resmi sözleşme imzaladı.

Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Türkiye'de daha önce Sivasspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor formaları giyen Gineli futbolcu Sylla'nın, kendisini bir 1 yıllığına yeşilbeyazlı renklere bağlayan sözleşmeye imza attığı bildirildi. Açıklamada, Sylla'nın transfer ücretinin tamamının maç başı olarak ödeneceği belirtildi.

01.09.2010


 

Bursa 2 puan önde

Spor Toto Süper Lig'de 3. hafta, bugün yapılan tek maçla tamamlanırken, yoluna namağlup devam eden Bursaspor, liderlik koltuğuna oturdu.

Son şampiyon Bursaspor, bu hafta deplasmanda Sivasspor'u 2-0 yenerek 3'te 3 yaptı ve puanını 9'a çıkardı. Sahasında Manisaspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe, ligdeki 2. galibiyetini aldı. Fenerbahçe, böylece puanını 6'ya çıkardı ve averajla 4. sıraya yerleşti. Deplasmanda Kardemir Demirçelik Karabükspor'u 4-1 yenen Beşiktaş, ligdeki 2. galibiyetini aldı. Karşılaşmanın henüz 3. dakikasında ev sahibi ekipten Emenike'nin golüyle neye uğradığını şaşıran siyah-beyazlı ekip, 10. ve 26. dakikalarda Nobre, 75. dakikada Guti (penaltıdan) ve 82. dakikada Quaresma'nın golleriyle sahadan farklı bir galibiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlı takım 6 puan ve averajla 5. sırada yer alıyor. Galatasaray da haftayı galibiyetle kapatan ekiplerden oldu. İlk 2 haftayı puan alamadan geçen sarı-kırmızılı takım, bu hafta deplasmanda Eskişehirspor karşısında 3 puanla tanıştı. Galatasaray, 3-1 galip geldiği maçın ardından 3 puan ve averajla 12. sıraya yükseldi. Haftanın son maçı bugün Medical Park Antalyaspor ile Trabzonspor arasında oynandı. Golsüz berabere tamamlanan karşılaşma ilk yarı sonlarına doğru statta elektriklerin kesilmesi nedeniyle bir süre durdu. Geçen haftayı lider bitiren Trabzonspor, bu beraberlik sonrasında 2. sıraya geriledi.

01.09.2010


 

TOPLU SONUÇLAR

Ankaragücü-Kayserispor: 1-1

Gaziantepspor-Konyaspor: 2-2

İstanbul B. Bel.-Kasımpaşa: 3-1

Sivasspor-Bursaspor: 0-2

Bucaspor-Gençlerbirliği: 3-1

Fenerbahçe-Manisaspor: 4-2

Kardemir Karabük-Beşiktaş: 1-4

Eskişehirspor-Galatasaray: 1-3

Antalyaspor-Trabzonspor: 0-0

GOL KRALLIĞI

Gol krallığına bakıldığında ise Kayserisporlu Franco Dario Cangele, Bursasporlu Ivan Ergic, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'dan İbrahim Akın ve İskender Alın, Fenerbahçeli Semih Şentürk ile Trabzonsporlu Teofilo Antonio Gutierrez Roncancio 3. hafta sonunda 2'şer golle ilk sırayı paylaştılar.

HAFTANIN KARMASI

Sammy (Antalyaspor), Okan (Fenerbahçe), Emre Toraman (Konyaspor), Koray (Bucaspor), Ekrem (İstanbul Belediye), Vederson (Bursaspor), Ayhan (Galatasaray), Quaresma (Beşiktaş), Niang (Fenerbahçe), Nobre (Beşiktaş), Volkan Şen (Bursaspor).

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Okan (Fenerbahçe)

HAFTANIN HAKEMİ

Bülent Yıldırım

(İSTANBUL B. BELEDİYESPOR-KASIMPAŞA)

HAFTANIN TAKIMI

GALATASARAY

4. HAFTANIN PROGRAMI

10 Eylül Cuma: Bursaspor-Eskişehirspor. 11 Eylül Cumartesi: Beşiktaş-Ankaragücü, Konyaspor-Bucaspor, Manisaspor-Medical Park Antalyaspor, Kayserispor-Fenerbahçe. 13 Eylül Pazartesi: Galatasaray-Gaziantepspor, Trabzonspor-Sivasspor, Kasımpaşa-Kardemir Demirçelik Karabükspor, Gençlerbirliği-İst. Büyükşehir Bld.

01.09.2010

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri


Son Dakika Haberleri

Bütün haberler

Dergilerimize abone olmak için tıklayın.
Hava Durumu
Yeni Asya Gazetesi, Yeni Asya Medya Grubu Yayın Organıdır.